Startpagina > Opleidingen > Opleiding Massage

Opleiding Massage

Opleiding Massage
5 5 17
Massage > Rug

De opleiding Massage duurt 9 maanden en wordt op 10 locaties door heel Nederland aangeboden. Na de opleiding ben je bevoegd masseur: je hebt het erkende diploma Massage (MBO-4 niveau). Je kunt dan een eigen praktijk starten, werken binnen een (paramedisch) team of samenwerken met een fysiotherapeut of chiropractor.

IVS Opleidingen beschikt als enige opleiding in Nederland over 36 jaar ervaring in het opleiden van masseurs. Inmiddels hebben we al meer dan 5.000 mensen opgeleid tot bekwame masseurs. Met onze ervaren docenten, mix van theorie en praktijk en persoonlijke aandacht weet je zeker dat je na afronding van de opleiding alle kneepjes van het vak beheerst.

Mogelijkheden

Niet alleen in een eigen praktijk maar ook binnen diverse verenigingen, heeft de masseur een eigen plaats verworven. Zowel het behandelen van individuele cliënten als het functioneren in een (para)medisch team behoort tot de vele mogelijkheden van de moderne masseur. Ook samenwerken met een fysiotherapeut of chiropractor komt steeds vaker voor.

Inhoud opleiding Massage

Kortingsoverzicht

Deze opleiding komt in aanmerking voor:

Nog 7 dagen:

€ 50,00

Vroegboekkorting!

Zelfstudie uitgezonderd. Combineren van kortingen is niet mogelijk.

Theoretische vakken zijn:

  • Anatomie
  • Toegepaste fysiologie
  • Massagetheorie

Praktijk vakken zijn:

Tijdens de praktijklessen leert de student massagetechnieken gericht op alle disciplines. Massage kan een bijdrage leveren aan ontspanning, het verbeteren van de doorbloeding en vermindering van spierpijn.

Als enige in Nederland bieden we het vak 'toegepaste fysiologie' tijdens de opleiding Massage. Dit vak behandelt niet alleen de werking van het menselijk lichaam, maar verbindt die direct met massagetechnieken. Zo krijg je nog meer inzicht in de effecten van bepaalde massagetechnieken op het menselijk lichaam en onderscheid je je straks van andere masseurs.

Naast de 80 contacturen besteed je nog ongeveer 80 uur aan zelfstudie. Als je daarbij rekening houdt met vakanties en feestdagen, betekent dit dat je zo'n 5 uur per week moet reserveren voor de opleiding, plus eventuele reistijd.

De opleiding tot masseur is een heel leuke opleiding, die in een redelijk kort tijdsbestek te volgen is. Om teleurstellingen te voorkomen is het goed om te weten, dat het geen eenvoudige opleiding is. Om het diploma Massage te kunnen behalen, is het nodig om intensief met de stof bezig te zijn.

IVS Opleidingen doet er alles aan om je tijdens de opleiding te ondersteunen. Zo organiseren we huiswerkbegeleidingsuren en oefenochtenden, waar iedere student gebruik van kan maken. Ook stimuleren we het maken van oefen- en studiegroepjes zodat je op elkaar kunt oefenen en samen de stof door kunt nemen.

Waarom IVS Opleidingen?

Massage is een fantastisch vak waar we de afgelopen 36 jaar al duizenden cursisten met succes in hebben opgeleid. Een groot deel van hen komt nog steeds regelmatig bij ons terug voor bij- en nascholing. We beschikken over een vast team aan deskundige docenten die de nieuwste ontwikkelingen in massage bijhouden en met je delen tijdens de opleiding.

Het slagingspercentage van onze cursisten bij het landelijk examen is met 84% aanzienlijk hoger dan het landelijk gemiddelde (66%).

We zijn misschien niet de goedkoopste opleiding. We kiezen er namelijk bewust voor om alleen docenten met veel praktijkervaring in te zetten en in relatief kleine lesgroepen te werken. Zo is er veel ruimte voor persoonlijke vragen en begeleiding. Bovendien beschikken we over leslocaties die we optimaal kunnen inrichten met de beste praktijkmaterialen. Zo garanderen we een kwaliteitsopleiding met tevreden cursisten. Kijk gerust eens op de onafhankelijke website Trustpilot naar de beoordelingen van onze cursisten en vergelijk ze met de beoordelingen van andere opleidingsinstituten.

Hans Floor

Apeldoorn, Zwolle

Kwalificaties

Sportmassage, diverse specialisaties, EHBO, reanimatie/AED.

Ervaring

Naast zijn werkzaamheden voor IVS Opleidingen heeft Hans een eigen massagepraktijk in Apeldoorn, is hij leerlingbegeleider/verzuimcoördinator in het middelbaar onderwijs en is hij als instucteur actief voor het Oranje Kruis en de Nederlandse Reanimatieraad. Hans is al sinds 1996 verbonden met IVS Opleidingen als theorie- en praktijkdocent en is examinator voor de ESPO.

"Ik sta altijd open voor nieuwe ontwikkelingen en ben daar altijd nieuwsgierig naar. Mijn 'boterham' verdien ik momenteel voornamelijk als leerlingbegeleider/verzuimcoördinator in het middelbaar onderwijs. Daarvoor heb ik fulltime gewerkt als instructeur EHBO/BHV voor een Arbodienst."

Lizet Kilian

Dordrecht, Tilburg

Kwalificaties

Fysiotherapie, oedeemtherapie, diverse na- en bijscholingen gericht op neurologische-, orthopedische en oncologische revalidatie.

Ervaring

Naast haar werkzaamheden voor IVS Opleidingen heeft Lizet een eigen praktijk voor massage, fysiotherapie en coaching, De luisteraar. Van origine komt zij uit het onderwijs. In haar vrije tijd is zij graag buiten: sporten, kamperen en creativiteit.

"Manuele lymfedrainage lijkt een ondergeschoven kindje te worden. Zo jammer, want het biedt veel meer dan alleen maar het verminderen van overtollig vocht in het lichaam. Stressvermindering en bevordering van de werking van het immuunsysteem zijn daar twee voorbeelden van. Daarom geef ik graag de opleiding Manuele lymfetherapie."

Nicolette Korthuis

Dordrecht, Roosendaal, Tilburg

Kwalificaties

Sportmassage, sporttherapie, massagetherapie, natuurgeneeskundig therapeut en SIVAS therapeut.

Ervaring

Nicolette is inmiddels ruim 20 jaar actief als theorie- en praktijkdocent sportmassage voor IVS Opleidingen. Daarnaast heeft Nicolette een eigen praktijk en is zij examinator voor de ESPO.

"Na mijn opleiding sportmassage bij IVS Opleidingen heeft het 'massagevirus' mij niet meer los gelaten. Ik ben er achter gekomen dat hoe meer je weet, hoe meer je er achter komt dat je eigenlijk niet zo veel weet. Het is een vak wat altijd in beweging is en waarmee je kunt blijven leren. Daarom ben ik eigenlijk zelf altijd nog bezig met het volgen van allerlei cursussen en opleidingen. Buiten het werken in mijn eigen praktijk, het lesgeven en examineren ben ik ook nog hardlooptrainer bij een atletiekvereniging in Roosendaal. Daar geef ik 1 tot 2 maal per week training aan recreanten."

Onze docenten

Onze docenten beschikken over jarenlange ervaring in het vak en als docent. De opleiding wordt verzorgd door fysiotherapeuten, docenten lichamelijke opvoeding, massage- en sporttherapeuten en door ervaren mensen uit het werkveld. Alle docenten zijn uiteraard ook zelf masseur en tevens vaak getraind als examinator. U zult begrijpen dat deze mensen nauw bij het werkveld betrokken zijn. Zij zien het als hún taak u deskundig op te leiden, zodat u dit mooie beroep kunt uitoefenen.

Praktische informatie over de opleiding massage

Leslocaties

De opleiding massage geven we op een groot aantal locaties in Nederland en België. U kunt de opleiding volgen in Antwerpen, Apeldoorn, Breda, Den Bosch, Dordrecht, Eindhoven, Emmeloord, Roosendaal, Tilburg, Woerden en Zwolle.

Voor de meeste leslocaties is er één lesavond per week en zal er wisselend theorie- en praktijkles gegeven worden. Tijdens de praktijklessen wordt er gemengd geoefend, zodat de student zo adequaat mogelijk op het examen en de praktijk wordt voorbereid.

Vooropleiding en adviesgesprek

In principe kan iedereen aan de opleiding deelnemen. Een specifieke vooropleiding is niet vereist, maar het volgende is wel wenselijk:

  • Voldoende leervermogen om de theorie te kunnen verwerken
  • Motivatie
  • Doorzettingsvermogen
  • Voldoende ruimte in de agenda (ongeveer 5 uur per week)

Twijfelt u of de opleiding geschikt is? Neem dan geheel vrijblijvend contact op voor een persoonlijk advies. We zullen u eerlijk adviseren over uw geschiktheid en mogelijke drempels, zodat u een weloverwogen besluit kunt nemen.

Nieuwsgierig?
Bezoek een inloopdag!

Tijdens een inloopdag kunt u als observator aanwezig zijn tijdens een theorie- en/of praktijkles.

Lesmateriaal

We vinden het belangrijk dat u altijd de nieuwste inzichten over theorie en praktijk van massage leert. Daarom werken we niet alleen met bestaande boeken, maar krijgt u ook een speciaal door ons samengestelde lesmap. In de lesmap vindt u alle benodigde stof voor de vakken anatomie, toegepaste fysiologie en massage. De prijs hiervan is € 67,50. Het bedrag voor de lesmap betaalt u voor aanvang van de opleiding, tegelijk met het cursusgeld.

Voor de start van de opleiding ontvangt u een bestelformulier waarmee u alle benodigde boeken en materialen eenvoudig kunt bestellen. Dat kan bij ons, maar ook elders. U bent daar geheel vrij in. Het is wel aan te bevelen om de boeken en materialen voor de eerste les in bezit te hebben.

Het dragen van hygiënische kleding met korte mouwen is verplicht tijdens de praktijklessen.

Als u na het lezen van bovenstaande nog vragen heeft of u wilt graag een keer een les bijwonen, maak dan even een afspraak met onze administratie of schrijf u in via deze website voor één van onze inloopdagen.

Massage

Kosten en vergoedingen

De kosten van de opleiding massage en de betaalopties hebben wij onderstaand voor u uiteengezet. Daarnaast moet u rekening houden met examengeld en eventuele reiskosten.

IVS Opleidingen biedt u de mogelijkheid om het cursusgeld gespreid te betalen. Bovendien bieden we u als enige in Nederland een vergoeding aan voor eventuele reiskosten indien de afstand tussen uw huis en opleidingslocatie meer dan 35 kilometer enkele reis bedraagt. Deze reiskostenvergoeding bedraagt € 0,15 per kilometer met een maximum van € 200,00 per jaar.

Examen en diploma

Er zijn twee organisaties die het examen sportmassage mogen afnemen. Dit zijn de Examen Stichting Perimedische Opleidingen (ESPO) en het Nederlands Genootschap Sportmassage (NGS). De ESPO gaat de examens vanaf 2016 digitaal aanbieden wat voor u als cursist veel gemak meebrengt. U beslist zelf bij welke organisatie u examen doet, wij zorgen voor een goede opleiding!

U mag aan het examen deelnemen als u minimaal 16 jaar oud bent en in het bezit bent van een geldig certificaat reanimatie/AED met vitale functies. Dit certificaat kunt u ook bij ons op school tijdens de opleiding massage halen. U vindt op deze website meer informatie over het certificaat reanimatie/AED.

Het examen van de opleiding bestaat uit enkele theoretische examens en uit een praktijkexamen. De theorie-examens toetsen de kennis van anatomie, fysiologie en massage.

Het praktijkexamen bestaat uit het onderdeel massage. Alle praktijkexamens worden op een centrale locatie in Nederland afgenomen.

Zelfstudie theorie variant

De zelfstudie theorie variant is alleen mogelijk op onze reguliere opleidingen die in september en oktober van start gaan. Wij raden deze lesoptie alleen maar aan als u een behoorlijke voorkennis of een andere affiniteit met de theorie vakken anatomie en fysiologie heeft. Als u hierover twijfelt, neem dan gerust even contact met ons op zodat wij met u kunnen bespreken of deze optie bij u past.

Het opleidingsinstituut beidt voor het niet volgen van de theorielessen een korting aan op de onderwijsbijdrage. U dient er wel rekening mee te houden dat u wel examen moet doen in alle theorievakken omdat de examenbureaus geen vrijstellingen geven op basis van uw vooropleiding.

Kosten van de opleiding Massage

Regulier:

Onderwijsbijdrage € 850,00
Lesmap € 67,50
Betaalopties 1x € 200,00 na inschrijving, restant: 1x € 717,50
1x € 200,00 na inschrijving, restant: 2x € 367,75
1x € 200,00 na inschrijving, restant: 5x € 148,90
1x € 220,00 na inschrijving, restant: 9x € 82,50

Zelfstudie theorie:

Onderwijsbijdrage € 540,00
Lesmap € 67,50
Betaalopties 1x € 200,00 na inschrijving, restant: 1x € 407,50
1x € 200,00 na inschrijving, restant: 2x € 210,25
1x € 200,00 na inschrijving, restant: 5x € 87,50

Studiekosten en de Belastingdienst

Komt u of uw werkgever in aanmerking voor teruggave van de studiekosten voor deze opleiding? Klik op de links voor meer informatie: particulieren, bedrijven.

Inschrijfmogelijkheden
Locatie Lestijden Sluiting Aanvang Duur
Antwerpen Woensdag: 19:30 - 22:30 uur 19-09-2018 03-10-2018 9 lesmaanden
Apeldoorn Woensdag: 19:30 - 22:30 uur 19-09-2018 03-10-2018 9 lesmaanden
Breda Donderdag: 19:30 - 22:30 uur 20-09-2018 04-10-2018 9 lesmaanden
Den Bosch Maandag: 19:30 - 22:30 uur 10-09-2018 24-09-2018 9 lesmaanden
Dordrecht Dinsdag: 9:30 - 12:30 uur 11-09-2018 25-09-2018 9 lesmaanden
Dordrecht Woensdag: 9:30 - 12:30 uur 12-09-2018 26-09-2018 9 lesmaanden
Dordrecht Dinsdag: 19:30 - 22:30 uur 18-09-2018 02-10-2018 9 lesmaanden
Dordrecht Woensdag: 19:30 - 22:30 uur 19-09-2018 03-10-2018 9 lesmaanden
Dordrecht Donderdag: 19:30 - 22:30 uur 20-09-2018 04-10-2018 9 lesmaanden
Eindhoven Dinsdag: 19:30 - 22:30 uur 11-09-2018 25-09-2018 9 lesmaanden
Roosendaal Maandag: 19:30 - 22:30 uur 10-09-2018 24-09-2018 9 lesmaanden
Tilburg Woensdag: 19:30 - 22:30 uur 12-09-2018 26-09-2018 9 lesmaanden
Woerden Woensdag: 19:30 - 22:30 uur 19-09-2018 03-10-2018 9 lesmaanden
Zwolle Maandag: 19:30 - 22:30 uur 17-09-2018 01-10-2018 9 lesmaanden

Recensies voor de opleiding Massage

Onderstaand vindt u één of meer recensies die door oud-studenten van deze opleiding zijn achtergelaten op recensiewebsite Trustpilot.

leuke en fijne opleiding

Ik volg de opleiding massage en af en toe wat workshops,
Prijs / kwaliteit vindt ik erg netjes
Duidelijke manier van les geven,
Duidelijke uitleg bij vragen,
prettige sfeer,

Accreditaties

  • De opleiding Massage is geaccrediteerd door de BMS.
  • De opleiding Massage is erkend door het CRKBO.
  • De opleiding Massage is geaccrediteerd door de ESPO.
 

Algemeen

Startpagina

Annuleringsverzekering

Docenten

Erkenningen

Formulieren en Bestanden

Lokaalverhuur

Maak kennis met IVS

Privacyverklaring

Reiskostenvergoeding

Veelgestelde Vragen

Contact

Adresgegevens

Contactformulier

Formulieren en Bestanden

Inloopdagen

Parkeren

Blog

Blogartikelen

Nieuwsbrieven

Studenten

Aanmelden

Blackboard

Doorstudeerpremie

Linkprogramma

Inloggen

Vacaturebank

Opleidingen

Opleidingen

- Manuele Lymfetherapie

- Medisch Pedicure

- Massage

- Massagetherapie

- Oosterse Massagetherapie

- Pedicure

- Schoonheidsspecialist

- Sportmassage

- Sporttherapie

- Vitaliteitscoach

- Wellnessmassage

Na- en Bijscholing

- Cursussen

- Workshops

Inschrijfformulier

Passe-partout

Activiteiten

Activiteitenoverzicht

BMS-oefensessies

Modellen

Veilingen

Veilingoverzicht

Veilingvoorwaarden

Account

Aanmelden

Linkprogramma

Inloggen

Onze website gebruikt cookies

Door middel van cookies kunnen we onder meer uw instellingen/voorkeuren onthouden en u een gepersonaliseerde ervaring aanbieden. Daarnaast zijn cookies essentieel voor de functionaliteit van bepaalde onderdelen van de website.