Startpagina > Opleidingen > Sportmassage

Sportmassage opleiding

Rugmassage

Sportmassage opleiding volgen? Dan moet je bij IVS Opleidingen zijn!

Word bevoegd sportmasseur met de sportmassage opleiding van IVS. Deze opleiding is de ideale basis als jij serieus aan de slag wil. Rond de opleiding sportmassage af met een landelijk erkend branchediploma sportmassage (mbo-niveau) en start een eigen praktijk, ga aan de slag als sportverzorger of werk samen met een fysiotherapeut of binnen een (paramedisch) team.

Als sportmasseur in opleiding weet jij als geen ander dat sporters alleen goede prestaties kunnen leveren als zij deskundige begeleiding krijgen. In een paar maanden word jij dè specialist die daar garant voor staat. Na de opleiding sportmassage weet jij alles van een effectieve en aangename sportmassage, maar ook van het voorkomen en behandelen van blessures. Niet alleen sporters, iedereen heeft baat bij een goede massage! Na de sportmassage opleiding kan je dus een gevarieerde werkkring opbouwen.

Sommige afgestudeerden starten direct fulltime als sportmasseur. Anderen beginnen met enkele uren per week naast hun vaste baan en bouwen het langzaam op. Als sportmasseur heb jij tenslotte zelf de regie over het aantal uren en de tijden waarop je werkt.

Waarom een sportmassage opleiding volgen bij IVS Opleidingen?

IVS Opleidingen biedt al 43 jaar de sportmassage opleiding aan. Inmiddels hebben we al meer dan 5.000 opgeleide sportmasseurs afgeleverd. Met onze ervaren docenten, mix van theorie en praktijk en persoonlijke aandacht weet je zeker dat ja na afronding van de sportmassage opleiding alle kneepjes van het vak beheerst. Het slagingspercentage van onze opleiding sportmassage is met 84% aanzienlijk hoger dan het landelijk gemiddelde van 65%, iets waar we trots op zijn!

Wat leer je bij de sportmassage opleiding?

De opleiding tot sportmasseur is een praktijkgerichte opleiding, waarbij je tegelijkertijd veel theoretische kennis opdoet. De sportmassage opleiding bestaat uit ongeveer 55 uur praktijkles en 40 uur theorieles, verdeeld over een periode van 9 maanden.

Sporttherapie

De theorievakken

Wij maken deze bijzondere opleiding sportmassage graag zo leerzaam mogelijk. Je volgt klassikaal of via e-learning de theorielessen.  Tevens worden de theorieonderdelen online extra ondersteund via onze 2 digitale platformen. Als sportmasseur in opleiding vind je hier aanvullende of ondersteunende webinars en ook e-learning modules over de verschillende thema’s.

De opleiding sportmassage bestaat uit de volgende theoretische vakken:

 • Anatomie
 • Toegepaste fysiologie
 • Theorie van de sportmassage
 • Theorie van de sportverzorging

Wij bieden jou het unieke vak ‘toegepaste fysiologie’ aan tijdens de sportmasseur opleiding. Dit vak behandelt niet alleen de werking van het menselijk lichaam, maar verbindt deze direct aan de praktijk van de sportmassage. Zo krijg jij tijdens je sportmassage opleiding nog meer inzicht in de effecten van bepaalde massagetechnieken op het menselijk lichaam. Onderscheid je straks van andere sportmasseurs door jouw opleiding sportmassage te volgen bij IVS Opleidingen!

De praktijkvakken

De praktijk bestaat uit twee verschillende vakken:

 • Sportmassage
 • Sportverzorging

Je leert tijdens de praktijk van de opleiding sportmassage massagetechnieken die nodig zijn voor de verschillende sportdisciplines. Uiteraard leer je ook hoe je deze technieken in kunt zetten bij een gewone massage. Zo ben jij in staat om na de opleiding sportmassage zowel een sportmassage- als een normale massagebehandeling te geven. 

Het vak sportverzorging komt ook aan bod. Hierbij leer je hoe jij een goede anamnese kunt afnemen, functieonderzoeken, tapen en bandageren. Uiteindelijk leren we je tijdens de opleiding sportmassage klinisch redeneren. Dat wil zeggen dat je kritisch leert kijken naar vraagstukken en op basis van je kennis en kunde een behandelplan opstelt of doorverwijst naar bijvoorbeeld een fysiotherapeut.

Wat is het niveau van de opleiding sportmassage?

Het niveau van de sportmassage opleiding is vergelijkbaar met mbo-niveau 4. Je hebt geen voorkennis of vooropleiding nodig voor het volgen van de opleiding sportmasseur. Wij nemen je bij de hand vanaf het begin van de theorie tot het einde van het behandelplan. Je hebt bij de sportmasseur opleiding wel de nodige zelfdiscipline, tijd en doorzettingsvermogen nodig. De opleiding sportmassage bestaat uit ongeveer 96 contacturen, daarnaast is het verstandig om ongeveer hetzelfde aantal uren in te calculeren voor zelfstudie. Dit betekent dat je, rekening houdend met vakanties en feestdagen, ongeveer 6 uur per week moet reserveren voor je sportmassage opleiding.

Lesondersteuning tijdens de opleiding

De opleiding sportmassage is in een redelijk kort tijdsbestek te volgen. Dit betekent dat je in een hoog tempo veel verschillende praktische en theoretische vaardigheden gaat aanleren. Uiteraard ondersteunt IVS Opleidingen jou tijdens de sportmasseur opleiding. Wij organiseren bijvoorbeeld huiswerkbegeleidingsuren en oefenochtenden, waar iedere sportmassage student gebruik van kan maken. De theorielessen van de opleiding sportmassage worden ondersteund met veel verschillende onlinemogelijkheden, zoals webinars en e-learning modules.

Daarnaast is het advies om tijdens de sportmassage opleiding ook een oefengroepje met medestudenten te maken, zodat je op én met elkaar kunt oefenen.

Als student sportmassage kan jij tevens gratis lid worden van dé Belangenvereniging BMS. Deze vereniging organiseert o.a. oefensessies die afgestemd zijn op de sportmassage opleiding. Daarnaast houden zij je tijdens én na de opleiding sportmassage op de hoogte van alle belangrijke ontwikkelingen binnen onze branche.

Wat krijg jij allemaal tijdens de opleiding sportmassage:

 • Een super leuke en leerzame tijd
 • Complete lesmap: anatomie, fysiologie, sportverzorging en massage
 • Blackboard-account (online leeromgeving)
 • Toegang en korting op e-learning modules
 • Vrij gebruik van oefenlokalen
 • Aspirant-lidmaatschap Belangenvereniging BMS
 • Landelijk erkend diploma sportmassage

Kortom: Een geweldige sportmassage opleiding

Meer informatie over de opleiding sportmassage

Behoefte aan meer informatie over de sportmasseur opleiding? Klik op brochure en neem alvast een ‘kijkje in de keuken’. In de brochure lees je hoe wij onze opleiding sportmassage opbouwen en hoe wij lesgeven. Wil je dit in de praktijk ervaren? Dat kan! Klik op inlooples en maak vrijblijvend een afspraak om een les van de opleiding sportmassage bij te wonen.

Heb je na het lezen van de informatie over de sportmassage opleiding nog vragen of wil je graag iemand spreken? Neem geheel vrijblijvend contact op voor een persoonlijk advies.

Wij adviseren jou eerlijk, zodat jij weet of de opleiding sportmassage voor jou geschikt is en wat mogelijke drempels kunnen zijn. Een weloverwogen beslissing is belangrijk en wij helpen jou daar graag bij! Je kunt ons telefonisch bereiken via 078-6144934 of mailen.

De docenten van de sportmassage opleiding

De opleiding sportmassage van IVS Opleidingen wordt verzorgd door ervaren mensen, die allemaal actief zijn in het werkveld. Denk aan fysiotherapeuten, docenten lichamelijke opvoeding en massage- en sporttherapeuten. Wij hebben meerdere docenten verbonden aan de opleiding sportmassage. Vanzelfsprekend zijn zij zelf ook opgeleid tot sportmasseur en daarbij vaak getraind als examinator. Jaarlijks verzorgen wij methodische en didactische trainingen om onze docenten up-to-date te houden. Zij zijn deskundig en voorzien jou van actuele informatie, zodat jij na de opleiding sportmassage zelfverzekerd aan de slag kan. 

Janet Biesheuvel

Breda, Dordrecht, Roosendaal, Rotterdam

Kwalificaties

Dry needling, sportmassage, bamboemassage, lomi lomi enn hotstone massage.

Ervaring

Janet heeft 34+ jaar massage-ervaring. Ze is werkzaam (geweest) in massagepraktijken in Barendrecht en Zevenbergen en als sportverzorger bij verschillende sportverenigingen. Janet is ESPO-examinatrice.

Bianca den Dunnen

Dordrecht, Roosendaal, Rotterdam

Kwalificaties

Sportmassage, triggerpointtherapie en medical taping.

Ervaring

Naast haar werkzaamheden voor IVS Opleidingen in Dordrecht heeft Bianca een eigen massagepraktijk in Zevenbergen en is zij groepsles instructrice op diverse sportscholen.
Tevens is zij ESPO examinatrice voor de opleiding sportmassage.

Jan Hermans

Dordrecht, Tilburg

Kwalificaties

Fysiotherapie, master manueeltherapie

Ervaring

Naast zijn werkzaamheden voor IVS Opleidingen is Jan o.a. werkzaam bij T.I.M. Fysiotherapie in Bergschenhoek en voetbalvereniging R.V.& A.V. Sparta. Verder is hij gastdocent aan het 'Institut für Manuelle Therapie' in Duitsland. Jan is de uitvinder van de XCO-trainer, technisch directeur van Tube Trainer BV en lid van de Raad van Advies Sport en Massagetherapie van de ESPO. In het verleden is Jan als fysio- en manueeltherapeut actief geweest bij diverse sportverenigingen en voor diverse (top)sporters waaronder honkbalvereniging Neptunus uit Rotterdam, voetbalvereniging DCV uit Krimpen a/d IJssel, voetbalvereniging BVV uit Barendrecht, voetbalvereniging XerxesDZB uit Rotterdam, hockeyclub HCR uit Rotterdam, Feyenoord (amateurs en BVO), Sparta (BVO) en PEC Zwolle (BVO).

Nicolette Korthuis

Dordrecht, Roosendaal, Tilburg

Kwalificaties

Sportmassage, sporttherapie, massagetherapie, natuurgeneeskundig therapeut en SIVAS therapeut.
Nicolette is tevens in het bezit van een BATC erkenning.

Ervaring

Nicolette is inmiddels ruim 20 jaar actief als theorie- en praktijkdocent sportmassage voor IVS Opleidingen. Daarnaast heeft Nicolette een eigen praktijk en is zij examinator voor de ESPO.

Na mijn opleiding sportmassage bij IVS Opleidingen heeft het 'massagevirus' mij niet meer los gelaten. Ik ben er achter gekomen dat hoe meer je weet, hoe meer je er achter komt dat je eigenlijk niet zo veel weet. Het is een vak wat altijd in beweging is en waarmee je kunt blijven leren. Daarom ben ik eigenlijk zelf altijd nog bezig met het volgen van allerlei cursussen en opleidingen. Buiten het werken in mijn eigen praktijk, het lesgeven en examineren ben ik ook nog hardlooptrainer bij een atletiekvereniging in Roosendaal. Daar geef ik 1 tot 2 maal per week training aan recreanten.

Mesut Minke

Dordrecht

Kwalificaties

HALO Bachelor of education, Master pedagogiek (in opleiding), Sportmassage

Ervaring

Mesut is in het bezit van een eerste graad lesgeefbevoegdheid en werkzaam als praktijkdocent bij IVS Opleidingen. Daarnaast werkt hij fulltime als docent in het middelbaar onderwijs en is hij examinator bij de ESPO.

Ad Scheepbouwer

Antwerpen, Breda, Dordrecht, Eindhoven, Tilburg

Kwalificaties

Academie voor Lichamelijke Opvoeding, sportmassage, diverse specialisaties.

Ervaring

Ad is de eigenaar IVS Opleidingen en heeft 40 jaar ervaring als 1e graads docent. Naast het verzorgen van de praktijklessen sportmassage heeft hij diverse bestuursfuncties vervuld bij o.a. het NGS, de NESPG en momenteel opleider examinatoren ESPO.

Ik heb 12 jaar lang als docent lichamelijke opvoeding gewerkt voor de gemeente Ridderkerk en ben daarnaast een eigen opleidingsinstituut begonnen. In verband met te drukke werkzaamheden heb ik mijn baan als docent lichamelijke opvoeding opgegeven om mij volledig op IVS Opleidingen te kunnen richten.

Timmy Scheepbouwer

Antwerpen, Breda, Dordrecht, Eindhoven, Roosendaal, Tilburg

Kwalificaties

Fontys Sporthogeschool, toegepaste psychologie, sportmassage.

Ervaring

Ik ben in het bezit van een eerste graad lesgeefbevoegdheid en werkzaam als theorie en praktijk docent bij IVS Opleidingen.

Sinds 2014 ben ik docent sportmassage bij IVS opleidingen. Ik ben geïnteresseerd in nieuwe ontwikkelingen en probeer deze dan ook tijdens mijn lessen te gebruiken. Ik werk graag met filmpjes en/of apps om bepaalde theorie te verduidelijken.

Hans van der Weijden

Den Bosch

Kwalificaties

Anatomie, fysiologie, pathologie, echografie en sportmassage.

Ervaring

Naast zijn werkzaamheden voor IVS Opleidingen is Hans specialistisch echografielaborant in twee ziekenhuizen en 1e graads docent anatomie, fysiologie, pathologie en echografie voor meerdere primaire en specialistische vervolgopleidingen in de gezondheidszorg. Daarnaast is hij sportverzorger, begeleider én trainer bij een korfbalvereniging en examinator voor de ESPO.

Ik ben zeer geïnteresseerd in het menselijk lichaam in al zijn facetten en deel mijn kennis graag met anderen.

Behaal het erkende diploma sportmassage

Het examen van de opleiding sportmassage

De sportmassage opleiding afsluiten met een landelijk erkend diploma, dat kan! De door IVS Opleidingen aangeboden opleiding sportmassage is afgestemd op de eindtermen van verschillende landelijke exameninstanties. IVS Opleidingen werkt hiervoor nauw samen met de Examen Stichting Perimedische Opleidingen (ESPO). Examen doen is niet verplicht, maar veruit de meeste sportmasseurs in opleiding kiezen hier wel voor. Uiteraard adviseren wij jou over de mogelijkheden en komt dit tevens tijdens de opleiding sportmassage aan bod.

Deelnemen aan het examen sportmassage kan als je minimaal 16 jaar oud bent. Je ontvangt het erkende sportmassage diploma nadat je bent geslaagd voor zowel de theorie- als praktijkexamens. Daarbij dien je in het bezit te zijn van een geldig certificaat reanimatie/AED. Dit certificaat kan jij ook behalen bij IVS Opleidingen tijdens de sportmassage opleiding.

Uit welke vakken bestaat het examen van de sportmassage opleiding?

Om het landelijk erkende diploma sportmassage te behalen dien je vier theorie-examens en twee praktijkexamens met een voldoende af te sluiten.

Theorie-examen

De theorie-examens van de sportmassage opleiding bestaan hoofdzakelijk uit meerkeuzevragen die binnen een vastgestelde tijd dienen te worden beantwoord. Deze theorie-examens plan je tegelijk of allemaal apart in, zoals jij wenst. De theorie-examens sportmassage worden namelijk digitaal aangeboden op verschillende locaties in Nederland. Jij bepaalt zelf waar en wanneer je examen doet. Om deel te mogen nemen aan het praktijkexamen dien je de volgende theorie-examens te behalen:

 • Anatomie
 • Fysiologie
 • Sportverzorging
 • Massage

Praktijkexamen

Zijn de theorie-examens met een voldoende (minimaal cijfer 6) afgerond, dan mag je deelnemen aan het praktijkexamen. Het praktijkexamen behorende bij de opleiding sportmassage bestaat uit twee onderdelen:

 • Sportverzorging
 • (Sport)massage behandeling

Het praktijkexamen start met het onderdeel sportverzorging. Dit bestaat o.a. uit een anamnese, functieonderzoek, tape en een ondersteunende bandage. Hieruit volgt een (sport)massage behandeling. Deze is opgebouwd uit een anamnese, visuele waarneming, palperend onderzoek en de sportmassage behandeling zelf.

Het praktijkexamen voor de sportmassage opleiding wordt op een centrale locatie in Nederland afgenomen.

Wat zijn de examen kosten

De exameninstantie stelt jaarlijks de kosten vast van het landelijk erkende examen sportmassage. Deze kosten staan los van de opleiding sportmassage. Voor het schooljaar 2023-2024 bedragen de kosten voor het examenpakket behorende bij de sportmassage opleiding € 245,00 (herexamens zijn niet bij de prijs inbegrepen).

Meer informatie over het landelijk erkende examen van de opleiding sportmassage en de kosten vind je op www.espo-examens.nl.

Wat zijn de kosten van de sportmassage opleiding

Om de opleiding sportmassage te volgen dien je rekening te houden met verschillende kosten. Naast de onderwijsbijdrage voor de sportmassage opleiding dien je ook materiaal aan te schaffen. We hebben het voor de sportmasseur opleiding even op een rijtje gezet.

Kosten van de Sportmassage Opleiding
Betaling in 1 Termijn
Onderwijsbijdrage
€ 1349,00
Lesmateriaal
€ 168,50
Totaal € 1517,50
Betaling in 9 TermijnenPopulair
Eerste termijn
€ 465,00
Vervolgtermijnen
8 x € 140,00
Totaal € 1585,00
Betaling in 1 Termijn
Onderwijsbijdrage
€ 1095,00
Lesmateriaal
€ 168,50
Totaal € 1263,50
Betaling in 9 TermijnenPopulair
Eerste termijn
€ 358,00
Vervolgtermijnen
8 x € 120,00
Totaal € 1318,00
Betaling in 1 Termijn
Onderwijsbijdrage
€ 1150,00
Lesmateriaal
€ 267,50
Totaal € 1417,50
Betaling in 9 TermijnenPopulair
Eerste termijn
€ 475,00
Vervolgtermijnen
8 x € 125,00
Totaal € 1475,00

Kosten van het lesmateriaal van de sportmassage opleiding

Voor de sportmassage opleiding heb je onderstaand lesmateriaal nodig. De lesmap en het verzorgingspakket worden door ons verplicht gesteld. De overige materialen voor de sportmassage opleiding kun je tevens elders aanschaffen of van huis meenemen. Het volledige lesmateriaal voor de sportmassage opleiding bestaat uit:

 • Speciaal door ons samengestelde lesmap - € 89,00
 • Verzorgingspakket opleiding sportmassage - € 79,50
 • (Optioneel) Handdoekenset - € 65,00
 • (Optioneel) Hoeslaken met gezichtsuitsparing - € 30,00
 • (Optioneel) MC-vragenboek sportmasseur opleiding - € 49,75

IVS Opleidingen heeft een speciaal samengestelde lesmap die perfect aansluit op de eindtermen van het landelijke examen van de sportmassage opleiding. Wij vinden het namelijk belangrijk dat je tijdens de sportmasseur opleiding de nieuwste inzichten over de theorie en praktijk van de sportmassage leert.

Je betaalt zowel het bedrag van de lesmap als het verzorgingspakket voor aanvang van de opleiding sportmassage, tegelijk met de onderwijsbijdrage. Heb je gekozen voor betalen in termijnen, dan betaal je alleen de eerste termijn bij aanvang. Het bestelformulier waarmee je alle overige materialen kunt bestellen, ontvang je enkele weken voor de start van de sportmassage opleiding.

Kosten van de opleiding gespreid betalen

Omdat de totale kosten best kunnen oplopen bieden we jou de mogelijkheid om de onderwijsbijdrage van de opleiding sportmassage gespreid te betalen. Houd daarnaast rekening met eventuele reiskosten en examenkosten.

Heb je vragen over de kosten of andere vragen over de sportmassage opleiding, dan helpen wij je graag verder via mail of telefoon.

Maatwerk opleiding sportmassage

In ons tegenwoordig drukke leven is het soms lastig om een opleiding sportmassage in te plannen. Bij IVS Opleidingen proberen we hier zo goed mogelijk op in te springen door verschillende locaties, dagdelen, startmomenten en varianten aan te bieden. Zo is het voor bijna iedereen mogelijk om een sportmassage opleiding te volgen!

Klassikale opleiding

De klassikale opleiding is de standaard variant van de opleiding sportmassage en duurt 9 lesmaanden. Deze wordt op de meeste locaties en tijden aangeboden. De klassikale sportmassage opleiding start elk jaar in september/oktober. Je hebt dan 1 dagdeel in de week les, afwisselend theorie en praktijk. Bij de klassikale variant van de sportmasseur opleiding dien je rekening te houden met ongeveer 96 contacturen.

Deze variant start elk jaar in februari en oktober.

Flexibele sportmassage opleiding

Bij IVS Opleidingen bieden we naast de klassikale sportmassage opleiding ook een flexibele variant aan. Deze aanpak combineert de praktijklessen op locatie met digitale theorielessen, en biedt een extra dimensie van maatwerk. Je krijgt hands-on training in onze goed uitgeruste praktijklokalen en duikt in de theorie van de opleiding sportmassage met toegang tot ons geavanceerde e-learning platform.

 • Klassikaal: Praktijkles
 • E-learning: Theorie

Wat de flexibele variant bijzonder maakt, is de persoonlijke begeleiding. Je krijgt een begeleider toegewezen die je voortgang nauwkeurig controleert en stimuleert, en die in staat is om het leerproces individueel aan te passen en bij te sturen. Deze begeleider biedt ook live webinars over specifieke thema's binnen de theorie van sportmassage, in overleg met de studenten. Hierdoor is de flexibele sportmassage opleiding bij IVS Opleidingen niet alleen een moderne en flexibele manier om je vaardigheden in sportmassage te ontwikkelen, maar ook een pad dat nog meer is afgestemd op jouw persoonlijke behoeften en voorkeuren, zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit van de reguliere opleiding. Ideaal voor wie een combinatie van online en face-to-face leren prefereert, met een extra focus op persoonlijke groei en ontwikkeling.

Nieuwsgierig hoe ons online platform eruit ziet? Volg gratis een demo anatomie.

Klassikaal met zelfstudie theorie

Heb jij een te drukke agenda om wekelijks naar school te komen? Als jij al theoretische voorkennis hebt en/of beschikt over een goede dosis zelfdiscipline, dan kan jij de reguliere sportmassage opleiding ook volgen met zelfstudie theorie. Je volgt dan enkel de praktijklessen en dient de theorie volledig zelfstandig te bestuderen. Uiteraard heb je wel toegang tot ons online platform met documenten en video’s die bij de theorie van de opleiding sportmassage horen.

Wij bieden voor het niet volgen van de theorielessen een korting aan op de onderwijsbijdrage van de sportmassage opleiding. Houd er rekening mee dat je wel examen moet doen in alle theorievakken. De examenbureaus geven geen vrijstellingen op basis van jouw vooropleiding.

Versnelde opleiding

Houd je van een uitdaging, doorpakken, heb je weinig tijd en een hele flinke dosis discipline? Dan bieden we de versnelde sportmassage opleiding aan met zelfstudie theorie. Deze zelfstudievariant wordt verzorgd met een e-learningpakket voor de theorie. Je krijgt dan 5 maanden lang iedere woensdagavond of dinsdagavond praktijkles. Daarnaast heb je toegang tot de volledige e-learning module Anatomie & Fysiologie om zelf aan de slag te gaan. Je kunt deze e-learning theorie voor de opleiding sportmassage ook apart starten, voordat je begint aan de opleiding.

Wanneer start de opleiding sportmassage?

De sportmasseur opleiding duurt 9 maanden wanneer je start in oktober (regulier) en 5 maanden wanneer je start in januari (versneld). Beide varianten van de sportmassage opleiding bestaan uit ongeveer 95 contacturen. Bij regulier 3 uur per week en bij de versnelde 6 uur per week.

Inschrijfmogelijkheden Sportmassage Opleiding
Locatie Lestijden Aanvang
Apeldoorn
Ma: 19:00 - 22:00 uurZF
23-09-2024
Breda
Do: 19:30 - 22:30 uurKZF
26-09-2024
Den Bosch
Ma: 19:30 - 22:30 uurKZF
23-09-2024
Dordrecht
Vr: 9:30 - 12:30 uurKZF
20-09-2024
Dordrecht
Ma: 19:30 - 22:30 uurKZF
23-09-2024
Dordrecht
Di: 9:30 - 12:30 uurKZF
24-09-2024
Dordrecht
Wo: 9:30 - 12:30 uurKZF
25-09-2024
Dordrecht
Do: 19:30 - 22:30 uurKZF
26-09-2024
Eindhoven
Di: 19:30 - 22:30 uurKZF
24-09-2024
Roosendaal
Ma: 19:30 - 22:30 uurKZF
23-09-2024
Rotterdam
Do: 10:00 - 13:00 uurKZF
26-09-2024
Tilburg
Wo: 19:30 - 22:30 uurKZF
25-09-2024
Zwolle
Ma: 19:30 - 22:30 uurZF
23-09-2024

K  Klassikaal  Z  Zelfstudie theorie  F  Flexibel 

Leslocaties en duur van de sportmassage opleiding

IVS Opleidingen biedt de opleiding sportmassage aan op een groot aantal verschillende locaties verspreid over heel Nederland. Zo kun je de sportmassage opleiding volgen in Apeldoorn, Breda, Den Bosch, Dordrecht, Eindhoven, Roosendaal, Rotterdam, Tilburg en Zwolle.

We bieden zowel dag- als avondopleidingen aan, zodat je kunt kiezen wat het beste past bij jouw planning en levensstijl. We begrijpen dat het vinden van de tijd om een opleiding sportmassage te volgen soms moeilijk kan zijn, dus we hebben de startdata zo gepland dat je de opleiding kunt volgen op tijden die voor jou het meest geschikt zijn.

Waar wacht je nog op? Schrijf je vandaag nog in voor onze opleiding sportmassage en start jouw reis naar een carrière in de sportmassage!

Kunnen wij jou op meerdere leslocaties plaatsen dan is het verstandig om dit op het inschrijfformulier te vermelden. Een eventuele voorkeur kan je aangeven via het 'berichtveld' op jouw inschrijfformulier.

Scholingsvoucher010 en jouw opleiding sportmassage

Scholingsfonds Rotterdam

Gebruik het scholingsfonds Rotterdam voor een opleiding sportmassage

Het scholingsfonds Rotterdam is een platform voor Rotterdammers die zichzelf nog verder willen ontwikkelen en kun kans op langdurig werk nu of in de toekomst willen vergroten. De sportmassage opleiding valt binnen een kansrijke sector. Woon jij in de gemeente Rotterdam en wil je omscholen, herscholen of bijscholen? Dan kom je wellicht in aanmerking voor een scholingsvoucher.

Met de scholingsvoucher kun je de opleiding sportmassage volledig vergoed krijgen! Je kunt namelijk een opleiding volgen tot een maximumbedrag van 2.500 euro!!

De belangrijkste voorwaarden:

 • Je woont in de gemeente Rotterdam.
 • Je bent 18 jaar of ouder.
 • Het leerwerkloket Rijnmond geeft je een positief scholingsadvies.
 • Je wilt de opleiding sportmassage volgen bij IVS Opleidingen.

Hoe werkt het aanvragen van de scholingsvoucher

In de opleidingscatalogus van de scholingsvoucher vraag je de sportmassage opleiding aan. Deze catalogus vind je op scholingsvoucher010.

 • Kies de opleiding die je wilt.
 • Klik op aanvragen.
 • Het leerwerkloket neemt binnen 3 dagen contact met je op.
 • Staat de opleiding sportmassage er niet tussen? Neem dan contact met ons op, wij kunnen je uitleggen waarom niet en wanneer aanmelden weer mogelijk is.

Om in aanmerking te komen voor een scholingsvoucher voor de sportmassage opleiding, heb je een positief scholingsadvies van het leerwerkloket Rijnmond nodig. Dit houdt in dat een scholingsadviseur jouw aanvraag voor de opleiding sportmassage inhoudelijk beoordeelt. De adviseur kijkt dan naar de voorwaarden uit de subsidieregeling, zoals: sluit je opleidingsniveau aan, beheers je de Nederlandse taal genoeg en krijg je door de opleiding sportmassage meer kans op werk.

Meer weten over het Scholingsfonds Rotterdam ga dan naar www.scholingsvoucher010.nl

De meest gestelde vragen over de sportmassage opleiding

Lees hieronder de veelgestelde vragen over een opleiding bij IVS Opleidingen.

 Wat als ik niet bij een contactmoment aanwezig kan zijn?

Maak je geen zorgen! Het kan natuurlijk altijd dat je als sportmasseur in opleiding onverhoopt een contactmoment moet missen. Gelukkig zijn er meerdere mogelijkheden om dit op te vangen. De sportmassage opleiding start namelijk op 10 verschillende locaties, dagen en tijden. Het is dus mogelijk om de gemiste sportmassage les in te halen op één van onze andere locaties. Als dat niet lukt, dan kun je het altijd even met je docent(en) bespreken. Samen kijk je of er extra begeleiding nodig is of dat je bijvoorbeeld één van de oefendagen kan volgen om bij te blijven. Meestal is er geen extra les nodig bij het missen van één of twee contactmomenten van de sportmassage opleiding. 

 Met welke studiebelasting moet ik rekening houden?

Dit verschilt per sportmassage student en is lastig om voor iedereen goed in te schatten. Gemiddeld genomen heb je ongeveer hetzelfde aantal uren thuisstudie nodig voor de opleiding sportmassage als contacturen. Rekening houdend met vakantie- en feestdagen, kom dit neer op ongeveer 5 a 6 uur thuisstudie per week, plus eventuele reistijd. We adviseren alle studenten om naast de vaste lesdag ook een vast studiemoment te plannen. Maak hier afspraken over met je omgeving en zorg dat je elke week een vast moment ongestoord bezig kan zijn met jouw sportmassage opleiding.

 Wat is de groepsgrootte?

Wij doen ons best om relatief kleine groepen te maken. Op deze manier is er veel ruimte voor persoonlijke vragen en begeleiding. De gemiddelde sportmassage klas bestaat uit ongeveer 15 studenten. Een praktijkgroep binnen de sportmassage opleiding is voor één docent nooit groter dan 20 studenten.

 Kan ik subsidie of een andere vergoeding krijgen voor het volgen van een sportmassage opleiding?

IVS Opleidingen is in het bezit van meerdere kwaliteitskeurmerken, zoals registratie bij het CRKBO en het NRTO-keurmerk. Mede door deze keurmerken werken wij samen met verschillende organisaties die het mogelijk maken om jouw opleiding sportmassage geheel of gedeeltelijk te vergoeden.

Zo heeft IVS Opleidingen o.a. een samenwerkingsovereenkomst met het UWV en het Rotterdamse scholingsfonds.

 Voor welk niveau is de sportmassage opleiding geschikt?

Om de sportmassage opleiding te volgen is geen voorkennis of vooropleiding nodig. Wel is het belangrijk dat je als sportmasseur in opleiding de nodige zelfdiscipline, tijd en doorzettingsvermogen hebt. De opleiding is vergelijkbaar met mbo-niveau 4. Naast de 96 contacturen is het verstandig om ongeveer rekening te houden met hetzelfde aantal zelfstudie uren voor de sportmasseur opleiding.

 Op welke locaties biedt IVS Opleidingen de sportmassage opleiding aan?

De sportmassage opleiding bieden we aan op verschillende locaties verspreid door heel Nederland. Het is bijvoorbeeld mogelijk om de opleiding sportmassage te volgen in Apeldoorn, Breda, Den Bosch, Dordrecht, Eindhoven, Roosendaal, Rotterdam, Tilburg en Zwolle. De lesdagen en -tijden voor de sportmasseur opleiding verschillen per locatie. Voor een actueel overzicht van het schooljaar 2023-2024 adviseren we je om bij de startdata te kijken. Hier kun je snel en overzichtelijk zien waar en op welke dag en tijd jouw opleiding tot sportmasseur gaat starten.

 Wat kost een sportmassage opleiding?

De opleiding sportmassage is te volgen vanaf € 135,- per maand of € 1349,- bij betaling in één keer. Let op dat hierbij geen examenkosten en eventueel (optionele) materialen zijn opgenomen.

Opleidingen

Overzichtspagina

Leefstijlcoach

Manuele Lymfetherapie

Massage

Massagetherapie

Medisch Pedicure

Pedicure

Sportmassage

Sporttherapie

Wellness massage

Alle Opleidingen

Na- en Bijscholing

Inschrijfformulier

Cursussen

Overzichtspagina

Dry Needling

Ergocoach

Manuele Lymfedrainage: Basis

Massage

Pijn, Stress, Bewegen en Bindweefsel

Slaaptherapie

Alle Cursussen

Inschrijfformulier

Workshops

Overzichtspagina

Bamboemassage

Buikmassage

Cuppingmassage lichaam

Handmassage

Hotstone Massage

Indian Head Massage: Ruglig

Kruiden stempelmassage

Lomi Lomi: Totaal

Voet- en Onderbeenmassage

Zwangerschapsmassage

Alle Workshops

Passe-partout

Inschrijfformulier

E-learning

Overzichtspagina

Anatomie

De Kracht van Social Media

Fysiologie

Reuma in beeld: verschillende vormen

Vormen van diabetes

Alle E-learning

Activiteiten

Overzichtspagina

BMS-oefensessies

Aanmelden als Model

Veilingen

Veilingvoorwaarden

Account

Aanmelden

Inloggen

Over Ons

Startpagina

IVS Opleidingen

Leslocaties

Contact

Blog

Vacaturebank

Docenten

Nieuwsbrieven

Annuleringsverzekering

Doorstudeerpremie

Veelgestelde Vragen

Lokaalverhuur

Formulieren en Bestanden

Privacyverklaring