Startpagina > Docenten

Docenten

Op deze pagina vindt u een overzicht van docenten die werkzaam zijn bij IVS Opleidingen met daarbij informatie over hun kwalifiacties, ervaring en achtergrond. Klik op een naam voor meer informatie. Klik nogmaals om terug te keren naar het selectiescherm.

Laura van Acker

XLaura van Acker

Dordrecht

HBO oefentherapie Cesar, sportmassage en sportverzorging, Post-HBO sportoefentherapie, werkplek adviseur.

Naast haar werkzaamheden voor IVS Opleidingen is Laura mede-eigenaar van JIL Ergonomics en is ze als (sport)oefentherapeut werkzaam in Breda.

Marja van der Ende

XMarja van der Ende

Dordrecht

Sportmassage, massagetherapeut en ADHD deskundige.

Marja runt een succesvolle praktijk en is in 2007 afgestudeerd als massagetherapeut. Marja is ervaringsdeskundige in het overwinnen van angsten en het loslaten van de overtuigingen die haar ooit belemmerden een eigen praktijk te starten of een grote groep mensen aan te spreken.

Hans Floor

XHans Floor

Apeldoorn, Zwolle

Sportmassage, diverse specialisaties, EHBO, reanimatie/AED.

Naast zijn werkzaamheden voor IVS Opleidingen heeft Hans een eigen massagepraktijk in Apeldoorn, is hij leerlingbegeleider/verzuimcoördinator in het middelbaar onderwijs en is hij als instucteur actief voor het Oranje Kruis en de Nederlandse Reanimatieraad. Hans is al sinds 1996 verbonden met IVS Opleidingen als theorie- en praktijkdocent en is examinator voor de ESPO.

Ik sta altijd open voor nieuwe ontwikkelingen en ben daar altijd nieuwsgierig naar. Mijn 'boterham' verdien ik momenteel voornamelijk als leerlingbegeleider/verzuimcoördinator in het middelbaar onderwijs. Daarvoor heb ik fulltime gewerkt als instructeur EHBO/BHV voor een Arbodienst.

Jacqueline de Goede

XJacqueline de Goede

Dordrecht

Voedingsdeskundige, gewichtsconsulent met specialisaties 'kind en voeding' en 'sport en voeding'. Aangesloten bij beroepsvereniging waar coachingsvaardigheden een must zijn om aan de kwaliteitseisen te voldoen.

Jacqueline heeft sinds 2009 een eigen praktijk (De Goede-Lijn) waar zij de diverse doelgroepen begeleidt naar een gezonde leefstijl. Jacqueline is in het bezit van een onderwijsbevoegdheid.

Freddy Gomes

XFreddy Gomes

Dordrecht

Fysiotherapie, Dry Needling

Naast zijn werkzaamheden voor IVS Opleidingen is Freddy praktijkeigenaar van Fysio Balance in Rotterdam en Numansdorp. Freddy is in het verleden werkzaam geweest bij een fysiotherapiepraktijk in Spijkenisse en bij de jeugd van Feyenoord.

Angelique Gutteling

XAngelique Gutteling

Dordrecht

Cranio sacraal therapie, lymfetherapie, voetreflextherapie en diverse massage-opleidingen.

Naast haar werkzaamheden voor IVS Opleidingen runt Angelique sinds 2000 een succesvolle eigen praktijk.

Maurice Harder

XMaurice Harder

Dordrecht, Tilburg

Fysiotherapie, master manueeltherapie, master sportfysiotherapie.

Naast zijn werkzaamheden voor IVS Opleidingen is Maurice werkzaam bij T.I.M. Fysiotherapie in Bergschenhoek. Verder is hij docent fysio- en manueeltherapie aan de Hogeschool Rotterdam en lid van de Raad van Advies Sport en Massagetherapie van de ESPO. Maurice is in het verleden werkzaam geweest voor diverse amateur voetbalverenigingen.

Jan Hermans

XJan Hermans

Dordrecht, Tilburg

Fysiotherapie, master manueeltherapie

Naast zijn werkzaamheden voor IVS Opleidingen is Jan o.a. werkzaam bij T.I.M. Fysiotherapie in Bergschenhoek en voetbalvereniging Neptunus uit Schiebroek. Verder is hij docent manueeltherapie aan de Hogeschool Rotterdam en gastdocent aan het 'Institut für Manuelle Therapie' in Duitsland. Jan is de uitvinder van de XCO-trainer, technisch directeur van Tube Trainer BV en lid van de Raad van Advies Sport en Massagetherapie van de ESPO. In het verleden is Jan als fysio- en manueeltherapeut actief geweest bij diverse sportverenigingen en voor diverse (top)sporters waaronder honkbalvereniging Neptunus uit Rotterdam, voetbalvereniging DCV uit Krimpen a/d IJssel, voetbalvereniging BVV uit Barendrecht, voetbalvereniging XerxesDZB uit Rotterdam, hockeyclub HCR uit Rotterdam, Feyenoord (amateurs en BVO), Sparta (BVO) en PEC Zwolle (BVO).

Marijke Hermans

XMarijke Hermans

Dordrecht

Meer informatie volgt.

Meer informatie volgt.

Arja van Houwelingen

XArja van Houwelingen

Dordrecht

Pedicure, medisch-pedicure, schoonheidsspecialiste, wellness-pedicure, voetmassage.

Naast haar werkzaamheden voor IVS Opleidingen in Dordrecht heeft Arja een eigen pedicurepraktijk in Sliedrecht.

Kathleen Kay

XKathleen Kay

Dordrecht

Meer informatie volgt.

Meer informatie volgt.

Lizet Kilian

XLizet Kilian

Dordrecht, Tilburg

Fysiotherapie, oedeemtherapie, diverse na- en bijscholingen gericht op neurologische-, orthopedische en oncologische revalidatie.

Naast haar werkzaamheden voor IVS Opleidingen heeft Lizet een eigen praktijk voor massage, fysiotherapie en coaching, De luisteraar. Van origine komt zij uit het onderwijs. In haar vrije tijd is zij graag buiten: sporten, kamperen en creativiteit.

Manuele lymfedrainage lijkt een ondergeschoven kindje te worden. Zo jammer, want het biedt veel meer dan alleen maar het verminderen van overtollig vocht in het lichaam. Stressvermindering en bevordering van de werking van het immuunsysteem zijn daar twee voorbeelden van. Daarom geef ik graag de opleiding Manuele lymfetherapie.

Irene Kleijweg

XIrene Kleijweg

Dordrecht, Woerden

Pedicure, medisch pedicure, schoonheidsspecialist, drogist.

Irene heeft 20 jaar lang een eigen salon gehad en is inmiddels 15+ jaar werkzaam als docent bij diverse opleidingsinstituten. Irene is daarnaast assessor schoonheid en medisch pedicure voor het TCI.

Nicolette Korthuis

XNicolette Korthuis

Dordrecht, Roosendaal, Tilburg

Sportmassage, sporttherapie, massagetherapie, natuurgeneeskundig therapeut en SIVAS therapeut.

Nicolette is inmiddels ruim 20 jaar actief als theorie- en praktijkdocent sportmassage voor IVS Opleidingen. Daarnaast heeft Nicolette een eigen praktijk en is zij examinator voor de ESPO.

Na mijn opleiding sportmassage bij IVS Opleidingen heeft het 'massagevirus' mij niet meer los gelaten. Ik ben er achter gekomen dat hoe meer je weet, hoe meer je er achter komt dat je eigenlijk niet zo veel weet. Het is een vak wat altijd in beweging is en waarmee je kunt blijven leren. Daarom ben ik eigenlijk zelf altijd nog bezig met het volgen van allerlei cursussen en opleidingen. Buiten het werken in mijn eigen praktijk, het lesgeven en examineren ben ik ook nog hardlooptrainer bij een atletiekvereniging in Roosendaal. Daar geef ik 1 tot 2 maal per week training aan recreanten.

Cees Krijgh

XCees Krijgh

Roosendaal

Sportmassage, diverse specialisaties.

Naast zijn werkzaamheden voor IVS Opleidingen werkt Cees als manager bij de Douane. Cees is al vele jaren werkzaam voor IVS Opleidingen en is examinator voor de ESPO.

Ik ben als voormalig voetballer in de sportmassage 'terecht gekomen'. Na een beenbreuk kon ik niet meer voetballen (sommige zullen beweren dat ik dat daarvoor ook al niet kon) en ben ik in 1992 de opleiding sportmassage gaan volgen. Gegrepen door de materie vond ik het een hele leuke opleiding en was het voor mij ook geen opgave om de opleiding te doorlopen.

Marieke van Kuppeveld

XMarieke van Kuppeveld

Dordrecht

HBO Sports & Wellness (leefstijl- en gedragsdeskundige), sportmassage, lymfetherapie, massage bij kanker en gewichtsconsulent.

Naast haar werkzaamheden voor IVS Opleidingen runt Marieke een eigen massagepraktijk, zit ze in de organisatie van Triathlon Cuijk en is ze werkzaam bij een sportschool.

Petra de Munck

XPetra de Munck

Dordrecht, Tilburg

Bachelor gezondheidswetenschappen, master bewegingswetenschappen, postdoctorale opleiding sportpsychologie, sportpodologie.

Naast haar werkzaamheden bij IVS Opleidingen heeft Petra een eigen praktijk voor sportpsychologie waar zij sporters, coaches en teams begeleidt in het mentale aspect van (hun) sportprestaties. Daarnaast geeft Petra trainingen aan mensen die in hun werk onder druk moeten presteren zoals politieagenten.

Dineke van Nooten

XDineke van Nooten

Dordrecht

Sportmassage, wellnesstherapie, massagetherapie.

Naast haar werkzaamheden voor IVS Opleidingen heeft Dineke een eigen praktijk en is zij voorzitter van het BMS Massageteam.

Marie-Noël Paijmans

XMarie-Noël Paijmans

Dordrecht

Sportmasseur, Massagetherapeut, Sporttherapeut, Orthomoleculair Voedingstherapeut, Klinisch PNI- therapeut (Klinische psycho-neuro-immunulogie)

Naast haar werkzaamheden voor IVS Opleidingen werkt Marie-Noël Paijmans als therapeut in haar praktijk Energiek Plus. Zij is enkele jaren werkzaam geweest als docent sportmassage en nog steeds actief als examinator voor de Examen Stichting Perimedische Opleidingen (ESPO).

Bij IVS-opleidingen te Dordrecht heb ik mijn opleidingen voor sportmasseur, massagetherapeut, sporttherapeut en HBO medische kennis gevolgd. Na enkele jaren ervaring als sport- en massagetherapeut ben ik tot inzicht gekomen, dat er bij mijn cliënten een sneller spierherstel aanwezig was als ze een gezond voedingspatroon, meer beweging en minder langdurige stress hadden! Dit is de reden geweest, dat ik vervolgens bij Natura Foundation de opleiding als Orthomoleculair Voedingstherapeut en de opleiding voor klinische psycho-neuro-immunologie heb gevolgd.

Lara van Rijmenam

XLara van Rijmenam

Dordrecht

Fysiotherapie, master manuele therapie, na- en bijscholing.

Naast haar werkzaamheden bij IVS Opleidingen doceert Lara van Rijmenam fysiotherapie aan de Hogeschool Rotterdam en is zij werkzaam in een eerste lijn fysiotherapiepraktijk.

"Mijn voorkeursgebied ligt altijd bij de communicatie tussen cliënt en therapeut. Iedere ontmoeting begint immers met verbale en non-verbale communicatie. De waarde van communicatie is immens en daarom essentieel voor hulpverleners."

Imke Roodhart

XImke Roodhart

Dordrecht

HBO oefentherapie Cesar, sportmassage en sportverzorging, post-HBO sportoefentherapie, werkplek adviseur.

Naast haar werkzaamheden voor IVS Opleidingen is Imke mede-eigenaar van JIL Ergonomics en is ze als oefentherapeut Cesar werkzaam bij het RIVAS.

Ad Scheepbouwer

XAd Scheepbouwer

Antwerpen, Breda, Dordrecht, Eindhoven, Tilburg, Woerden

Academie voor Lichamelijke Opvoeding, sportmassage, diverse specialisaties.

Ad is de eigenaar IVS Opleidingen en heeft 35 jaar ervaring als 1e graads docent. Naast het verzorgen van de praktijklessen sportmassage heeft hij diverse bestuursfuncties vervuld bij o.a. het NGS, de NESPG en momenteel opleider examinatoren ESPO.

Ik heb 12 jaar lang als docent lichamelijke opvoeding gewerkt voor de gemeente Ridderkerk en ben daarnaast een eigen opleidingsinstituut begonnen. In verband met te drukke werkzaamheden heb ik mijn baan als docent lichamelijke opvoeding opgegeven om mij volledig op IVS Opleidingen te kunnen richten.

Timmy Scheepbouwer

XTimmy Scheepbouwer

Breda, Dordrecht, Eindhoven, Tilburg, Woerden

Fontys Sporthogeschool, toegepaste psychologie, sportmassage.

Ik ben in het bezit van een eerste graad lesgeefbevoegdheid en werkzaam als theorie en praktijk docent bij IVS Opleidingen.

Sinds 2014 ben ik docent sportmassage bij IVS opleidingen. Ik ben geïnteresseerd in nieuwe ontwikkelingen en probeer deze dan ook tijdens mijn lessen te gebruiken. Ik werk graag met filmpjes en/of apps om bepaalde theorie te verduidelijken.

Lianne Speelman

XLianne Speelman

Dordrecht

Lianne is begonnen met de opleiding tot sportmasseur om vervolgens fysiotherapie te gaan studeren. Daar bleef het niet bij en diverse specialisaties binnen dit vakgebied volgden.

In het dagelijks leven is zij werkzaam als fysiotherapeut en podoloog, deze twee vakgebieden combineert zij met haar kennis als looptrainer en neemt loopbewegingsanalyses af in haar eigen praktijk.

Celine Stasse

XCeline Stasse

Dordrecht

Schoonheid- en permanente make-up specialist, kapster, nagelstylist.

Naast haar werkzaamheden voor IVS Opleidingen is Celine eigenaresse van Beauty Boutique Celine waar zij ook 2 stagiaires begeleid.

Gerard Treffers

XGerard Treffers

Dordrecht, Tilburg

Registerpodologie, sportmassage.

Gerard is naast zijn werkzaamheden voor IVS Opleidingen zelfstandig registerpodoloog met een eigen praktijk (Treffers in Beweging), opleider van docenten (didactische vorming), communicatietrainer en examinator voor het TCI en de ESPO.

Ed Weesie

XEd Weesie

Breda, Dordrecht, Tilburg

Sportmassage, Massage-en sporttherapie

HBO medische basiskennis

HBO Plato –Anatomie, Fysiologie, Psychologie

Naast zijn werkzaamheden bij IVS heeft Ed een eigen praktijk en is hij verbonden aan de voetbalhoofdklasser Xerxes DZB.

Sportmassage maar vooral Massage-en Sporttherapie is een mooi vak. Door de combinatie, persoonlijk contact, kennis van het menselijk lichaam en mensen aanzetten tot bewegen, kan ik veel van mezelf kwijt. Ik vind het leuk dit enthousiasme over te brengen tijdens de lessen sportmassage.

Hans van der Weijden

XHans van der Weijden

Den Bosch

Anatomie, fysiologie, pathologie, echografie en sportmassage.

Naast zijn werkzaamheden voor IVS Opleidingen is Hans specialistisch echografielaborant in twee ziekenhuizen en 1e graads docent anatomie, fysiologie, pathologie en echografie voor meerdere primaire en specialistische vervolgopleidingen in de gezondheidszorg. Daarnaast is hij sportverzorger, begeleider én trainer bij een korfbalvereniging en examinator voor de ESPO.

Ik ben zeer geïnteresseerd in het menselijk lichaam in al zijn facetten en deel mijn kennis graag met anderen.

Birgit van Wely

XBirgit van Wely

Apeldoorn

Oefentherapie Cesar, sportmassage

Werkzaam in de wellness als masseur waar ik diverse massages geef, zoals: ontspanningsmassage, hotstonemassage, sportmassage, voetreflexzonemassage, ayurvedische massage en hamam.

Ik haal veel voldoening uit mijn werk doordat je andere mensen ermee helpt. Dat heb ik ook met lesgeven. Op een leuke manier moeilijke stof uitleggen zodat het begrijpbaar is voor iedereen!

Lilian Willemsen

XLilian Willemsen

Emmeloord, Lemmer

HBO uiterlijke verzorging (met o.a. pedicure, sportmassage, schoonheidsverzorging, lymfedrainage en huidverbetering)

Docent omgangskunde

Diverse na- en bijscholingen gericht op massages

Naast mijn werk als docent sportmassage voor IVS werk ik als docent uiterlijke verzorging bij het ROC Friese Poort in Emmeloord.

Na mijn opleiding uiterlijke verzorging ben ik gaan werken in de praktijk en gaan les geven. Omdat mijn passie bij het masseren ligt heb ik sindsdien elk jaar wel een bijscholing hierin gevolgd. Mijn dagelijks werk bestaat nu uit het geven van specialisatie lessen aan schoonheidsspecialisten. Verder zet ik mijn kennis over omgangskunde in voor het begeleiden van studenten

 
 

Algemeen

Startpagina

Annuleringsverzekering

Docenten

Erkenningen

Formulieren en Bestanden

Lokaalverhuur

Maak kennis met IVS

Reiskostenvergoeding

Veelgestelde Vragen

Contact

Adresgegevens

Contactformulier

Formulieren en Bestanden

Inloopdagen

Parkeren

Blog

Blogartikelen

Nieuwsbrieven

Studenten

Aanmelden

Blackboard

Doorstudeerpremie

Linkprogramma

Inloggen

Vacaturebank

Opleidingen

Opleidingen

- Advanced Sport Advisor

- Manuele Lymfetherapie

- Medisch Pedicure

- Massage

- Massagetherapie

- Oosterse Massagetherapie

- Pedicure

- Schoonheidsspecialist

- Sportmassage

- Sporttherapie

- Vitaliteitscoach

- Wellnessmassage

Na- en Bijscholing

- Cursussen

- Workshops

Inschrijfformulier

Passe-partout

Activiteiten

Activiteitenoverzicht

BMS-oefensessies

Veilingen

Veilingoverzicht

Veilingvoorwaarden

Account

Aanmelden

Linkprogramma

Inloggen