Startpagina > Docenten

Docenten

Op deze pagina vind je een overzicht van de docenten die werkzaam zijn voor IVS Opleidingen met daarbij informatie over hun kwalifiacties, ervaring en achtergrond. Klik op een naam voor meer informatie.

Laura van Acker

XLaura van Acker

Dordrecht

HBO oefentherapie Cesar en fysiotherapie, met de specialisaties slaapoefentherapie, sportoefentherapie en werkplekadviseur.

Momenteel ben ik werkzaam als sport- & slaapoefentherapeut en fysiotherapeut op meerdere locaties in Breda.

Janet Biesheuvel

XJanet Biesheuvel

Breda, Dordrecht, Roosendaal, Rotterdam

Dry needling, sportmassage, bamboemassage, lomi lomi enn hotstone massage.

Janet heeft 34+ jaar massage-ervaring. Ze is werkzaam (geweest) in massagepraktijken in Barendrecht en Zevenbergen en als sportverzorger bij verschillende sportverenigingen. Janet is ESPO-examinatrice.

Astrid  van Deursen

XAstrid van Deursen

Dordrecht

HBO sport- en beweegeducatie, Master sport-en beweeginnovatie, sportmassage en motiverende gespreksvoering.

Ik werk momenteel voor de gemeente Valkenswaard en ben daar bezig met vitaliteitprogramma's, begeleid ik sportkunde studenten en ontwikkel en realiseer ik beweegprogramma's voor kwestbare doelgroepen. Ik heb ervaring met (leefstijl) coaching, gedragsverandering, vitaliteitstrajecten, training en innovaties voor uiteenlopende doelgroepen.

Een gezonde geest in een gezond lichaam is mijn motto. Vanuit daar ben bevlogen geraakt met vitaliteit en leefstijl.

Bianca den Dunnen

XBianca den Dunnen

Dordrecht, Roosendaal, Rotterdam

Sportmassage, triggerpointtherapie en medical taping.

Naast haar werkzaamheden voor IVS Opleidingen in Dordrecht heeft Bianca een eigen massagepraktijk in Zevenbergen en is zij groepsles instructrice op diverse sportscholen.

Tevens is zij ESPO examinatrice voor de opleiding sportmassage.

Hans Floor

XHans Floor

Apeldoorn, Zwolle

Sportmassage, diverse specialisaties, EHBO, reanimatie/AED.

Naast zijn werkzaamheden voor IVS Opleidingen heeft Hans een eigen massagepraktijk in Apeldoorn, is hij leerlingbegeleider/verzuimcoördinator in het middelbaar onderwijs en is hij als instucteur actief voor het Oranje Kruis en de Nederlandse Reanimatieraad. Hans is al sinds 1996 verbonden met IVS Opleidingen als theorie- en praktijkdocent en is examinator voor de ESPO.

Ik sta altijd open voor nieuwe ontwikkelingen en ben daar altijd nieuwsgierig naar. Mijn 'boterham' verdien ik momenteel voornamelijk als leerlingbegeleider/verzuimcoördinator in het middelbaar onderwijs. Daarvoor heb ik fulltime gewerkt als instructeur EHBO/BHV voor een Arbodienst.

Freddy Gomes

XFreddy Gomes

Dordrecht

Fysiotherapie, Dry Needling

Naast zijn werkzaamheden voor IVS Opleidingen is Freddy praktijkeigenaar van Fysio Balance in Rotterdam en Numansdorp. Freddy is in het verleden werkzaam geweest bij een fysiotherapiepraktijk in Spijkenisse en bij de jeugd van Feyenoord.

Maurice Harder

XMaurice Harder

Dordrecht, Tilburg

Fysiotherapie, master manueeltherapie, master sportfysiotherapie.

Naast zijn werkzaamheden voor IVS Opleidingen is Maurice werkzaam bij Hofland & van Geest in Kwintsheul. Verder is hij docent fysio- en manueeltherapie aan de Hogeschool Rotterdam en lid van de Raad van Advies Sport en Massagetherapie van de ESPO. Maurice is in het verleden werkzaam geweest voor diverse amateur voetbalverenigingen.

Jan Hermans

XJan Hermans

Dordrecht, Tilburg

Fysiotherapie, master manueeltherapie

Naast zijn werkzaamheden voor IVS Opleidingen is Jan o.a. werkzaam bij T.I.M. Fysiotherapie in Bergschenhoek en voetbalvereniging R.V.& A.V. Sparta. Verder is hij gastdocent aan het 'Institut für Manuelle Therapie' in Duitsland. Jan is de uitvinder van de XCO-trainer, technisch directeur van Tube Trainer BV en lid van de Raad van Advies Sport en Massagetherapie van de ESPO. In het verleden is Jan als fysio- en manueeltherapeut actief geweest bij diverse sportverenigingen en voor diverse (top)sporters waaronder honkbalvereniging Neptunus uit Rotterdam, voetbalvereniging DCV uit Krimpen a/d IJssel, voetbalvereniging BVV uit Barendrecht, voetbalvereniging XerxesDZB uit Rotterdam, hockeyclub HCR uit Rotterdam, Feyenoord (amateurs en BVO), Sparta (BVO) en PEC Zwolle (BVO).

Arja van Houwelingen

XArja van Houwelingen

Dordrecht

Pedicure, medisch-pedicure, schoonheidsspecialiste, wellness-pedicure, voetmassage.

Naast haar werkzaamheden voor IVS Opleidingen in Dordrecht heeft Arja een eigen pedicurepraktijk in Sliedrecht.

Kathleen Kay

XKathleen Kay

Dordrecht

Meer informatie volgt.

Meer informatie volgt.

Lars van Kester

XLars van Kester

Dordrecht

Fysiotherapeut, Orthomoleculair geneeskundige

Fysiotherapeut bij Fysio Balance te Rotterdam en Numansdorp, WdK Fysiotherapie te Poeldijk

Irene Kleijweg

XIrene Kleijweg

Dordrecht

Pedicure, medisch pedicure, schoonheidsspecialist, drogist.

Irene heeft 20 jaar lang een eigen salon gehad en is inmiddels 15+ jaar werkzaam als docent bij diverse opleidingsinstituten. Irene is daarnaast assessor schoonheid en medisch pedicure voor het TCI.

Nicolette Korthuis

XNicolette Korthuis

Dordrecht, Roosendaal, Tilburg

Sportmassage, sporttherapie, massagetherapie, natuurgeneeskundig therapeut en SIVAS therapeut.

Nicolette is tevens in het bezit van een BATC erkenning.

Nicolette is inmiddels ruim 20 jaar actief als theorie- en praktijkdocent sportmassage voor IVS Opleidingen. Daarnaast heeft Nicolette een eigen praktijk en is zij examinator voor de ESPO.

Na mijn opleiding sportmassage bij IVS Opleidingen heeft het 'massagevirus' mij niet meer los gelaten. Ik ben er achter gekomen dat hoe meer je weet, hoe meer je er achter komt dat je eigenlijk niet zo veel weet. Het is een vak wat altijd in beweging is en waarmee je kunt blijven leren. Daarom ben ik eigenlijk zelf altijd nog bezig met het volgen van allerlei cursussen en opleidingen. Buiten het werken in mijn eigen praktijk, het lesgeven en examineren ben ik ook nog hardlooptrainer bij een atletiekvereniging in Roosendaal. Daar geef ik 1 tot 2 maal per week training aan recreanten.

Cees Krijgh

XCees Krijgh

Roosendaal

Sportmassage, diverse specialisaties.

Naast zijn werkzaamheden voor IVS Opleidingen werkt Cees als manager bij de Douane. Cees is al vele jaren werkzaam voor IVS Opleidingen en is examinator voor de ESPO.

Ik ben als voormalig voetballer in de sportmassage 'terecht gekomen'. Na een beenbreuk kon ik niet meer voetballen (sommige zullen beweren dat ik dat daarvoor ook al niet kon) en ben ik in 1992 de opleiding sportmassage gaan volgen. Gegrepen door de materie vond ik het een hele leuke opleiding en was het voor mij ook geen opgave om de opleiding te doorlopen.

Mesut Minke

XMesut Minke

Dordrecht

HALO Bachelor of education, Master pedagogiek (in opleiding), Sportmassage

Mesut is in het bezit van een eerste graad lesgeefbevoegdheid en werkzaam als praktijkdocent bij IVS Opleidingen. Daarnaast werkt hij fulltime als docent in het middelbaar onderwijs en is hij examinator bij de ESPO.

Lara van Rijmenam

XLara van Rijmenam

Dordrecht

Fysiotherapie, master manuele therapie, na- en bijscholing.

Naast haar werkzaamheden bij IVS Opleidingen doceert Lara van Rijmenam fysiotherapie aan de Hogeschool Rotterdam en is zij werkzaam in een eerste lijn fysiotherapiepraktijk.

"Mijn voorkeursgebied ligt altijd bij de communicatie tussen cliënt en therapeut. Iedere ontmoeting begint immers met verbale en non-verbale communicatie. De waarde van communicatie is immens en daarom essentieel voor hulpverleners."

Petra Sauter de Munck

XPetra Sauter de Munck

Dordrecht, Tilburg

Bachelor gezondheidswetenschappen, master bewegingswetenschappen, postdoctorale opleiding sportpsychologie, sportpodologie.

Naast haar werkzaamheden bij IVS Opleidingen heeft Petra een eigen praktijk voor sportpsychologie waar zij sporters, coaches en teams begeleidt in het mentale aspect van (hun) sportprestaties. Daarnaast geeft Petra trainingen aan mensen die in hun werk onder druk moeten presteren zoals politieagenten.

Ad Scheepbouwer

XAd Scheepbouwer

Antwerpen, Breda, Dordrecht, Eindhoven, Tilburg

Academie voor Lichamelijke Opvoeding, sportmassage, diverse specialisaties.

Ad is de eigenaar IVS Opleidingen en heeft 40 jaar ervaring als 1e graads docent. Naast het verzorgen van de praktijklessen sportmassage heeft hij diverse bestuursfuncties vervuld bij o.a. het NGS, de NESPG en momenteel opleider examinatoren ESPO.

Ik heb 12 jaar lang als docent lichamelijke opvoeding gewerkt voor de gemeente Ridderkerk en ben daarnaast een eigen opleidingsinstituut begonnen. In verband met te drukke werkzaamheden heb ik mijn baan als docent lichamelijke opvoeding opgegeven om mij volledig op IVS Opleidingen te kunnen richten.

Timmy Scheepbouwer

XTimmy Scheepbouwer

Antwerpen, Breda, Dordrecht, Eindhoven, Roosendaal, Tilburg

Fontys Sporthogeschool, toegepaste psychologie, sportmassage.

Ik ben in het bezit van een eerste graad lesgeefbevoegdheid en werkzaam als theorie en praktijk docent bij IVS Opleidingen.

Sinds 2014 ben ik docent sportmassage bij IVS opleidingen. Ik ben geïnteresseerd in nieuwe ontwikkelingen en probeer deze dan ook tijdens mijn lessen te gebruiken. Ik werk graag met filmpjes en/of apps om bepaalde theorie te verduidelijken.

Esther Streur

XEsther Streur

Dordrecht

Sportmassage, massagetherapie, haptonomische massage, psycho-fysieke integratietherapie, lymfetherapie, houdingsspecialist

Naast haar werkzaamheden bij IVS Opleidingen heeft Esther een eigen praktijk in Sliedrecht.

Vanuit de drogisterij waar zij al met het virus van kennis en de mogelijkheden van het menselijk lichaam besmet werd, was de stap naar het lichaamswerk een bijna logisch gevolg.

De kracht en toepasbaarheid van manuele lymfedrainage is vele malen groter dan men zich bewust is. Dat is wat Esther motiveert om de opleiding lymfetherapie te geven. Niet doorgegeven kennis is verloren kennis.

Jeanet Strijbos

XJeanet Strijbos

Dordrecht

Pedicure, Medisch Pedicure, Voetmassage, Manicure

Naast haar werkzaamheden voor IVS Opleidingen heeft Jeanet een eigen praktijk in Ouderkerk aan den IJssel,

Gerard Treffers

XGerard Treffers

Dordrecht

Registerpodologie, sportmassage.

Gerard is naast zijn werkzaamheden voor IVS Opleidingen zelfstandig registerpodoloog met een eigen praktijk (Treffers in Beweging), opleider van docenten (didactische vorming), communicatietrainer en examinator voor het TCI en de ESPO.

Hans van der Weijden

XHans van der Weijden

Den Bosch

Anatomie, fysiologie, pathologie, echografie en sportmassage.

Naast zijn werkzaamheden voor IVS Opleidingen is Hans specialistisch echografielaborant in twee ziekenhuizen en 1e graads docent anatomie, fysiologie, pathologie en echografie voor meerdere primaire en specialistische vervolgopleidingen in de gezondheidszorg. Daarnaast is hij sportverzorger, begeleider én trainer bij een korfbalvereniging en examinator voor de ESPO.

Ik ben zeer geïnteresseerd in het menselijk lichaam in al zijn facetten en deel mijn kennis graag met anderen.

 
 

Opleidingen

Overzichtspagina

Leefstijlcoach

Manuele Lymfetherapie

Massage

Massagetherapie

Medisch Pedicure

Pedicure

Sportmassage

Sporttherapie

Wellness massage

Alle Opleidingen

Na- en Bijscholing

Inschrijfformulier

Cursussen

Overzichtspagina

Dry Needling

Ergocoach

Manuele Lymfedrainage: Basis

Massage

Pijn, Stress, Bewegen en Bindweefsel

Slaaptherapie

Alle Cursussen

Inschrijfformulier

Workshops

Overzichtspagina

Bamboemassage

Buikmassage

Cuppingmassage lichaam

Handmassage

Hotstone Massage

Indian Head Massage: Ruglig

Kruiden stempelmassage

Lomi Lomi: Totaal

Voet- en Onderbeenmassage

Zwangerschapsmassage

Alle Workshops

Passe-partout

Inschrijfformulier

E-learning

Overzichtspagina

Anatomie

De Kracht van Social Media

Fysiologie

Reuma in beeld: verschillende vormen

Vormen van diabetes

Alle E-learning

Activiteiten

Overzichtspagina

BMS-oefensessies

Aanmelden als Model

Veilingen

Veilingvoorwaarden

Account

Aanmelden

Inloggen

Over Ons

Startpagina

IVS Opleidingen

Leslocaties

Contact

Blog

Vacaturebank

Docenten

Nieuwsbrieven

Annuleringsverzekering

Doorstudeerpremie

Veelgestelde Vragen

Lokaalverhuur

Formulieren en Bestanden

Privacyverklaring