Startpagina > Opleidingen > Opleiding > Pedicure

Pedicure

Opleiding Pedicure
5 5 7
Voetverzorging > Pedicuremotor

Als pedicure werkt u voor en met mensen. Het is een dankbaar, sociaal en verzorgend beroep dat u veel flexibiliteit en goede vooruitzichten biedt. Als pedicure kunt u heel goed een zelfstandig bestaan opbouwen, bijvoorbeeld aan huis of in combinatie met een andere verzorging zoals schoonheidsspecialist of sportmasseur.

IVS Opleidingen biedt een bijzondere Pedicure opleiding aan waarin u meer lesuren krijgt dan bij andere opleidingsinstituten. Dat doen we omdat we vinden dat een degelijke opleiding essentieel is voor het goed functioneren van een pedicure. Dankzij die extra lesuren weet u zeker dat u meer expertise en ervaring opbouwt en hebt u straks een voorsprong op uw concurrenten. De opleiding duurt al met al negen maanden en loopt van september tot juni.

Werken als pedicure

Als pedicure verzorgt u de huid van de voet, geeft u advies voor goed schoeisel en behandelt u alle aan de voet voorkomende pijnklachten. Denk daarbij bijvoorbeeld aan pijnlijke eeltplekken, likdoorns en ingroeiende nagels. Kort gezegd: een pedicure doet alles om de gezondheid van de voet in optimale vorm te houden. Soms betekent dat dat u een cliënt doorverwijst naar een arts of podotherapeut.

Na het behalen van het diploma beslist u zelf of u parttime dan wel fulltime aan de slag gaat als pedicure. Onze afgestudeerden slagen er goed in om een eigen praktijk op te starten. Hiervoor zijn geen grote investeringen nodig. U kunt alleen werken als pedicure, bijvoorbeeld vanuit een eigen praktijkruimte aan huis. Of uw werkzaamheden samen met anderen uitoefenen of in combinatie met een praktijk als schoonheidsspecialist of (sport)masseur.

Waarom IVS Opleidingen?

Voetverzorging

Pedicure is een prachtberoep dat zowel medische als sociale elementen heeft. Juist vanwege de medische raakvlakken, hebben wij ervoor gekozen om extra stof aan de opleiding toe te voegen. U moet immers in staat zijn om medische aandoeningen goed te herkennen en indien nodig door te verwijzen. Bij ons weet u zeker dat u die kennis krijgt.

De afgelopen jaren hebben we ruim 1000 mensen opgeleid tot pedicure. Een groot deel van hen komt nog steeds regelmatig bij ons terug voor bij- en nascholing. We beschikken bovendien over een vast team aan deskundige docenten die de nieuwste ontwikkelingen in het vak bijhouden en met je delen tijdens de opleiding.

Inhoud opleiding tot Pedicure

De opleiding voldoet aan alle wettelijke eisen voor het branchediploma Pedicure. Dit diploma staat gelijk aan het mbo niveau 3 diploma Pedicure. Het enige verschil is dat leerlingen van een mbo opleiding ook algemeen vormende vakken krijgen. Onze opleiding voldoet aan de kwaliteitscriteria van ProVoet, de landelijke branchevereniging voor Pedicures.

U volgt diverse theoretische vakken en krijgt uitgebreid praktijkonderwijs.

De theoretische vakken zijn:

 • Anatomie
 • Fysiologie
 • Hygiëne
 • Ondernemersvaardigheden

Tijdens de praktijklessen leert u alles over het behandelen van verschillende huid-, voet- en nagelproblemen. U oefent met alle gereedschappen en technieken onder deskundige leiding van een ervaren docent die u gericht advies en feedback geeft.

Onze docenten

Docenten bij IVS beschikken allemaal over uitgebreide praktijkervaring en zijn in staat om hun kennis en vaardigheden goed over te dragen. Zij zijn bijvoorbeeld zelf pedicure of medisch pedicure en opgeleid als examinator.

Klik op onderstaande foto voor meer informatie over onze docenten.

Arja van Houwelingen

Dordrecht

Kwalificaties

Pedicure, medisch-pedicure, schoonheidsspecialiste, wellness-pedicure, voetmassage.

Ervaring

Naast haar werkzaamheden voor IVS Opleidingen in Dordrecht heeft Arja een eigen pedicurepraktijk in Sliedrecht.

Irene Kleijweg

Dordrecht, Woerden

Kwalificaties

Pedicure, medisch pedicure, schoonheidsspecialist, drogist.

Ervaring

Irene heeft 20 jaar lang een eigen salon gehad en is inmiddels 15+ jaar werkzaam als docent bij diverse opleidingsinstituten. Irene is daarnaast assessor schoonheid en medisch pedicure voor het TCI.

Gerard Treffers

Dordrecht, Tilburg

Kwalificaties

Registerpodologie, sportmassage.

Ervaring

Gerard is naast zijn werkzaamheden voor IVS Opleidingen zelfstandig registerpodoloog met een eigen praktijk (Treffers in Beweging), opleider van docenten (didactische vorming), communicatietrainer en examinator voor het TCI en de ESPO.

Kortingsoverzicht

Deze opleiding komt in aanmerking voor:

Nog 97 dagen:

€ 100,00

Vroegboekkorting!

Zelfstudie uitgezonderd. Combineren van kortingen is niet mogelijk.

Avondopleiding (zelfstudie met coaching)

In september starten wij naast onze reguliere opleiding ook met onze avondopleiding. Tijdens de avondopleiding wordt er aanzienlijk minder theorie gegeven dan tijdens onze reguliere opleiding. Deze opleiding is daarom voor een groot gedeelte zelfstudie met coaching van onze docenten.

Wij raden deze les optie alleen maar aan als u een voorkennis of een andere affiniteit met de theorie vakken anatomie en fysiologie heeft. Als u hierover twijfelt, neem dan gerust even contact met ons op zodat wij met u kunnen bespreken of deze optie bij u past.

U dient er wel rekening mee te houden dat u wel examen moet doen in alle theorievakken omdat de (meeste) examenbureaus geen vrijstellingen geven op basis van uw vooropleiding.

Leslocatie

De opleiding voor het branchediploma Pedicure bieden we aan in Dordrecht. Deze start op 25 september 2018 en de lessen zijn op dinsdag tussen 09.30 en 15.00 uur.

De avondopleiding voor het branchediploma Pedicure bieden we aan in Dordrecht. Deze start op 3 oktober 2018 en de lessen zijn op woensdagavond tussen 19.00 en 22.00 uur.

Vooropleiding en adviesgesprek

Voor de opleiding tot Pedicure is geen specifieke vooropleiding vereist. Wel geven onze cursisten aan dat de opleiding de nodige zelfdiscipline en doorzettingsvermogen vraagt. Wilt u weten of de opleiding Pedicure voor u geschikt is en twijfelt u over uw vooropleiding, neem dan gerust contact met ons op. We geven u dan een eerlijk en afgewogen advies.

Lesmaterialen

Als pedicure werkt u met specifieke instrumenten. Het is belangrijk dat u over een eigen set instrumenten beschikt en deze maken deel uit van het verplichte lesmateriaal. Daarnaast maken specifieke boeken en studiemateriaal deel uit van de opleiding, zodat u zich goed kunt voorbereiden op alle examens.

Examen en diploma

Tijdens het examen worden zowel uw theoretische kennis als uw praktische vaardigheden getoetst. U doet eerst enkele examens en behaalt daarin een bewijs van bekwaamheid. Daarna kunt u zich aanmelden voor het praktijkexamen. De examens die u aflegt zijn:

 • Diagnose stellen, analyse uitvoeren en behandelingsplan opstellen (bewijs van bekwaamheid 3.48).
 • Behandeling voet, nagels en huid (bewijs van bekwaamheid 3.9)
 • Ondernemersvaardigheden / Portfolio-assessment (bewijs van bekwaamheid 3.6.4).

In sommige gevallen kunt u een vrijstelling krijgen, bijvoorbeeld als u een certificaat hebt van een andere instelling.

Meer informatie over de examens vindt u op www.tci-examens.nl

Pedicurepakket

Kosten en vergoedingen

We zetten de kosten van de opleiding Pedicure (exclusief examenkosten) voor u op een rij:

Reguliere opleiding:

 • Onderwijsbijdrage € 2.513,00 (bij betaling vóór aanvang van de opleiding)
 • Onderwijsbijdrage opleiding met zelfstudie € 1.863,00 (bij betaling vóór aanvang van de opleiding)
 • Boeken en lesmaterialen: € 490,00
 • Eventuele reiskosten

Avond opleiding:

 • Onderwijsbijdrage € 1.995,00 (bij betaling vóór aanvang van de opleiding)
 • Boeken en lesmaterialen: € 490,00
 • Eventuele reiskosten

IVS Opleidingen biedt u de mogelijkheid om het cursusgeld gespreid te betalen. 

Bovendien bieden we u als enige in Nederland een vergoeding aan voor eventuele reiskosten indien u de afstand tussen uw huis en opleidingslocatie meer dan 35 kilometer enkele reis bedraagt. Deze reiskostenvergoeding bedraagt € 0,15 per kilometer met een maximum van € 200,- per jaar.

Wilt u gespreid betalen, dan kunt u kiezen uit de volgende mogelijkheden:

Inschrijfmogelijkheden
Locatie Lestijden Sluiting Aanvang Duur
Dordrecht Dinsdag: 9:30 - 15:00 uur 18-09-2018 25-09-2018 1 lesjaar
Dordrecht Woensdag: 19:00 - 22:00 uur 26-09-2018 03-10-2018 1 lesjaar

Kosten van de opleiding Pedicure

Regulier:

Onderwijsbijdrage € 2513,00
Lesmateriaal € 490,00
Betaalopties 1x € 150,00 na inschrijving, restant: 1x € 2853,00
1x € 285,00 na inschrijving, restant: 10x € 285,00

Avondopleiding (Zelfstudie met coaching) :

Onderwijsbijdrage € 1995,00
Lesmateriaal € 490,00
Betaalopties 1x € 200,00 na inschrijving, restant: 1x € 2285,00
1x € 256,00 na inschrijving, restant: 10x € 236,00

Studiekosten en de Belastingdienst

Komt u of uw werkgever in aanmerking voor teruggave van de studiekosten voor deze opleiding? Klik op de links voor meer informatie: particulieren, bedrijven.

Recensies voor de opleiding Pedicure

Onderstaand vindt u één of meer recensies die door oud-studenten van deze opleiding zijn achtergelaten op recensiewebsite Trustpilot.

Na lang twijfelen

Na lang twijfelen (altijd te druk, te weinig tijd etc.) ben ik 2016 gestart met de opleiding Pedicure. Vanaf dag 1 geen spijt meer gehad. Ontzettend veel geleerd op een leuke manier.

 

Algemeen

Startpagina

Annuleringsverzekering

Docenten

Erkenningen

Formulieren en Bestanden

Lokaalverhuur

Maak kennis met IVS

Reiskostenvergoeding

Veelgestelde Vragen

Contact

Adresgegevens

Contactformulier

Formulieren en Bestanden

Inloopdagen

Parkeren

Blog

Blogartikelen

Nieuwsbrieven

Studenten

Aanmelden

Blackboard

Doorstudeerpremie

Linkprogramma

Inloggen

Vacaturebank

Opleidingen

Opleidingen

- Advanced Sport Advisor

- Manuele Lymfetherapie

- Medisch Pedicure

- Massage

- Massagetherapie

- Oosterse Massagetherapie

- Pedicure

- Schoonheidsspecialist

- Sportmassage

- Sporttherapie

- Vitaliteitscoach

- Wellnessmassage

Na- en Bijscholing

- Cursussen

- Workshops

Inschrijfformulier

Passe-partout

Activiteiten

Activiteitenoverzicht

BMS-oefensessies

Veilingen

Veilingoverzicht

Veilingvoorwaarden

Account

Aanmelden

Linkprogramma

Inloggen