Startpagina > Opleidingen > Sportmassage

Sportmassage Opleiding

CLAIM JOUW € 1000,00 SUBSIDIE!

Je hebt nog:

00
DAGEN
00
UREN
00
MINUTEN
00
SECONDEN

om je in te schrijven voor
de start van de volgende
STAP-aanvraagtermijn

28-02-2023

Een sportmassage opleiding is een ideale basis voor iedereen die serieus met massage aan de slag wil. Na de opleiding ben je bevoegd sportmasseur: je hebt het landelijk erkende branche diploma Sportmassage (MBO-niveau). Je kunt dan een eigen praktijk starten of werken bij een sportvereniging, binnen een (paramedisch) team of samenwerken met een fysiotherapeut of sportschool.

Sporters kunnen alleen goede prestaties leveren als ze deskundige begeleiding krijgen. Na de opleiding Sportmassage ben jij dè specialist die daar garant voor staat. Je weet alles van een effectieve en aangename sportmassage, maar ook van het voorkomen en behandelen van blessures. En vergis je niet, behalve sporters hebben ook 'gewone', gezonde mensen baat bij een goede massage. Je kunt na afronding van de opleiding dus een gevarieerde werkkring opbouwen.

Sommige afgestudeerden starten direct fulltime als sportmasseur. Anderen beginnen met enkele uren per week naast hun vaste baan en bouwen het langzaam op. Als sportmasseur heb jij tenslotte zelf de regie over het aantal uren en de tijden waarop je werkt.

Waarom IVS Opleidingen?

IVS Opleidingen beschikt als enige opleiding in Nederland over 42 jaar ervaring in het opleiden van sportmasseurs. Inmiddels hebben we al meer dan 5.000 mensen opgeleid tot bekwame sportmasseurs. Met onze ervaren docenten, mix van theorie en praktijk en persoonlijke aandacht weet je zeker dat je na afronding van de opleiding alle kneepjes van het vak beheerst.

Inhoud opleiding

Sportmassage is een praktijkgerichte opleiding, waarbij je tegelijkertijd veel theoretische kennis opdoet. De opleiding wordt op 10 locaties door heel Nederland aangeboden. 

Theorie

Wij maken deze bijzondere tijd graag zo leerzaam mogelijk. Onze klassikale theorielessen bieden wij nu ook regelmatig online aan via onze digitale leeromgeving. Maar je zult begrijpen dat onze voorkeur uitgaat naar contactonderwijs. Daar heb jij je namelijk ook voor ingeschreven.

De opleiding sportmassage bestaat uit de volgende theoretische vakken:

 • Anatomie
 • Toegepaste fysiologie
 • Massagetheorie
 • Kwaliteitszorg
 • Sporthygiëne

Als enige in Nederland bieden we het vak 'toegepaste fysiologie' aan tijdens de opleiding Sportmassage. Dit vak behandelt niet alleen de werking van het menselijk lichaam, maar verbindt die direct aan de massage. Zo krijg je nog meer inzicht in de effecten van bepaalde massagetechnieken op het menselijk lichaam en onderscheidt jij je straks van andere sportmasseurs.

Praktijk

Tijdens de praktijklessen leer je de massagetechnieken die nodig zijn voor de verschillende sportdisciplines. Denk daarnaast nog onder andere aan sportverzorgingslessen met tapen, bandageren en EHBSO.

Naast de ongeveer 100 contacturen besteed je nog 100 uur aan zelfstudie. Als je daarbij rekening houdt met vakanties en feestdagen, betekent dit dat je zo'n 6 uur per week moet reserveren voor de opleiding, plus eventuele reistijd.

Docenten

Onze docenten beschikken over jarenlange ervaring in het vak en als docent. De opleiding wordt verzorgd door fysiotherapeuten, docenten lichamelijke opvoeding, massage- en sporttherapeuten en door ervaren mensen uit het werkveld. Alle docenten zijn uiteraard ook zelf sportmasseur en tevens vaak getraind als examinator. Je zult begrijpen dat deze mensen nauw bij sport en sportverzorging betrokken zijn. Zij zien het als hún taak u deskundig op te leiden, zodat jij dit mooie beroep kunt uitoefenen.

Timmy Scheepbouwer

Antwerpen, Breda, Dordrecht, Eindhoven, Roosendaal, Tilburg

Kwalificaties

Fontys Sporthogeschool, toegepaste psychologie, sportmassage.

Ervaring

Ik ben in het bezit van een eerste graad lesgeefbevoegdheid en werkzaam als theorie en praktijk docent bij IVS Opleidingen.

Sinds 2014 ben ik docent sportmassage bij IVS opleidingen. Ik ben geïnteresseerd in nieuwe ontwikkelingen en probeer deze dan ook tijdens mijn lessen te gebruiken. Ik werk graag met filmpjes en/of apps om bepaalde theorie te verduidelijken.

Bianca den Dunnen

Dordrecht, Roosendaal, Rotterdam

Kwalificaties

Sportmassage, triggerpointtherapie en medical taping.

Ervaring

Naast haar werkzaamheden voor IVS Opleidingen in Dordrecht heeft Bianca een eigen massagepraktijk in Zevenbergen en is zij groepsles instructrice op diverse sportscholen.
Tevens is zij ESPO examinatrice voor de opleiding sportmassage.

Jan Hermans

Dordrecht, Tilburg

Kwalificaties

Fysiotherapie, master manueeltherapie

Ervaring

Naast zijn werkzaamheden voor IVS Opleidingen is Jan o.a. werkzaam bij T.I.M. Fysiotherapie in Bergschenhoek en voetbalvereniging R.V.& A.V. Sparta. Verder is hij gastdocent aan het 'Institut für Manuelle Therapie' in Duitsland. Jan is de uitvinder van de XCO-trainer, technisch directeur van Tube Trainer BV en lid van de Raad van Advies Sport en Massagetherapie van de ESPO. In het verleden is Jan als fysio- en manueeltherapeut actief geweest bij diverse sportverenigingen en voor diverse (top)sporters waaronder honkbalvereniging Neptunus uit Rotterdam, voetbalvereniging DCV uit Krimpen a/d IJssel, voetbalvereniging BVV uit Barendrecht, voetbalvereniging XerxesDZB uit Rotterdam, hockeyclub HCR uit Rotterdam, Feyenoord (amateurs en BVO), Sparta (BVO) en PEC Zwolle (BVO).

Nicolette Korthuis

Dordrecht, Roosendaal, Tilburg

Kwalificaties

Sportmassage, sporttherapie, massagetherapie, natuurgeneeskundig therapeut en SIVAS therapeut.
Nicolette is tevens in het bezit van een BATC erkenning.

Ervaring

Nicolette is inmiddels ruim 20 jaar actief als theorie- en praktijkdocent sportmassage voor IVS Opleidingen. Daarnaast heeft Nicolette een eigen praktijk en is zij examinator voor de ESPO.

Na mijn opleiding sportmassage bij IVS Opleidingen heeft het 'massagevirus' mij niet meer los gelaten. Ik ben er achter gekomen dat hoe meer je weet, hoe meer je er achter komt dat je eigenlijk niet zo veel weet. Het is een vak wat altijd in beweging is en waarmee je kunt blijven leren. Daarom ben ik eigenlijk zelf altijd nog bezig met het volgen van allerlei cursussen en opleidingen. Buiten het werken in mijn eigen praktijk, het lesgeven en examineren ben ik ook nog hardlooptrainer bij een atletiekvereniging in Roosendaal. Daar geef ik 1 tot 2 maal per week training aan recreanten.

Mesut Minke

Dordrecht

Kwalificaties

HALO Bachelor of education, Master pedagogiek (in opleiding), Sportmassage

Ervaring

Mesut is in het bezit van een eerste graad lesgeefbevoegdheid en werkzaam als praktijkdocent bij IVS Opleidingen. Daarnaast werkt hij fulltime als docent in het middelbaar onderwijs en is hij examinator bij de ESPO.

Esther Ooms

Apeldoorn, Zwolle

Kwalificaties

Sportmassage

Ervaring

Naast haar werkzaamheden als docent anatomie en fysiologie voor de sportmassage-opleiding van IVS Opleiding is Esther werkzaam als medisch analist in het ziekenhuis in Enschede.

Naast mijn passie voor verschillende sporten heb ik interesse in alles wat met gezondheid te maken heeft.
Middels de opleiding tot sportmasseur is het mooi om te zien én te leren hoe het menselijk lichaam werkt en beweegt. Door meer kennis van spieren leer je om om blessures te voorkomen en te helpen hoe te herstellen.

Ad Scheepbouwer

Antwerpen, Breda, Dordrecht, Eindhoven, Tilburg

Kwalificaties

Academie voor Lichamelijke Opvoeding, sportmassage, diverse specialisaties.

Ervaring

Ad is de eigenaar IVS Opleidingen en heeft 40 jaar ervaring als 1e graads docent. Naast het verzorgen van de praktijklessen sportmassage heeft hij diverse bestuursfuncties vervuld bij o.a. het NGS, de NESPG en momenteel opleider examinatoren ESPO.

Ik heb 12 jaar lang als docent lichamelijke opvoeding gewerkt voor de gemeente Ridderkerk en ben daarnaast een eigen opleidingsinstituut begonnen. In verband met te drukke werkzaamheden heb ik mijn baan als docent lichamelijke opvoeding opgegeven om mij volledig op IVS Opleidingen te kunnen richten.

Hans van der Weijden

Den Bosch

Kwalificaties

Anatomie, fysiologie, pathologie, echografie en sportmassage.

Ervaring

Naast zijn werkzaamheden voor IVS Opleidingen is Hans specialistisch echografielaborant in twee ziekenhuizen en 1e graads docent anatomie, fysiologie, pathologie en echografie voor meerdere primaire en specialistische vervolgopleidingen in de gezondheidszorg. Daarnaast is hij sportverzorger, begeleider én trainer bij een korfbalvereniging en examinator voor de ESPO.

Ik ben zeer geïnteresseerd in het menselijk lichaam in al zijn facetten en deel mijn kennis graag met anderen.

Opleidingsvarianten

Regulier

De reguliere opleiding duurt 9 lesmaanden en start elk jaar in september/begin oktober. De opleiding bestaat uit ongeveer 100 contacturen, met zowel theorie- als praktijklessen (1 dagdeel in de week).

Regulier met zelfstudie theorie

Je kunt de reguliere opleiding volgen met zelfstudie theorie. Dit betekent dat je alleen de praktijklessen volgt en de theorie volledig zelfstandig bestudeert. 

Wij raden deze variant alleen maar aan als je een behoorlijke voorkennis of een andere affiniteit met de theorie vakken anatomie en fysiologie hebt. Als je hierover twijfelt, neem dan gerust even contact met ons op zodat wij met je kunnen bespreken of deze optie bij jou past.

Wij bieden voor het niet volgen van de theorielessen een korting aan op de onderwijsbijdrage. Je dient er rekening mee te houden dat je wel examen moet doen in alle theorievakken! De examenbureaus geven geen vrijstellingen op basis van jouw vooropleiding.

Spoed

De spoedopleiding sportmassage start elk jaar begin februari op onze locaties in Dordrecht en Tilburg en duurt 5 maanden. Deze versnelde opleiding heeft dezelfde inhoud, maar het leertempo ligt een stuk hoger. In tegenstelling tot de reguliere opleiding wordt hier één hele lesdag per week gegeven. De ochtend theorie en de middag praktijk. 

De zelfstudievariant wordt hier verzorgd met een e-learningpakket voor de theorie. Je krijgt dan iedere woensdagavond van 19.30 tot 22.30 uur de praktijklessen. De theorie wordt je dan via e-learning aangeboden.

Spoedopleiding

Wij bieden de opleiding sportmassage ook versneld aan. Deze variant start elk jaar in februari op onze locaties in Dordrecht en Tilburg. De spoedopleiding duurt 5 maanden en heeft dezelfde lesinhoud, alleen het leertempo ligt een stuk hoger. In tegenstelling tot de reguliere opleiding wordt hier één hele lesdag per week gegeven. De ochtend theorie en de middag praktijk.

LET OP: In verband met het vervallen 1e aanvraagtijdvak van het STAP-budget start de spoedopleiding dit jaar in april.

Inhoud opleiding

Er is 1 lesdag in de week en deze bestaat uit de ochtend theorie en de middag praktijk. 

Theoretische vakken zijn anatomie, toegepaste fysiologie, massagetheorie, kwaliteitszorg en sporthygiëne. Tijdens de praktijklessen leer je de massagetechnieken die nodig zijn voor de verschillende sportdisciplines. Denk daarnaast nog o.a. aan tapen, bandageren en EHBSO.

Houd ongeveer rekening met zo'n 6 uur per week thuisstudie voor de opleiding, plus eventuele reistijd. 

Spoedopleiding met zelfstudie theorie

De zelfstudievariant van de spoedopleiding wordt verzorgd met een e-learningpakket voor de theorie. Er is iedere woensdagavond van 19.30 tot 22.30 uur praktijkles in Dordrecht. Daarnaast wordt de theorie via e-learning aangeboden.

Praktische informatie

Leslocaties

De opleiding sportmassage geven we op een groot aantal locaties in Nederland en België. Je kunt de opleiding volgen in Antwerpen, Apeldoorn, Breda, Den Bosch, Dordrecht, Eindhoven, Roosendaal, Rotterdam, Tilburg en Zwolle.

Lesondersteuning

De opleiding tot sportmasseur is een heel leuke opleiding, die in een redelijk kort tijdsbestek te volgen is. Het is goed om te weten, dat het geen eenvoudige opleiding is. Om het diploma sportmassage te kunnen behalen, is het nodig om intensief met de stof bezig te zijn. IVS Opleidingen doet er alles aan om jou tijdens de opleiding te ondersteunen. Zo organiseren we huiswerkbegeleidingsuren en oefenochtenden, waar iedere student gebruik van kan maken. Ook stimuleren we het maken van oefen- en studiegroepjes zodat je op elkaar kunt oefenen en samen de stof door kunt nemen.

Vooropleiding en adviesgesprek

In principe kan iedereen aan de opleiding deelnemen. Een specifieke vooropleiding is niet vereist, maar het volgende is wel wenselijk:

 • Voldoende leervermogen om de theorie te kunnen verwerken
 • Motivatie
 • Doorzettingsvermogen
 • Voldoende ruimte in de agenda (ongeveer 6 uur per week)

Twijfel je of de opleiding geschikt is voor jou? Neem dan geheel vrijblijvend contact op voor een persoonlijk advies.

Wat krijg je allemaal

 • Een geweldige opleiding
 • Complete lesmap: anatomie, fysiologie, sportverzorging en massage
 • Blackboard account (online leeromgeving)
 • Online video's massagehandgrepen
 • Online video's tapeconstructies
 • Huiswerkbegeleiding
 • Vrij gebruik van oefenlokalen
 • Aspirant-lidmaatschap Belangenvereniging BMS: Vakblad de 'Message', oefensessies, activiteiten, studentverzekering etc. 
 • Landelijk erkend diploma

Brochure

Onze studenten hebben vaak verschillende redenen om een opleiding te gaan volgen. De één doet het uit interesse, een ander wil haar expertise vergroten en een derde werkt aan een carrièreswitch.

Al deze mensen vinden hun plek bij IVS Opleidingen. Wij zijn als geen ander in staat om de lesstof en begeleiding aan individuele situaties en vragen aan te passen. In de brochure "kijkje in de keuken" lees je daar meer over. Zo ontdek je zelf of IVS Opleidingen ook voor jou de juiste opleiding in huis heeft.

We geven je een exclusieve kijk in onze praktijk- en theorielessen. Je kunt lezen wat wij gaan behandelen en hoe wij dat behandelen.

In deze brochure nemen wij je in vogelvlucht mee door de komende lesmaanden. Een tijd die door de meeste studenten als zeer prettig wordt ervaren.

Als je na het lezen van bovenstaande nog vragen hebt of je wil graag een keer een les bijwonen, maak dan even een afspraak met onze administratie of schrijf je via deze website in voor één van onze inloopdagen. Helaas is dat tijdens de zomermaanden niet mogelijk. Uiteraard ben je altijd, na het maken van een afspraak, welkom!

Examens

De opleiding sportmassage kan je afsluiten met een erkend diploma! Uiteraard is dat niet verplicht, deze keuze is aan jou. Wij adviseren je graag over de mogelijkheden. Tijdens de opleiding komt dit zeker aan bod.

Om deel te nemen aan het examen dien je minimaal 16 jaar oud te zijn en in het bezit te zijn van een geldig certificaat reanimatie/AED. Dit certificaat kan je ook bij ons op school tijdens de opleiding halen. Je vindt op deze website bij activiteiten meer informatie over het certificaat reanimatie/AED.

Het examen van de opleiding bestaat uit enkele theoretische examens (anatomie, fysiologie, sportverzorging en massage) en een praktijkexamen (sportverzorging en massage). Het examengeld is niet inbegrepen in de onderwijsbijdrage en wordt rechtstreeks voldaan aan de exameninstantie. Afhankelijk van de gekozen organisatie ligt dit bedrag tussen de 250 en 300 euro voor een compleet examen van 4 theorievakken en 2 praktijkvakken.

De theorie-examens zijn digitaal en je kan zelf bepalen wanneer en waar je examen gaat doen. Alle praktijkexamens worden op een centrale locatie in Nederland afgenomen. 

Onlangs zijn de slagingspercentages van alle opleidingsinstituten over 2022 vrijgegeven. IVS Opleidingen heeft in dat jaar wederom hoog gescoord met wel 87,8% geslaagde (sport)massage kandidaten. Echt iets waar wij heel trots op zijn!

Voor meer informatie: www.espo-examens.nl

Kostenoverzicht

We vinden het belangrijk dat je altijd de nieuwste inzichten over de theorie en praktijk van sportmassage leert. Daarom werken wij met een speciaal door ons samengestelde lesmap. In deze lesmap vind je alle benodigde stof voor de vakken anatomie, toegepaste fysiologie, sportverzorging en massage. De prijs hiervan is € 89,00. Het bedrag voor de lesmap betaal je voor aanvang van de opleiding, tegelijk met de onderwijsbijdrage.

Enkele weken voor de start van de opleiding ontvang je nog een bestelformulier waarmee u alle benodigde materialen eenvoudig kunt bestellen. Dat kan bij ons, maar ook elders. Je bent daar geheel vrij in. Het is wel aan te bevelen om de materialen voor de eerste les in bezit te hebben. Let op! Als de lessen gestart zijn kan je bij IVS niets meer nabestellen.

De kosten van de opleiding sportmassage en de betaalopties hebben wij bij 'Kostenoverzicht' voor je uiteengezet. Daarnaast moet je rekening houden met bovengenoemde materialen, examengeld en eventuele reiskosten.

Onderstaand vindt je een overzicht van de betaalopties behorende bij de opleiding sportmassage. Heb je hierover nog vragen, neem dan gerust contact met ons op.

Kosten van de opleiding Sportmassage

Regulier:

Onderwijsbijdrage€ 1349,00
Lesmap€ 89,00
Betaalopties
 • 1 x € 338,00 na inschrijving + 1 x € 1100,00
 • 1 x € 353,00 na inschrijving + 2 x € 600,00
 • 1 x € 353,00 na inschrijving + 4 x € 300,00
 • 1 x € 473,00 na inschrijving + 8 x € 135,00

Spoedopleiding:

Onderwijsbijdrage€ 1349,00
Lesmap€ 89,00
Betaalopties
 • 1 x € 338,00 na inschrijving + 1 x € 1100,00
 • 1 x € 353,00 na inschrijving + 2 x € 600,00
 • 1 x € 353,00 na inschrijving + 4 x € 300,00

Let op! Bij betaling in meerdere termijnen worden er administratiekosten in rekening gebracht.

STAP-budget

Het STAP-budget is een subsidieregeling voor scholing en ontwikkeling. Studenten kunnen deze subsidie gebruiken voor het volgen van een training, cursus of opleiding. De hoogte van de bijdrage is maximaal € 1000,00. Het STAP-budget vervangt de fiscale scholingsaftrek in de inkomstenbelasting en maakt scholing toegankelijker voor iedereen. STAP staat voor 'STimulering Arbeidsmarkt Positie'.

STAP-aanvraag

Vanaf 28 februari 2023 is het weer mogelijk om het STAP-budget aan te vragen. Wil jij graag de spoedopleiding tot sportmasseur (start april) volgen met € 1000,00 subsidie? Schrijf je dan vóór 28 februari in, zodat je het STAP-budget kunt aanvragen! 

We bieden de volgende varianten voor onze spoedopleiding:

 • Maandag Dordrecht: Klassikaal
 • Woensdagavond Dordrecht: Praktijk klassikaal, Theorie E-learning

Volgende momenten om het STAP-budget aan te vragen voor onze andere beroepsopleidingen zijn:

 • 01 mei 2023
 • 03 juli 2023
 • 04 september 2023
 • 01 november 2023

Meld je op tijd aan

Het STAP-budget is beperkt. Dat wil zeggen, wanneer het op is dan is aanvragen niet meer mogelijk en moet je bij de volgende aanvraagtermijn opnieuw inschrijven. Schrijf je dus op tijd in voor de opleiding, zodat jij voor aanvang van het aanvraagtijdvak jouw STAP-aanmeldingsbewijs hebt. Dan kan je direct bij de start van de aanvraagperiode jouw subsidie aanvragen!

Hoe werkt aanvragen

Het STAP-budget wordt uitgevoerd door het UWV. Voor aanvang van elke aanvraagperiode kan jij je al inschrijven voor jouw opleiding op onze website. Bij het inschrijven selecteer je op het inschrijfformulier dat je gebruik wilt maken van het STAP-budget. Nadat je bent aangemeld ontvang je van ons het STAP-aanmeldingsbewijs. Dit bewijs heb je nodig om vervolgens het STAP-budget aan te vragen.

Voor meer informatie over het STAP-budget: klik hier

Scholingsvoucher010

Gemeente-Rotterdam-Scholingsfonds-Impact-1200x300-v02-2kopie

Scholingsfonds Rotterdam

Het scholingsfonds Rotterdam is een platform voor Rotterdammers die zichzelf nog verder willen ontwikkelen en hun kans op langdurig werk nu of in de toekomst willen vergroten. Woon jij in de gemeente Rotterdam en wil je omscholen, herscholen of bijscholen? Dan kom je wellicht in aanmerking voor een scholingsvoucher.

Met een scholingsvoucher kun je je scholing betalen, tot een maximumbedrag van 2.500 euro!!

De belangrijkste voorwaarden:

 •     Je woont in de gemeente Rotterdam.
 •     Je bent 18 jaar of ouder.
 •     Het Leer-werkloket Rijnmond geeft je een positief scholingsadvies.

Hoe werkt het?

Als je al weet wat je wilt, kun je in de opleidingscatalogus van de scholingsvoucher je training aanvragen. Deze catalogus vind je op scholingsvoucher010

 • Kies de opleiding die je wilt.
 • Klik op aanvragen.
 • Het leer-werkloket neemt binnen 3 dagen contact met je op.

Om in aanmerking te komen voor een scholingsvoucher, heb je een positief scholingsadvies van het Leerwerkloket Rijnmond nodig. Dit houdt in dat een scholingsadviseur jouw scholingsaanvraag inhoudelijk beoordeelt. De adviseur kijkt dan naar de voorwaarden uit de subsidieregeling, zoals: sluit je opleidingsniveau aan, beheers je de Nederlandse taal genoeg en krijg je door de opleiding meer kans op werk.

Meer weten over het Scholingsfonds Rotterdam ga dan naar www.scholingsvoucher010.nl

Inschrijfmogelijkheden

Onderstaand vindt u al onze leslocaties met de aanvangsdata en - tijden. 

Kunnen wij u op meerdere leslocaties plaatsen dan is het verstandig om dit op het inschrijfformulier te vermelden. Een eventuele voorkeur kunt u aangeven via het berichtenveld.

De eindtijden van de lessen zijn variabel, afhankelijk van de behandelde stof. 

 • dagopleidingen tussen 15.30 en 16.00 uur. 
 • avondopleidingen tussen 19.30 en 22.30 uur.
 • ochtendopleidingen tussen 12.00 en 12.30 uur. 
Inschrijfmogelijkheden
LocatieLestijdenAanvang
ApeldoornMaandag: 19:00 - 22:00 uur 02-10-2023
BredaDonderdag: 19:30 - 22:30 uur 05-10-2023
Den BoschMaandag: 19:30 - 22:30 uur 02-10-2023
DordrechtMaandag: 9:30 - 15:30 uur 03-04-2023
DordrechtWoensdag: 19:30 - 22:30 uur 05-04-2023
DordrechtMaandag: 19:30 - 22:30 uur 09-10-2023
DordrechtDinsdag: 9:30 - 12:30 uur 10-10-2023
DordrechtWoensdag: 9:30 - 12:30 uur 11-10-2023
DordrechtDonderdag: 19:30 - 22:30 uur 12-10-2023
EindhovenDinsdag: 19:30 - 22:30 uur 03-10-2023
RoosendaalMaandag: 19:30 - 22:30 uur 02-10-2023
RotterdamDonderdag: 10:00 - 13:00 uur 05-10-2023
TilburgWoensdag: 19:30 - 22:30 uur 04-10-2023
ZwolleMaandag: 19:30 - 22:30 uur 02-10-2023

CLAIM JOUW € 1000,00 SUBSIDIE!

Je hebt nog:

00
DAGEN
00
UREN
00
MINUTEN
00
SECONDEN

om je in te schrijven voor
de start van de volgende
STAP-aanvraagtermijn

28-02-2023

 

Algemeen

Startpagina

Annuleringsverzekering

Docenten

Formulieren en Bestanden

Lokaalverhuur

Maak kennis met IVS

Nieuwsbrieven

Privacyverklaring

Vacaturebank

Veelgestelde Vragen

Contact

Adresgegevens

Contactformulier

Parkeren

Studenten

Aanmelden

Blackboard

Doorstudeerpremie

Inloggen

Opleidingen

Overzicht

Manuele Lymfetherapie

Medisch Pedicure

Massage

Massagetherapie

Pedicure

Sportmassage

Sporttherapie

Vitaliteitscoach

Wellnessmassage

Inschrijfformulier

Na- en Bijscholing

Overzicht

Cursussen

E-learning

Workshops

Inschrijfformulier

Passe-partout

Activiteiten

Activiteitenoverzicht

BMS-oefensessies

Modellen

Veilingen

Veilingoverzicht

Veilingvoorwaarden

Account

Aanmelden

Inloggen

Onze website gebruikt cookies

Door middel van cookies kunnen we onder meer uw instellingen/voorkeuren onthouden en u een gepersonaliseerde ervaring aanbieden. Daarnaast zijn cookies essentieel voor de functionaliteit van bepaalde onderdelen van de website.