Startpagina > Docenten

Docenten

Op deze pagina vindt u een overzicht van docenten die werkzaam zijn bij IVS Opleidingen met daarbij informatie over hun kwalifiacties, ervaring en achtergrond. Klik op een naam voor meer informatie. Klik nogmaals om terug te keren naar het selectiescherm.

Laura van Acker

XLaura van Acker

Dordrecht

HBO oefentherapie Cesar en fysiotherapie, met de specialisaties slaapoefentherapie, sportoefentherapie en werkplekadviseur.

Momenteel ben ik werkzaam als sport- & slaapoefentherapeut en fysiotherapeut op meerdere locaties in Breda.

Linda van den Berg

XLinda van den Berg

Apeldoorn, Zwolle

Naast de lessen die Linda geeft aan onze opleiding sportmassage in Zwolle heeft ze een HBO opleiding LVO Gezondheidszorg en Welzijn afgerond. Daarnaast heeft ze de opleiding Pedicure, Sportmassage, Schoonheidsverzorging, Gespreksvaardigheden, Microdermabrasie, Assessor CINOP, AMN Training, Digibord, Assessor KWC, Bellabaci, wimperextensions, lashlift, wenkbrauwstyling, Kleurenanalyse, Acné specialisatie, glansrijk doorlopen.

Op dit moment is Linda werkzaam voor IVS Opleidingen als theorie docent sportmassage. Tevens verzorgt zij de lessen als schoonheidsspecialiste docent aan het ROC van Twente.

Tevens docent anatomie aan het ROC, de Friese poort.

Astrid  van Deursen

XAstrid van Deursen

Dordrecht

HBO sport- en beweegeducatie aan de Fontys Sporthogeschool (nu sportkunde). Sportmassage en motiverende gespreksvoering (MI). Momenteel bezig met de master sport- en beweeginnovatie.

Ik werk momenteel voor de gemeente Valkenswaard en ben daar bezig met vitaliteit coaching op de werkplek, begeleid zo’n 50 sportkunde studenten en ontwikkel en realiseer beweegprogramma’s voor kwetsbare doelgroepen. Ik heb ervaring met (leefstijl) coaching, gedragsverandering, vitaliteitstrajecten, training en innovaties voor uiteenlopende doelgroepen.

Een gezonde geest in een gezond lichaam is mijn motto. Vanuit daar ben bevlogen geraakt met vitaliteit en leefstijl.

Bianca den Dunnen

XBianca den Dunnen

Dordrecht, Roosendaal, Rotterdam

Sportmassage, triggerpointtherapie en medical taping.

Naast haar werkzaamheden voor IVS Opleidingen in Dordrecht heeft Bianca een eigen massagepraktijk in Zevenbergen en is zij groepsles instructrice op diverse sportscholen.

Tevens is zij ESPO examinatrice voor de opleiding sportmassage.

Hans Floor

XHans Floor

Apeldoorn, Zwolle

Sportmassage, diverse specialisaties, EHBO, reanimatie/AED.

Naast zijn werkzaamheden voor IVS Opleidingen heeft Hans een eigen massagepraktijk in Apeldoorn, is hij leerlingbegeleider/verzuimcoördinator in het middelbaar onderwijs en is hij als instucteur actief voor het Oranje Kruis en de Nederlandse Reanimatieraad. Hans is al sinds 1996 verbonden met IVS Opleidingen als theorie- en praktijkdocent en is examinator voor de ESPO.

Ik sta altijd open voor nieuwe ontwikkelingen en ben daar altijd nieuwsgierig naar. Mijn 'boterham' verdien ik momenteel voornamelijk als leerlingbegeleider/verzuimcoördinator in het middelbaar onderwijs. Daarvoor heb ik fulltime gewerkt als instructeur EHBO/BHV voor een Arbodienst.

Freddy Gomes

XFreddy Gomes

Dordrecht

Fysiotherapie, Dry Needling

Naast zijn werkzaamheden voor IVS Opleidingen is Freddy praktijkeigenaar van Fysio Balance in Rotterdam en Numansdorp. Freddy is in het verleden werkzaam geweest bij een fysiotherapiepraktijk in Spijkenisse en bij de jeugd van Feyenoord.

Maurice Harder

XMaurice Harder

Dordrecht, Tilburg

Fysiotherapie, master manueeltherapie, master sportfysiotherapie.

Naast zijn werkzaamheden voor IVS Opleidingen is Maurice werkzaam bij Hofland & van Geest in Kwintsheul. Verder is hij docent fysio- en manueeltherapie aan de Hogeschool Rotterdam en lid van de Raad van Advies Sport en Massagetherapie van de ESPO. Maurice is in het verleden werkzaam geweest voor diverse amateur voetbalverenigingen.

Jan Hermans

XJan Hermans

Dordrecht, Tilburg

Fysiotherapie, master manueeltherapie

Naast zijn werkzaamheden voor IVS Opleidingen is Jan o.a. werkzaam bij T.I.M. Fysiotherapie in Bergschenhoek en voetbalvereniging R.V.& A.V. Sparta. Verder is hij gastdocent aan het 'Institut für Manuelle Therapie' in Duitsland. Jan is de uitvinder van de XCO-trainer, technisch directeur van Tube Trainer BV en lid van de Raad van Advies Sport en Massagetherapie van de ESPO. In het verleden is Jan als fysio- en manueeltherapeut actief geweest bij diverse sportverenigingen en voor diverse (top)sporters waaronder honkbalvereniging Neptunus uit Rotterdam, voetbalvereniging DCV uit Krimpen a/d IJssel, voetbalvereniging BVV uit Barendrecht, voetbalvereniging XerxesDZB uit Rotterdam, hockeyclub HCR uit Rotterdam, Feyenoord (amateurs en BVO), Sparta (BVO) en PEC Zwolle (BVO).

Arja van Houwelingen

XArja van Houwelingen

Dordrecht

Pedicure, medisch-pedicure, schoonheidsspecialiste, wellness-pedicure, voetmassage.

Naast haar werkzaamheden voor IVS Opleidingen in Dordrecht heeft Arja een eigen pedicurepraktijk in Sliedrecht.

Marco van Hulsentop

XMarco van Hulsentop

Dordrecht

LDS, MDS, visagie, grime, nagelstyling, kleur- en stijlanalyse, kappersopleiding.

Naast zijn werkzaamheden voor IVS Opleidingen is Marco werkzaan als visagist/grimeur voor o.a. bruiloften, fotografie, modeshows en theater en heeft hij een kap- en nagelsalon aan huis. Marco is als adviseur verbonden aan verschillende cosmetica merken, waaronder Chanel, Dior, La Mer, Lancaster, Burberry make-up, Shiseido, Lancome en YSL.

Kathleen Kay

XKathleen Kay

Dordrecht

Meer informatie volgt.

Meer informatie volgt.

Lars van Kester

XLars van Kester

Dordrecht

Fysiotherapeut, Orthomoleculair geneeskundige

Fysiotherapeut bij Fysio Balance te Rotterdam en Numansdorp, WdK Fysiotherapie te Poeldijk

Irene Kleijweg

XIrene Kleijweg

Dordrecht

Pedicure, medisch pedicure, schoonheidsspecialist, drogist.

Irene heeft 20 jaar lang een eigen salon gehad en is inmiddels 15+ jaar werkzaam als docent bij diverse opleidingsinstituten. Irene is daarnaast assessor schoonheid en medisch pedicure voor het TCI.

Nicolette Korthuis

XNicolette Korthuis

Dordrecht, Roosendaal, Tilburg

Sportmassage, sporttherapie, massagetherapie, natuurgeneeskundig therapeut en SIVAS therapeut.

Nicolette is tevens in het bezit van een BATC erkenning.

Nicolette is inmiddels ruim 20 jaar actief als theorie- en praktijkdocent sportmassage voor IVS Opleidingen. Daarnaast heeft Nicolette een eigen praktijk en is zij examinator voor de ESPO.

Na mijn opleiding sportmassage bij IVS Opleidingen heeft het 'massagevirus' mij niet meer los gelaten. Ik ben er achter gekomen dat hoe meer je weet, hoe meer je er achter komt dat je eigenlijk niet zo veel weet. Het is een vak wat altijd in beweging is en waarmee je kunt blijven leren. Daarom ben ik eigenlijk zelf altijd nog bezig met het volgen van allerlei cursussen en opleidingen. Buiten het werken in mijn eigen praktijk, het lesgeven en examineren ben ik ook nog hardlooptrainer bij een atletiekvereniging in Roosendaal. Daar geef ik 1 tot 2 maal per week training aan recreanten.

Mesut Minke

XMesut Minke

Dordrecht

HALO Bachelor of education, Master pedagogiek (in opleiding), Sportmassage

Mesut is in het bezit van een eerste graad lesgeefbevoegdheid en werkzaam als praktijkdocent bij IVS Opleidingen. Daarnaast werkt hij fulltime als docent in het middelbaar onderwijs en is hij examinator bij de ESPO.

Margo Muijselaar

XMargo Muijselaar

Dordrecht, Tilburg

Fysiotherapie, manuele therapie en adem- en ontspanningstherapie volgens de methode van Dixhoorn.

Naast de werkzaamheden voor IVS Opleidingen heeft Margo een eigen fysiotherapiepraktijk in Schiedam.

"Veel gezondheidsproblemen gaan gepaard met een verhoogde gespannenheid van de cliënt. Met ontspanningstherapie volgens de methode van Dixhoorn oefen, onderzoek en vergroot je het vermogen tot spanningsregulatie."

Lara van Rijmenam

XLara van Rijmenam

Dordrecht

Fysiotherapie, master manuele therapie, na- en bijscholing.

Naast haar werkzaamheden bij IVS Opleidingen doceert Lara van Rijmenam fysiotherapie aan de Hogeschool Rotterdam en is zij werkzaam in een eerste lijn fysiotherapiepraktijk.

"Mijn voorkeursgebied ligt altijd bij de communicatie tussen cliënt en therapeut. Iedere ontmoeting begint immers met verbale en non-verbale communicatie. De waarde van communicatie is immens en daarom essentieel voor hulpverleners."

Ad Scheepbouwer

XAd Scheepbouwer

Antwerpen, Breda, Dordrecht, Eindhoven, Tilburg

Academie voor Lichamelijke Opvoeding, sportmassage, diverse specialisaties.

Ad is de eigenaar IVS Opleidingen en heeft 40 jaar ervaring als 1e graads docent. Naast het verzorgen van de praktijklessen sportmassage heeft hij diverse bestuursfuncties vervuld bij o.a. het NGS, de NESPG en momenteel opleider examinatoren ESPO.

Ik heb 12 jaar lang als docent lichamelijke opvoeding gewerkt voor de gemeente Ridderkerk en ben daarnaast een eigen opleidingsinstituut begonnen. In verband met te drukke werkzaamheden heb ik mijn baan als docent lichamelijke opvoeding opgegeven om mij volledig op IVS Opleidingen te kunnen richten.

Timmy Scheepbouwer

XTimmy Scheepbouwer

Antwerpen, Breda, Dordrecht, Eindhoven, Roosendaal, Tilburg

Fontys Sporthogeschool, toegepaste psychologie, sportmassage.

Ik ben in het bezit van een eerste graad lesgeefbevoegdheid en werkzaam als theorie en praktijk docent bij IVS Opleidingen.

Sinds 2014 ben ik docent sportmassage bij IVS opleidingen. Ik ben geïnteresseerd in nieuwe ontwikkelingen en probeer deze dan ook tijdens mijn lessen te gebruiken. Ik werk graag met filmpjes en/of apps om bepaalde theorie te verduidelijken.

Esther Streur

XEsther Streur

Dordrecht

Sportmassage, massagetherapie, haptonomische massage, psycho-fysieke integratietherapie, lymfetherapie

Naast haar werkzaamheden bij IVS Opleidingen heeft Esther een eigen praktijk in Hardinxveld-Giessendam.

Vanuit de drogisterij waar zij al met het virus van kennis en de mogelijkheden van het menselijk lichaam besmet werd, was de stap naar het lichaamswerk een bijna logisch gevolg.

De kracht en toepasbaarheid van manuele lymfedrainage is vele malen groter dan men zich bewust is. Dat is wat Esther motiveert om de opleiding lymfetherapie te geven. Niet doorgegeven kennis is verloren kennis.

Jeanet Strijbos

XJeanet Strijbos

Dordrecht

Pedicure, Medisch Pedicure, Voetmassage, Manicure

Naast haar werkzaamheden voor IVS Opleidingen heeft Jeanet een eigen praktijk in Ouderkerk aan den IJssel,

Jolanda van Vlaanderen

XJolanda van Vlaanderen

Dordrecht

Sportmassage, massagetherapeut, stoelmassage en diverse specialisaties.

Jolanda is tevens in het bezit van een BATC erkenning.

Jolanda heeft een eigen praktijk in Papendrecht 'Bodily Wellness' en verzorgd bij het IVS al jaren de opleiding tot stoelmasseur.

Ed Weesie

XEd Weesie

Breda, Dordrecht, Tilburg

Sportmassage, Massage-en sporttherapie

HBO medische basiskennis

HBO Plato –Anatomie, Fysiologie, Psychologie

Ed is tevens in het bezit van een BATC erkenning

Naast zijn werkzaamheden bij IVS heeft Ed een eigen praktijk en is hij verbonden aan de voetbalhoofdklasser Xerxes DZB.

Sportmassage maar vooral Massage-en Sporttherapie is een mooi vak. Door de combinatie, persoonlijk contact, kennis van het menselijk lichaam en mensen aanzetten tot bewegen, kan ik veel van mezelf kwijt. Ik vind het leuk dit enthousiasme over te brengen tijdens de lessen sportmassage.

Hans van der Weijden

XHans van der Weijden

Den Bosch

Anatomie, fysiologie, pathologie, echografie en sportmassage.

Naast zijn werkzaamheden voor IVS Opleidingen is Hans specialistisch echografielaborant in twee ziekenhuizen en 1e graads docent anatomie, fysiologie, pathologie en echografie voor meerdere primaire en specialistische vervolgopleidingen in de gezondheidszorg. Daarnaast is hij sportverzorger, begeleider én trainer bij een korfbalvereniging en examinator voor de ESPO.

Ik ben zeer geïnteresseerd in het menselijk lichaam in al zijn facetten en deel mijn kennis graag met anderen.

 
 

Algemeen

Startpagina

Annuleringsverzekering

Docenten

Formulieren en Bestanden

Lokaalverhuur

Maak kennis met IVS

Nieuwsbrieven

Privacyverklaring

Reiskostenvergoeding

Veelgestelde Vragen

Contact

Adresgegevens

Contactformulier

Parkeren

Studenten

Aanmelden

Blackboard

Doorstudeerpremie

Linkprogramma

Inloggen

Vacaturebank

Opleidingen

Overzicht

Manuele Lymfetherapie

Medisch Pedicure

Massage

Massagetherapie

Nagelstylist

Pedicure

Sportmassage

Sporttherapie

Visagist

Vitaliteitscoach

Wellnessmassage

Inschrijfformulier

Na- en Bijscholing

Overzicht

Cursussen

Workshops

Inschrijfformulier

Passe-partout

Activiteiten

Activiteitenoverzicht

BMS-oefensessies

Modellen

Veilingen

Veilingoverzicht

Veilingvoorwaarden

Account

Aanmelden

Linkprogramma

Inloggen

Onze website gebruikt cookies

Door middel van cookies kunnen we onder meer uw instellingen/voorkeuren onthouden en u een gepersonaliseerde ervaring aanbieden. Daarnaast zijn cookies essentieel voor de functionaliteit van bepaalde onderdelen van de website.