Startpagina > Opleidingen > Massage

Massage opleiding

Rugmassage

Massage opleiding volgen? Bij IVS Opleidingen ben je aan het juiste adres!

Een massage opleiding is een ideale basis voor iedereen die serieus met massage aan de slag wil. Na de massage opleiding ben jij bevoegd masseur: je hebt het landelijk erkende branchediploma massage (MBO-niveau). Je kunt dan een eigen praktijk starten of werken bij een sportvereniging, binnen een (paramedisch) team of samenwerken met een fysiotherapeut of sportschool.

De massage opleiding duurt 9 maanden en wordt op 10 locaties door heel Nederland aangeboden. Voor deze masseur opleiding is geen vooropleiding nodig. Het niveau van de opleiding tot masseur is vergelijkbaar met mbo-niveau 4.

Al masseur en op zoek naar een vervolg opleiding tot massagetherapeut? Kijk dan op onze opleidingspagina voor massagetherapie.

Waarom een massage opleiding volgen?

Massage is een fantastisch vak waar we de afgelopen 43 jaar al duizenden studenten met succes in hebben opgeleid. Na de massage opleiding komt een groot deel van de studenten nog steeds regelmatig terug bij IVS voor bij- en nascholing. We beschikken over een vast team aan enthousiaste en deskundige docenten. Zij houden de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van massage goed bij en delen deze met jou tijdens de massage opleiding.

Het slagingspercentage van onze studenten (het afgelopen jaar) bij het landelijk examen van de massage opleiding is met 87,8% aanzienlijk hoger dan het landelijk gemiddelde van 66%, iets waar we trots op zijn!

Wat leer je bij een massage opleiding

De theorievakken

Tijdens de massage opleiding volg je drie verschillende theorievakken en één praktijkvak. De theorie bestaat uit de volgende vakken:

 • Anatomie
 • Toegepaste fysiologie
 • Theorie van de massage

Als enige in Nederland bieden we het vak ‘toegepaste fysiologie’ aan tijdens de massage opleiding. Dit vak behandelt niet alleen de werking van het menselijk lichaam, maar verbindt deze direct aan de massage. Zo krijg je als masseur in opleiding nog meer inzicht in de effecten van bepaalde massagetechnieken op het menselijk lichaam. Door de opleiding tot masseur te volgen bij IVS opleidingen onderscheid jij je straks van andere masseurs.

De praktijkvakken

Tijdens de praktijklessen leer je als masseur in opleiding massagetechnieken gericht op allerlei disciplines. Zo kan je als masseur een bijdrage leveren aan ontspanning, het verbeteren van de doorbloeding en verminderen van spierpijn. Wil je graag meer lezen over de inhoud van de theorie en praktijk van de massage opleiding? Dan kun je via de knop brochure geheel vrijblijvend onze brochure van de massage opleiding downloaden.

Voor welk niveau is de opleiding tot masseur geschikt?

Voor de massage opleiding is geen voorkennis of vooropleiding nodig. Wel is het belangrijk dat je als masseur in opleiding de nodige zelfdiscipline, tijd en doorzettingsvermogen hebt. Onze docenten begeleiden jou vervolgens tijdens de opleiding tot masseur van begin tot eind. Het niveau van de massage opleiding is vergelijkbaar met MBO-niveau 4. Naast de 80 contacturen is het verstandig om ongeveer rekening te houden met hetzelfde aantal uren zelfstudie. Als je daarbij rekening houdt met vakanties en feestdagen, betekent dit dat je ongeveer 5 uur per week moet reserveren voor de massage opleiding, plus eventuele reistijd.

Lesondersteuning opleiding masseur

De massage opleiding is een heel leuke opleiding, die in een redelijk kort tijdsbestek te volgen is. Het is wel goed om te weten, dat het geen eenvoudige opleiding is. Om het diploma massage te kunnen behalen, is het nodig om intensief met de stof bezig te zijn. IVS Opleidingen doet er alles aan om jou als masseur in opleiding te ondersteunen. Zo organiseren we huiswerkbegeleidingsuren en oefenochtenden. Hier kan iedere student gebruik van maken. Tijdens de massage opleiding stimuleren we het maken van oefen- en studiegroepjes zodat je op en met elkaar kunt oefenen. Tevens kunnen studenten tijdens de massage opleiding gratis lid worden van dé Belangenvereniging BMS. Zij organiseren voor de masseur in opleiding oefensessies en houden je op de hoogte van alle ontwikkelingen.

Meer informatie

Heb je na het lezen van bovenstaande nog vragen over de massage opleiding of wil je graag een les bijwonen, neem dan gerust contact met ons op of schrijf je via onze website in voor één van onze inlooplessen. Tijdens de zomermaanden zijn er geen lessen, maar het is uiteraard altijd mogelijk om dan een afspraak te maken voor meer informatie over de massage opleiding. Je bent van harte welkom!  

Twijfel je of de massage opleiding voor jou geschikt is? Neem dan geheel vrijblijvend contact op voor een persoonlijk advies. Wij zullen jou eerlijk adviseren over je geschiktheid en mogelijke drempels, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen. Je kunt ons telefonisch bereiken via 078-6144934 of mailen

Docenten

IVS Opleidingen heeft meerdere docenten voor de massage opleiding. Stuk voor stuk professionals uit de praktijk én expert binnen hun vakgebied. Zo wordt de opleiding tot masseur verzorgd door fysiotherapeuten, docenten lichamelijke opvoeding, massage- en sporttherapeuten en door ervaren mensen uit het werkveld. Alle docenten zijn zelf opgeleid tot masseur en vaak ook getraind als examinator. Zij zijn allemaal nauw bij de praktijk betrokken en zien het als hun taak jou deskundig op te leiden, zodat jij na jouw massage opleiding het mooie beroep met zelfvertrouwen kunt uitoefenen.

Janet Biesheuvel

Breda, Dordrecht, Roosendaal, Rotterdam

Kwalificaties

Dry needling, sportmassage, bamboemassage, lomi lomi enn hotstone massage.

Ervaring

Janet heeft 34+ jaar massage-ervaring. Ze is werkzaam (geweest) in massagepraktijken in Barendrecht en Zevenbergen en als sportverzorger bij verschillende sportverenigingen. Janet is ESPO-examinatrice.

Bianca den Dunnen

Dordrecht, Roosendaal, Rotterdam

Kwalificaties

Sportmassage, triggerpointtherapie en medical taping.

Ervaring

Naast haar werkzaamheden voor IVS Opleidingen in Dordrecht heeft Bianca een eigen massagepraktijk in Zevenbergen en is zij groepsles instructrice op diverse sportscholen.
Tevens is zij ESPO examinatrice voor de opleiding sportmassage.

Nicolette Korthuis

Dordrecht, Roosendaal, Tilburg

Kwalificaties

Sportmassage, sporttherapie, massagetherapie, natuurgeneeskundig therapeut en SIVAS therapeut.
Nicolette is tevens in het bezit van een BATC erkenning.

Ervaring

Nicolette is inmiddels ruim 20 jaar actief als theorie- en praktijkdocent sportmassage voor IVS Opleidingen. Daarnaast heeft Nicolette een eigen praktijk en is zij examinator voor de ESPO.

Na mijn opleiding sportmassage bij IVS Opleidingen heeft het 'massagevirus' mij niet meer los gelaten. Ik ben er achter gekomen dat hoe meer je weet, hoe meer je er achter komt dat je eigenlijk niet zo veel weet. Het is een vak wat altijd in beweging is en waarmee je kunt blijven leren. Daarom ben ik eigenlijk zelf altijd nog bezig met het volgen van allerlei cursussen en opleidingen. Buiten het werken in mijn eigen praktijk, het lesgeven en examineren ben ik ook nog hardlooptrainer bij een atletiekvereniging in Roosendaal. Daar geef ik 1 tot 2 maal per week training aan recreanten.

Ad Scheepbouwer

Antwerpen, Breda, Dordrecht, Eindhoven, Tilburg

Kwalificaties

Academie voor Lichamelijke Opvoeding, sportmassage, diverse specialisaties.

Ervaring

Ad is de eigenaar IVS Opleidingen en heeft 40 jaar ervaring als 1e graads docent. Naast het verzorgen van de praktijklessen sportmassage heeft hij diverse bestuursfuncties vervuld bij o.a. het NGS, de NESPG en momenteel opleider examinatoren ESPO.

Ik heb 12 jaar lang als docent lichamelijke opvoeding gewerkt voor de gemeente Ridderkerk en ben daarnaast een eigen opleidingsinstituut begonnen. In verband met te drukke werkzaamheden heb ik mijn baan als docent lichamelijke opvoeding opgegeven om mij volledig op IVS Opleidingen te kunnen richten.

Timmy Scheepbouwer

Antwerpen, Breda, Dordrecht, Eindhoven, Roosendaal, Tilburg

Kwalificaties

Fontys Sporthogeschool, toegepaste psychologie, sportmassage.

Ervaring

Ik ben in het bezit van een eerste graad lesgeefbevoegdheid en werkzaam als theorie en praktijk docent bij IVS Opleidingen.

Sinds 2014 ben ik docent sportmassage bij IVS opleidingen. Ik ben geïnteresseerd in nieuwe ontwikkelingen en probeer deze dan ook tijdens mijn lessen te gebruiken. Ik werk graag met filmpjes en/of apps om bepaalde theorie te verduidelijken.

Hans van der Weijden

Den Bosch

Kwalificaties

Anatomie, fysiologie, pathologie, echografie en sportmassage.

Ervaring

Naast zijn werkzaamheden voor IVS Opleidingen is Hans specialistisch echografielaborant in twee ziekenhuizen en 1e graads docent anatomie, fysiologie, pathologie en echografie voor meerdere primaire en specialistische vervolgopleidingen in de gezondheidszorg. Daarnaast is hij sportverzorger, begeleider én trainer bij een korfbalvereniging en examinator voor de ESPO.

Ik ben zeer geïnteresseerd in het menselijk lichaam in al zijn facetten en deel mijn kennis graag met anderen.

Behaal het erkend diploma massage

Examen massage opleiding

Sluit de massage opleiding af met een landelijk erkend diploma! Dit is niet verplicht, deze keuze is aan jou. Wij adviseren je graag over de mogelijkheden. Tijdens de opleiding tot masseur zorgen onze docenten ervoor dat dit ook aan bod komt.

Je mag aan het examen deelnemen als je minimaal 16 jaar oud bent. Om je diploma massage in ontvangst te mogen nemen dien je zowel de theorie- als praktijkexamens met een voldoende af te sluiten en in het bezit te zijn van een geldig certificaat reanimatie/AED. Dit certificaat kun je ook bij ons op school tijdens de massage opleiding halen.

Uit welke vakken bestaat het examen?

De opleiding tot masseur wordt afgesloten met drie theorie-examens en één praktijkexamen.

Theorie-examen

De theorie-examens bestaan hoofdzakelijk uit meerkeuzevragen die binnen een vastgestelde tijd dienen te worden beantwoord.

 • Anatomie
 • Fysiologie
 • Massage

Alle theorie-examens worden digitaal aangeboden op verschillende locaties in Nederland. Jij bepaalt zelf waar en wanneer je examen doet.

Praktijkexamen

Het praktijkexamen massage omvat de onderdelen: anamnese, visuele waarneming, palperend onderzoek en massage. Aan het praktijkexamen kan pas worden deelgenomen als de theorie-examens met een voldoende resultaat zijn afgerond.

Het praktijkexamen wordt op een centrale locatie in Nederland afgenomen.

Waar doe ik examen?

De kosten van het landelijk erkend examen massage zijn aan het examenbureau en staan los van de opleiding tot masseur. Deze kosten worden door de exameninstantie vastgesteld. Voor het schooljaar 2023-2024 kost een massage examenpakket € 175,00 (herexamens zijn niet bij de prijs inbegrepen).

Voor meer informatie over het landelijk erkende examen van de massage opleiding kun je terecht op www.espo-examens.nl.

Wat zijn de kosten van een massage opleiding?

Kosten van de massage opleiding

De kosten van de opleiding tot masseur en de betaalopties hebben wij hieronder voor je uiteengezet. Houd daarnaast rekening met materialen, examenkosten en eventuele reiskosten.

IVS opleidingen bied jou de mogelijkheid om de onderwijsbijdrage gespreid te betalen. Heb je hierover vragen of heb je andere vragen over de massage opleiding dan helpen we je graag verder via mail of telefoon.

Kosten van de Massage Opleiding
Betaling in 1 Termijn
Onderwijsbijdrage
€ 1125,00
Lesmap
€ 89,00
Totaal € 1214,00
Betaling in 9 TermijnenPopulair
Eerste termijn
€ 271,00
Vervolgtermijnen
8 x € 125,00
Totaal € 1271,00
Betaling in 1 Termijn
Onderwijsbijdrage
€ 1000,00
Lesmap
€ 89,00
Totaal € 1089,00
Betaling in 9 TermijnenPopulair
Eerste termijn
€ 239,00
Vervolgtermijnen
8 x € 112,50
Totaal € 1139,00
Betaling in 1 Termijn
Onderwijsbijdrage
€ 1125,00
Lesmap
€ 89,00
Totaal € 1214,00
Betaling in 1 Termijn
Onderwijsbijdrage
€ 1125,00
Lesmap
€ 89,00
Totaal € 1214,00
Betaling in 9 TermijnenPopulair
Eerste termijn
€ 271,00
Vervolgtermijnen
8 x € 125,00
Totaal € 1271,00

Kosten van het lesmateriaal

Het optionele lesmateriaal van de massage opleiding bestaat uit:

 • (optioneel) handdoekenset blanco € 65,00
 • (optioneel) Hoeslaken (wit) met gezichtsuitsparing - € 30,00
 • (Optioneel) MC-vragenboek - € 49,75

Handdoeken en een hoeslaken heb je natuurlijk wel nodig voor de opleiding, maar zijn niet verplicht om aan te schaffen bij IVS Opleidingen.

Wij vinden het belangrijk dat je als masseur in opleiding altijd de nieuwste inzichten over de theorie en praktijk van de massage leert. Daarom krijg je een speciaal door ons samengestelde lesmap. Deze lesmap sluit perfect aan op de eindtermen van het landelijke examen van de massage opleiding.

Het bedrag voor de lesmap betaal je voor aanvang van de opleiding, tegelijk met de onderwijsbijdrage. Enkele weken voor de start van de massage opleiding ontvang je nog een bestelformulier waarmee je alle benodigde (extra) materialen eenvoudig kunt bestellen.

Maatwerk opleiding massage

In ons drukke leven kan het soms een uitdaging zijn om een opleiding massage in te plannen. Bij IVS Opleidingen proberen we hier zo goed mogelijk op in te spelen door verschillende locaties, dagdelen, startmomenten en varianten aan te bieden. Zo is het voor bijna iedereen mogelijk om een massage opleiding te volgen!

Klassikale opleiding

De klassikale opleiding is de standaard variant van de opleiding massage en duurt 9 lesmaanden. Deze wordt op de meeste locaties en tijden aangeboden. De klassikale massage opleiding start elk jaar in september/oktober. Je hebt dan 1 dagdeel in de week les, afwisselend theorie en praktijk. Bij de klassikale variant van de massage opleiding dien je rekening te houden met ongeveer 75 contacturen.

Flexibele massage opleiding

Bij IVS Opleidingen hebben we, naast de klassikale massage opleiding, een speciale flexibele variant ontwikkeld. Deze benadering verweeft de praktische lessen in onze praktijklokalen met digitale theorielessen, en biedt een extra laag van persoonlijke afstemming. Je verkent de kunst van anatomie & fysiologie met behulp van ons geavanceerde e-learning platform, terwijl je geniet van hands-on training in de praktijk.

 • Klassikaal: Praktijk
 • E-learning: Theorie

Wat deze flexibele opleiding massage onderscheidt, is de toegewijde begeleiding. Een persoonlijke begeleider volgt je voortgang op de voet, motiveert je en past het leerproces aan jouw unieke behoeften aan. Deze begeleider organiseert ook live webinars over specifieke onderwerpen binnen de massage theorie, altijd in samenspraak met de studenten. 

De flexibele massage opleiding bij IVS Opleidingen is daarmee niet alleen een flexibele en moderne route naar het beheersen van massagevaardigheden, maar ook een traject dat nog meer is toegesneden op jouw individuele groei en wensen, zonder de kwaliteit van de reguliere opleiding te ondermijnen. Perfect voor degenen die de synergie van online en persoonlijk leren waarderen, met een extra nadruk op persoonlijke ontwikkeling.

Klassikaal met zelfstudie theorie

Heb jij een te drukke agenda om wekelijks naar school te komen? Als jij al theoretische voorkennis hebt en/of beschikt over een goede dosis zelfdiscipline, dan kun je de reguliere massage opleiding ook volgen met zelfstudie theorie. Je volgt dan enkel de praktijklessen en dient de theorie volledig zelfstandig te bestuderen. Uiteraard heb je wel toegang tot ons online platform met documenten en video's die bij de theorie van de opleiding massage horen.

Wij bieden voor het niet volgen van de theorielessen een korting aan op de onderwijsbijdrage van de massage opleiding. Houd er rekening mee dat je wel examen moet doen in alle theorievakken. De examenbureaus geven geen vrijstellingen op basis van jouw vooropleiding.

Inschrijfmogelijkheden Massage Opleiding
Locatie Lestijden Aanvang
Apeldoorn
Ma: 19:30 - 22:30 uurZF
23-09-2024
Breda
Do: 19:30 - 22:30 uurKZF
26-09-2024
Den Bosch
Ma: 19:30 - 22:30 uurKZF
23-09-2024
Dordrecht
Vr: 9:30 - 12:30 uurKZF
20-09-2024
Dordrecht
Ma: 19:30 - 22:30 uurKZF
23-09-2024
Dordrecht
Di: 9:30 - 12:30 uurKZF
24-09-2024
Dordrecht
Wo: 9:30 - 12:30 uurKZF
25-09-2024
Dordrecht
Do: 19:30 - 22:30 uurKZF
26-09-2024
Eindhoven
Di: 19:30 - 22:30 uurKZF
24-09-2024
Roosendaal
Ma: 19:30 - 22:30 uurKZF
23-09-2024
Rotterdam
Do: 10:00 - 13:00 uurKZF
26-09-2024
Tilburg
Wo: 19:30 - 22:30 uurKZF
25-09-2024
Zwolle
Ma: 19:30 - 22:30 uurZF
23-09-2024

K  Klassikaal  Z  Zelfstudie theorie  F  Flexibel 

Leslocaties massage opleiding

De massage opleiding bieden wij aan op een groot aantal locaties in Nederland. Je kunt de opleiding tot masseur volgen in Apeldoorn, Breda, Den Bosch, Dordrecht, Eindhoven, Roosendaal, Rotterdam, Tilburg en Zwolle.

De massage opleiding duurt 9 maanden wanneer je start in oktober (regulier) en 5 maanden wanneer je start in februari (versneld). Beide varianten van de massage opleiding bestaan uit ongeveer 95 contacturen. Bij regulier 3 uur per week en bij de versnelde 6 uur per week.

Wil je precies weten op welke dagen en tijdstippen IVS Opleidingen de massage opleiding aanbiedt? Kijk dan in het overzicht onderaan deze pagina en bekijk de actuele lesdagen, startdata en lestijden.

Kunnen wij jou op meerdere leslocaties plaatsen dan is het verstandig om dit op het inschrijfformulier te vermelden. Een eventuele voorkeur kan je aangeven via het 'berichtveld' op jouw inschrijfformulier.

Gebruik het scholingsfonds Rotterdam voor een massage opleiding!

Het scholingsfonds Rotterdam is een platform voor Rotterdammers die zichzelf nog verder willen ontwikkelen en hun kansen op langdurig werk willen vergroten. De massage opleiding valt binnen een kansrijke sector. Woon jij in de gemeente Rotterdam en wil je omscholen, herscholen of bijscholen? Dan kom je wellicht in aanmerking voor een scholingsvoucher.

Met de scholingsvoucher kun je de massage opleiding volledig vergoed krijgen! Je kunt namelijk een opleiding volgen tot een maximumbedrag van 2.500 euro!!

De belangrijkste voorwaarden:

 • Je woont in de gemeente Rotterdam.
 • Je bent 18 jaar of ouder.
 • Het leerwerkloket Rijnmond geeft je een positief scholingsadvies.
 • Je wilt de massage opleiding volgen bij IVS Opleidingen.

Hoe werkt het aanvragen van de scholingsvoucher?

In de opleidingscatalogus van de scholingsvoucher vraag je de massage opleiding aan. Deze catalogus vind je op scholingsvoucher010.

 • Kies de opleiding die je wilt.
 • Klik op aanvragen.
 • Het leerwerkloket neemt binnen 3 dagen contact met je op.
 • Staat de massage opleiding er niet tussen? Neem dan contact met ons op, wij kunnen je uitleggen waarom niet en wanneer aanmelden weer mogelijk is.

Om voor een scholingsvoucher voor de massage opleiding in aanmerking te komen, dien je een positief scholingsadvies van het leerwerkloket Rijnmond te hebben. Dit betekent dat een scholingsadviseur jouw aanvraag voor de massage opleiding beoordeelt op inhoud. Hierbij worden de voorwaarden uit de subsidieregeling zoals je opleidingsniveau, Nederlandse taalvaardigheid en de mate waarin de massage opleiding je kansen op werk vergroot, in overweging genomen.

Wil je meer informatie over het Scholingsfonds Rotterdam? Ga dan naar www.scholingsvoucher010.nl.


Veelgestelde vragen over de massage opleiding

Lees hieronder de veelgestelde vragen over een opleiding bij IVS Opleidingen.

 Wat moet ik doen als ik een contactmoment mis?

Geen zorgen als je een contactmoment mist tijdens je massage opleiding bij IVS Opleidingen. We bieden de opleiding aan op 10 verschillende locaties, dagen en tijden, waardoor je vaak de gemiste les op een ander moment kunt inhalen. Mocht dat niet lukken, overleg dan met je docent(en). Zij kunnen bepalen of extra begeleiding of het bijwonen van een oefendag voldoende is. De meeste studenten hebben geen extra les nodig als ze één of twee contactmomenten missen.

 Met welke studiebelasting moet ik rekening houden?

De studiebelasting voor de massage opleiding bij IVS Opleidingen varieert per student, maar gemiddeld heb je evenveel uren zelfstudie nodig als contacturen. Dit komt neer op ongeveer 5 uur per week, inclusief eventuele reistijd. Houd ook rekening met vakantie- en feestdagen. Een goede tip is om naast je vaste lesdag een vast studiemoment te plannen en hierover afspraken te maken met je omgeving. Zo kun je elke week ongestoord werken aan je opleiding tot masseur.

 Wat is de gemiddelde groepsgrootte?

 Bij IVS Opleidingen streven we naar kleine groepen in onze massage opleiding om persoonlijke begeleiding en ruimte voor vragen te garanderen. De gemiddelde groepsgrootte is ongeveer 15 studenten. Tijdens de praktijklessen van de massage opleiding werk je met medestudenten, en een praktijkgroep is nooit groter dan 20 studenten. Dit zorgt voor een optimale leeromgeving waarin je de vaardigheden en technieken van het masseren kunt beheersen.

 Is het mogelijk om een vergoeding te krijgen voor de massage opleiding?

Ja, het is mogelijk om een vergoeding te krijgen voor de massage opleiding bij IVS Opleidingen. Dankzij onze kwaliteitskeurmerken werken we samen met verschillende organisaties die jouw opleiding tot masseur geheel of gedeeltelijk kunnen vergoeden.

We hebben onder andere een samenwerkingsovereenkomst met het UWV en het Rotterdamse scholingsfonds, waardoor je mogelijk in aanmerking komt voor financiële ondersteuning.

 Waar biedt IVS opleidingen de lessen van de massage opleiding aan?

Je kunt de massage opleiding bij IVS Opleidingen volgen op diverse locaties in Nederland. We bieden de opleiding tot masseur aan in Apeldoorn, Breda, Den Bosch, Dordrecht, Eindhoven, Roosendaal, Rotterdam, Tilburg en Zwolle. De lesdagen en tijden verschillen per locatie, dus het is raadzaam om bij de inschrijfmogelijkheden te kijken voor een actueel overzicht. Zo kun je precies zien waar en op welke dag en tijd jouw opleiding tot masseur gaat starten.

 Wat zijn de totale kosten voor het volgen van een massage opleiding bij IVS Opleidingen?

De landelijk erkende massage opleiding is bij IVS opleidingen te volgen vanaf € 110,- per maand.

 Wat is een geschikte vervolgopleiding?

Heb je de massage opleiding bij IVS Opleidingen afgerond en wil je jouw kennis en vaardigheden verder ontwikkelen? Overweeg dan de opleiding massagetherapie. Deze opleiding bouwt voort op de basis die je hebt gelegd met de massage opleiding en leert je de therapeutische aspecten van masseren. Hierdoor kun je jouw behandelingen naar een hoger niveau tillen. Meer informatie over de opleiding massagetherapie vind je op onze opleidingspagina.

Opleidingen

Overzichtspagina

Leefstijlcoach

Manuele Lymfetherapie

Massage

Massagetherapie

Medisch Pedicure

Pedicure

Sportmassage

Sporttherapie

Wellness massage

Alle Opleidingen

Na- en Bijscholing

Inschrijfformulier

Cursussen

Overzichtspagina

Dry Needling

Ergocoach

Manuele Lymfedrainage: Basis

Massage

Pijn, Stress, Bewegen en Bindweefsel

Slaaptherapie

Alle Cursussen

Inschrijfformulier

Workshops

Overzichtspagina

Bamboemassage

Buikmassage

Cuppingmassage lichaam

Handmassage

Hotstone Massage

Indian Head Massage: Ruglig

Kruiden stempelmassage

Lomi Lomi: Totaal

Voet- en Onderbeenmassage

Zwangerschapsmassage

Alle Workshops

Passe-partout

Inschrijfformulier

E-learning

Overzichtspagina

Anatomie

De Kracht van Social Media

Fysiologie

Reuma in beeld: verschillende vormen

Vormen van diabetes

Alle E-learning

Activiteiten

Overzichtspagina

BMS-oefensessies

Aanmelden als Model

Veilingen

Veilingvoorwaarden

Account

Aanmelden

Inloggen

Over Ons

Startpagina

IVS Opleidingen

Leslocaties

Contact

Blog

Vacaturebank

Docenten

Nieuwsbrieven

Annuleringsverzekering

Doorstudeerpremie

Veelgestelde Vragen

Lokaalverhuur

Formulieren en Bestanden

Privacyverklaring