Startpagina > Opleidingen > Massagetherapie

Opleiding massagetherapie

Triggerpoint-therapie

Voor een opleiding massagetherapie moet je bij IVS Opleidingen zijn!

Wil jij als (sport/wellness) masseur jouw kennis en vaardigheden verbreden om cliënten nog beter te kunnen behandelen? Kies dan voor onze éénjarige opleiding massagetherapie op hbo-niveau in Dordrecht. Een holistische massagetherapie opleiding die jou een gedegen basis geeft voor een succesvolle en fascinerende loopbaan. Je ontwikkelt brede vaardigheden om het vak massagetherapie goed uit te oefenen. Door het kunnen begeleiden van levensprocessen en het helpen oplossen van problemen is het een vak met beroepsperspectieven die enorm zullen voeden door het directe en diepe contact met je medemens.  

Een wereld van mogelijkheden: Wat doet een massagetherapeut?

Als massagetherapeut ben je in staat om het zelfherstellend vermogen van het lichaam te optimaliseren met behulp van je handen. Een door IVS Opleidingen opgeleide massagetherapeut maakt gebruik van een breed scala aan onderzoekmethodes en behandeltechnieken. Je behandelt niet alleen mensen met aan het bewegingsapparaat gerelateerde (pijn)klachten, maar ook met klachten als hoofdpijn, stress, burn-out en slapeloosheid.

Wil jij ook aan de slag als massagetherapeut? In onze opleiding massagetherapie leer jij welke behandelvormen er zijn, wie je kunt behandelen en hoe je mensen kunt motiveren om zelf verantwoordelijkheid te nemen voor hun welzijn. Onze opleiding massagetherapie is enorm gevarieerd en biedt jou volop kansen om je te specialiseren.

Er komen in de opleiding massagetherapie diverse therapeutische vaardigheden aan bod, zoals het strekken van bindweefselplaten, lymfedrainage en oefentherapie. Deze vaardigheden kunnen gebruikt worden in verschillende reguliere (sport/wellness) massagebehandelingen. Behaal jouw diploma massagetherapie en ga aan de slag in een eigen of gecombineerde praktijk en help mensen om hun klachten te verminderen.

Waarom een opleiding massagetherapie volgen bij IVS Opleidingen?

Bij IVS Opleidingen hechten wij veel waarde aan de kwaliteit van onze opleidingen. Daarom werken we bewust met ervaren docenten in relatief kleine lesgroepen, zodat er veel ruimte is voor persoonlijke vragen en begeleiding. Daarnaast hebben we de luxe van onze eigen leslocaties, die we optimaal kunnen inrichten met de beste praktijkmaterialen voor onze opleiding massagetherapie. Wij zijn voortdurend bezig met het vernieuwen en verbeteren van onze opleidingen en lopen daarbij voorop in de markt.

Bij ons kun je een brede holistische opleiding massagetherapie op hbo-niveau volgen. Je krijgt de kans om verschillende onderzoekmethodes en behandelvormen te leren in combinatie met medische kennis, die je vervolgens kunt toepassen bij mensen met uiteenlopende wervelkolom gerelateerde (pijn)klachten. Kortom, bij IVS Opleidingen ben je verzekerd van een hoogwaardige opleiding massagetherapie met veel persoonlijke begeleiding en aandacht voor de nieuwste ontwikkelingen in het vakgebied.

Wat leer je bij de opleiding massagetherapie?

Bij de éénjarige opleiding massagetherapie van IVS Opleidingen krijg je een uitgebreid kennisfundament en leer je veel uiteenlopende onderzoek- en behandeltechnieken. Anatomie, fysiologie, pathologie en pathofysiologie zijn belangrijke vakken binnen de opleiding massagetherapie. IVS Opleidingen hanteert tijdens de massagetherapie opleiding het Westers Materiemodel, waarbij wordt uitgegaan van een holistische aanpak van klachten.

Je leert hoe je een goede anamnese afneemt, een behandelplan opstelt en welke technieken je het beste kunt toepassen bij verschillende klachten. Naast praktische vaardigheden wordt er ook aandacht besteed aan professioneel en ethisch handelen en hoe je cliënten kunt motiveren om zelf verantwoordelijkheid te nemen voor hun welzijn. Na het afronden van de opleiding massagetherapie ben jij klaar om zelfstandig een massagepraktijk te starten of als massagetherapeut te werken binnen een zorginstelling of gezondheidscentrum.

Ontdek de veelzijdigheid van massagetherapie: populaire modules uitgelicht

Ontdek de uitgebreide inhoud van een massagetherapie opleiding: meer dan alleen massages!

De massagetherapie opleiding behandelt een breed scala aan onderwerpen om een goed begrip te krijgen van het menselijk lichaam en hoe stress en pijn van invloed zijn op het houding-/bewegingsapparaat. Je leert over het bindweefsel, de verschillende systemen van het menselijk lichaam en hoe deze met elkaar in verbinding staan. Daarnaast komen ook verschillende therapieën aan bod, zoals manuele lymfedrainage, oefentherapie, slaapoefentherapie, ergotherapie en therapeutische massagetechnieken. Je krijgt de kans om onderzoek te doen en te leren hoe je op basis van casuïstiek behandelkeuzes kunt maken. Door de combinatie van theorie en praktijk kun je de opgedane kennis direct toepassen in de praktijk.

Wil je meer gedetailleerde informatie over de verschillende modules of ben je geïnteresseerd in onze opleiding massagetherapie? Download dan de brochure of neem contact met ons op via 078-6144934 of e-mail.

Pijn, stress en bewegen binnen de opleiding massagetherapie

In de module Pijn, stress en bewegen van de opleiding massagetherapie staat het raadsel van pijn centraal en wordt er uitvoerig gesproken over theorieën van neurale correlaten, pijn en bewustzijn. Er wordt stilgestaan bij de relaties tussen stress, pijn en bewegen en de effecten van therapeutische interventies bij myofasciale pijnsyndromen. Je leert professioneel handelen bij cliënten met klachten over pijn vanuit de vigerende body-of-knowledge over relaties tussen stress, pijn en bewegen, en bij myofasciale pijnsyndromen uit de vigerende body-of-knowlegde over de beïnvloeding van pijn door musculaire technieken.

Communicatie en coachingsvaardigheden tijdens de opleiding massagetherapie

Je leert in deze module van de massagetherapie opleiding hoe je optimaal contact kunt maken met jouw cliënten door middel van verbale en non-verbale communicatie. Je krijgt handvatten om beter af te stemmen op de belevingswereld van je cliënten en om meer sturing te geven aan het communicatieproces. Ook leer je meer flexibiliteit te creëren in je communicatie en gedragsmatig handelen.

Daarnaast leer je wat coaching is én hoe je dit kunt gebruiken voor betere resultaten bij je cliënten. Je ontdekt hoe coaching een extra element kan zijn in jouw aanbod, waardoor jij jezelf meer kunt onderscheiden. Deze module van de opleiding massagetherapie is geschikt voor iedereen die zijn communicatie- en coachvaardigheden wil verbeteren en aan persoonlijke groei wil werken.

Waarom een opleiding massagetherapie volgen?

Voor wie is de opleiding massagetherapie bedoeld?

Met de opleiding massagetherapie verbeter je niet alleen je praktische en theoretische vaardigheden, maar ontwikkel je ook een dieper begrip van de therapeutische toepassingen van massage. Of je nu werkt als sportmasseur, wellnessmasseur of reguliere masseur, deze opleiding biedt jou de mogelijkheid om jouw behandelaanbod uit te breiden en je te richten op een bredere doelgroep.

Door je kennis en vaardigheden tijdens de opleiding massagetherapie naar een hoger niveau te tillen, ben jij in staat om gerichter te werken aan de behoeften van jouw cliënten. Dit kan leiden tot een verbeterde cliënttevredenheid, betere behandelresultaten en een groter succes als massagetherapeut.

Met de opleiding massagetherapie krijg je niet alleen de kans om je te specialiseren in dit vakgebied, maar ook om je professionele netwerk uit te breiden en nieuwe carrièremogelijkheden te verkennen. Of je nu net begint als masseur of al jarenlange ervaring hebt, deze opleiding biedt jou de kans om te groeien en jezelf verder te ontwikkelen als massagetherapeut.

Wat is het verschil tussen een massagetherapie opleiding en een massage opleiding?

Een massage opleiding is gericht op het aanleren van technieken en vaardigheden voor het geven van een massage, waarbij de focus ligt op ontspanning en het verminderen van stress en spanning. De massage opleiding richt zich op het aanleren van technieken zoals effleurages/petrissages en zorgt voor een gedegen basis van de anatomie en fysiologie.

Om te kunnen starten met de opleiding massagetherapie is het noodzakelijk dat je bovenstaande vaardigheden beheerst. Als je deze vaardigheden nog niet onder de knie hebt, is het belangrijk dat je eerst de massage opleiding volgt. Deze opleiding leert je de basisprincipes van massage en biedt jou de nodige praktijkervaring om deze vaardigheden te ontwikkelen.

Een opleiding massagetherapie richt zich daarentegen op het gebruik van massage als een therapeutische interventie voor het behandelen van fysieke en mentale klachten. Dit gaat verder dan alleen het geven van een massage voor ontspanning. Tijdens onze massagetherapie opleiding leer je bijvoorbeeld over de anatomie en fysiologie van het menselijk lichaam, pathologieën en aandoeningen, en hoe massage kan bijdragen aan het behandelen van deze klachten.

Een massagetherapie opleiding is meer gericht op het ontwikkelen van kennis en begrip van het menselijk lichaam en het gebruik van massage als therapeutisch middel. Dit maakt het mogelijk om op een dieper niveau met cliënten te werken en hun specifieke behoeften te behandelen.

Lesondersteuning tijdens de opleiding massagetherapie

De opleiding massagetherapie is een professionele opleiding die in relatief korte tijd kan worden afgerond. Het is belangrijk om te weten dat de opleiding massagetherapie geen eenvoudige opleiding is en dat het nodig is om intensief met de lesstof bezig te zijn om het ESPO-diploma massagetherapie te kunnen behalen.

IVS Opleidingen doet er alles aan om studenten te ondersteunen tijdens de opleiding. Wij bieden verschillende ondersteunende activiteiten aan om je te helpen de stof onder de knie te krijgen. We moedigen ook het vormen van oefen- en studiegroepjes aan, zodat studenten samen kunnen oefenen en de lesstof kunnen doornemen. Op deze manier willen wij onze studenten helpen om succesvol te zijn tijdens de opleiding massagetherapie en hun vaardigheden als massagetherapeut te ontwikkelen.

Is een vooropleiding vereist voor de opleiding massagetherapie?

Als je geïnteresseerd bent in de opleiding massagetherapie, is het belangrijk om te weten dat je een vooropleiding nodig hebt. Om deel te nemen aan de opleiding moet je beschikken over een vooropleiding in sportmassage, wellnessmassage of een vergelijkbare opleiding op minimaal mbo-niveau 4 met voldoende kennis over anatomie en fysiologie. Heb je deze voor opleiding nog niet? Kijk dan eens naar onze massage opleiding. Dit is de ideale basis voor de opleiding massagetherapie.

Twijfel je of jij aan onze vooropleidingseisen voldoet? Geen zorgen, neem gerust contact met ons op. We kijken graag samen met jou of je voldoet aan de eisen of hoe je op termijn aan deze eisen kunt voldoen. Een weloverwogen beslissing is belangrijk en wij helpen jou daar graag bij! Je kunt ons telefonisch bereiken via 078-6144934 of e-mail.

Het is belangrijk dat je gemotiveerd bent en over doorzettingsvermogen beschikt, aangezien het geen eenvoudige opleiding is. Houd er rekening mee dat je ongeveer 6 tot 8 uur per week moet reserveren voor de opleiding massagetherapie.

De docenten van de opleiding massagetherapie

Bij IVS Opleidingen hechten wij veel waarde aan de kwaliteit van onze opleidingen. Uiteraard spelen de docenten daarin een cruciale rol. Onze docenten massagetherapie zijn dan ook stuk voor stuk ervaren professionals met veel kennis van zaken.

Onze docenten zijn allemaal actief in de praktijk. Bovendien zijn ze goed op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en trends binnen het vakgebied. Dit zorgt ervoor dat ze de lesstof op een boeiende en interactieve manier kunnen overbrengen, waarbij ze veel gebruik maken van praktijkvoorbeelden en casussen.

Daarnaast vinden we het belangrijk dat onze docenten ook didactisch sterk zijn. Zij zijn in staat om de lesstof helder en gestructureerd uit te leggen en hebben oog voor de individuele leerbehoeften van elke student. Zo zorgen we ervoor dat elke student de begeleiding krijgt die hij of zij nodig heeft om zich optimaal te ontwikkelen.

Onze hoofddocent, Jan Hermans, heeft een lange en indrukwekkende carrière als fysiotherapeut en manueel therapeut. Hij heeft gewerkt met (top)sporters bij verschillende clubs, waaronder Feyenoord en PEC Zwolle. Naast zijn werkzaamheden bij IVS Opleidingen is Jan ook docent Manuele Therapie aan de Hogeschool Rotterdam en het Institut für Angewandte Manuelle Therapie in Duitsland. Je kunt er dus op vertrouwen dat je les krijgt van een expert op het gebied van massagetherapie.

Laura van Acker

Dordrecht

Kwalificaties

HBO oefentherapie Cesar en fysiotherapie, met de specialisaties slaapoefentherapie, sportoefentherapie en werkplekadviseur.

Ervaring

Momenteel ben ik werkzaam als sport- & slaapoefentherapeut en fysiotherapeut op meerdere locaties in Breda.

Astrid van Deursen

Dordrecht

Kwalificaties

HBO sport- en beweegeducatie, Master sport-en beweeginnovatie, sportmassage en motiverende gespreksvoering.

Ervaring

Ik werk momenteel voor de gemeente Valkenswaard en ben daar bezig met vitaliteitprogramma's, begeleid ik sportkunde studenten en ontwikkel en realiseer ik beweegprogramma's voor kwestbare doelgroepen. Ik heb ervaring met (leefstijl) coaching, gedragsverandering, vitaliteitstrajecten, training en innovaties voor uiteenlopende doelgroepen.

Een gezonde geest in een gezond lichaam is mijn motto. Vanuit daar ben bevlogen geraakt met vitaliteit en leefstijl.

Maurice Harder

Dordrecht, Tilburg

Kwalificaties

Fysiotherapie, master manueeltherapie, master sportfysiotherapie.

Ervaring

Naast zijn werkzaamheden voor IVS Opleidingen is Maurice werkzaam bij Hofland & van Geest in Kwintsheul. Verder is hij docent fysio- en manueeltherapie aan de Hogeschool Rotterdam en lid van de Raad van Advies Sport en Massagetherapie van de ESPO. Maurice is in het verleden werkzaam geweest voor diverse amateur voetbalverenigingen.

Jan Hermans

Dordrecht, Tilburg

Kwalificaties

Fysiotherapie, master manueeltherapie

Ervaring

Naast zijn werkzaamheden voor IVS Opleidingen is Jan o.a. werkzaam bij T.I.M. Fysiotherapie in Bergschenhoek en voetbalvereniging R.V.& A.V. Sparta. Verder is hij gastdocent aan het 'Institut für Manuelle Therapie' in Duitsland. Jan is de uitvinder van de XCO-trainer, technisch directeur van Tube Trainer BV en lid van de Raad van Advies Sport en Massagetherapie van de ESPO. In het verleden is Jan als fysio- en manueeltherapeut actief geweest bij diverse sportverenigingen en voor diverse (top)sporters waaronder honkbalvereniging Neptunus uit Rotterdam, voetbalvereniging DCV uit Krimpen a/d IJssel, voetbalvereniging BVV uit Barendrecht, voetbalvereniging XerxesDZB uit Rotterdam, hockeyclub HCR uit Rotterdam, Feyenoord (amateurs en BVO), Sparta (BVO) en PEC Zwolle (BVO).

Lars van Kester

Dordrecht

Kwalificaties

Fysiotherapeut, Orthomoleculair geneeskundige

Ervaring

Fysiotherapeut bij Fysio Balance te Rotterdam en Numansdorp, WdK Fysiotherapie te Poeldijk

Lara van Rijmenam

Dordrecht

Kwalificaties

Fysiotherapie, master manuele therapie, na- en bijscholing.

Ervaring

Naast haar werkzaamheden bij IVS Opleidingen doceert Lara van Rijmenam fysiotherapie aan de Hogeschool Rotterdam en is zij werkzaam in een eerste lijn fysiotherapiepraktijk.

"Mijn voorkeursgebied ligt altijd bij de communicatie tussen cliënt en therapeut. Iedere ontmoeting begint immers met verbale en non-verbale communicatie. De waarde van communicatie is immens en daarom essentieel voor hulpverleners."

Esther Streur

Dordrecht

Kwalificaties

Sportmassage, massagetherapie, haptonomische massage, psycho-fysieke integratietherapie, lymfetherapie, houdingsspecialist

Ervaring

Naast haar werkzaamheden bij IVS Opleidingen heeft Esther een eigen praktijk in Sliedrecht.
Vanuit de drogisterij waar zij al met het virus van kennis en de mogelijkheden van het menselijk lichaam besmet werd, was de stap naar het lichaamswerk een bijna logisch gevolg.

De kracht en toepasbaarheid van manuele lymfedrainage is vele malen groter dan men zich bewust is. Dat is wat Esther motiveert om de opleiding lymfetherapie te geven. Niet doorgegeven kennis is verloren kennis.

Mindset

Behaal het erkende diploma massagetherapie

Wat kost het volgen van een massagetherapie opleiding?

Het examen van de opleiding massagetherapie

Het behalen van een landelijk erkend diploma massagetherapie, dat is waar IVS Opleidingen voor staat. Onze massagetherapie opleiding is speciaal ontworpen om aan de eindtermen van verschillende landelijke exameninstanties te voldoen. Wij zorgen ervoor dat onze opleiding massagetherapie aansluit op de vereisten van het ESPO-examens. Hoewel het niet verplicht is om examen te doen, kiezen de meeste studenten voor deze optie. Tijdens de opleiding massagetherapie zullen wij je adviseren over de examenmogelijkheden en het examen komt ook aan bod in het curriculum.

Als je minimaal 16 jaar oud bent, kun je deelnemen aan het examen massagetherapie. De massagetherapie opleiding rond je af met een praktisch examen. Aan de hand van een uitgevraagde casus dien je deze informatie om te zetten in een behandelplan waarvoor je ongeveer 45 minuten de tijd krijgt. Het is belangrijk dat je de informatie uit de casus goed begrijpt en kunt omzetten in een passend behandelplan. Bovendien moet je in het bezit zijn van een geldig certificaat reanimatie/AED. Geen zorgen als je nog geen geldig certificaat hebt, want bij IVS Opleidingen kun je dit tijdens de opleiding behalen.


Als je overweegt om de opleiding massagetherapie te volgen, is het belangrijk om rekening te houden met verschillende kosten. Onderstaand hebben we de belangrijkste kosten van de opleiding massagetherapie voor je op een rijtje gezet.

Kosten van de Massagetherapie Opleiding
Betaling in 1 Termijn
Onderwijsbijdrage
€ 2395,00
Lesmateriaal
€ 180,00
Totaal € 2575,00
Betaling in 3 Termijnen
Eerste termijn
€ 381,00
Vervolgtermijnen
2 x € 1200,00
Totaal € 2781,00
Betaling in 5 Termijnen
Eerste termijn
€ 381,00
Vervolgtermijnen
4 x € 600,00
Totaal € 2781,00
Betaling in 9 TermijnenPopulair
Eerste termijn
€ 381,00
Vervolgtermijnen
8 x € 300,00
Totaal € 2781,00

Kosten van het lesmateriaal voor de opleiding massagetherapie

Bij IVS Opleidingen zorgen we ervoor dat je de opleiding massagetherapie kunt volgen met hoogwaardig lesmateriaal. Het lesmateriaal bestaat uit diverse bronnen die zorgvuldig zijn samengesteld om jou de best mogelijke leerervaring te bieden. Zo worden onder andere de boeken "Pijn, waarom?" van Ben van Cranenburg, en “Technische vaardigheden” van Jan Hermans & Maurice Harder als (digitaal) materiaal aangeboden. Tevens ontvang je syllabi voor manuele lymfedrainage (module 1) en therapeutische basiskennis en heb je toegang tot presentaties via ons 'blackboard' leerlingenportaal. Zo heb je alle benodigde informatie tot je beschikking om de opleiding succesvol te doorlopen.

De onderwijsbijdrage van de opleiding massagetherapie

Bij IVS Opleidingen bedraagt de onderwijsbijdrage voor de opleiding massagetherapie € 2.395,-. Deze onderwijsbijdrage kan gespreid worden betaald.

Naast bovengenoemde kosten voor het lesmateriaal en de onderwijsbijdrage dien je ook rekening te houden met eventuele reiskosten en examenkosten. Voor vragen over de kosten of andere aspecten van de opleiding massagetherapie kun je contact opnemen via 078-6144934 of e-mail.

Wat kost het examen voor de opleiding massagetherapie?

De examenkosten van de massagetherapie opleiding worden elk jaar opnieuw vastgesteld door de Examen Stichting Perimedische Opleidingen (ESPO). Het examengeld voor de opleiding massagetherapie voor het schooljaar 2023-2024 (september-augustus) bedraag € 165,- (herexamens zijn niet bij de prijs inbegrepen).

Meer informatie over de examens vind je op www.espo-examens.nl.

Wanneer kan ik de massagetherapie opleiding volgen?

Inschrijfmogelijkheden Massagetherapie Opleiding
Locatie Lestijden Aanvang
Dordrecht
Do: 9:30 - 15:00 uurK
26-09-2024

K  Klassikaal 

Ben jij geïnteresseerd in het volgen van de opleiding massagetherapie? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Onze massagetherapie opleiding start op donderdag 21 september 2023 en duurt 10 maanden. Wij begrijpen dat het plannen van een opleiding soms lastig kan zijn, daarom hebben wij deze startdatum ruim van tevoren gepland.

Bij IVS Opleidingen bieden wij flexibele onderwijsmogelijkheden die passen bij jouw persoonlijke situatie. Naast de reguliere dag- en avondopleidingen hebben wij ook online lessen en e-learningmogelijkheden. Zo kun jij op de meest efficiënte en effectieve manier jouw opleiding volgen.

Schrijf je vandaag nog in voor onze opleiding massagetherapie en begin aan een nieuwe uitdaging in je carrière. Voor vragen over de startdatum of andere aspecten van onze opleiding, kun je altijd contact met ons opnemen via 078-6144934 of e-mail. Wij staan klaar om je te helpen!

€ 2500 euro minder betalen voor een opleiding massagetherapie? Scholingsfonds Rotterdam010 bied je die mogelijkheid.

Scholingsfonds Rotterdam010 en de massagetherapie opleiding

Het Scholingsfonds Rotterdam biedt kansen aan Rotterdammers die zich willen ontwikkelen en hun carrièremogelijkheden op lange termijn willen vergroten. Als je in Rotterdam woont en je wilt omscholen, herscholen of bijscholen voor de massagetherapie opleiding, dan kan je mogelijk een scholingsvoucher aanvragen.

Met de scholingsvoucher kan je tot € 2.500,- besparen op de kosten van jouw massagetherapie opleiding. Er zijn wel enkele belangrijke voorwaarden waaraan je moet voldoen. Je moet bijvoorbeeld 18 jaar of ouder zijn en een positief scholingsadvies hebben van het Leerwerkloket Rijnmond.

Hoe vraag je de scholingsvoucher voor de massagetherapie opleiding aan?

Om de scholingsvoucher voor de massagetherapie opleiding aan te vragen, volg je deze stappen:

  1. Ga naar de opleidingscatalogus van de scholingsvoucher op scholingsvoucher010.nl.
  2. Selecteer de massagetherapie opleiding die je wilt volgen en klik op 'aanvragen'.
  3. Binnen 3 dagen neemt het Leerwerkloket Rijnmond contact met je op om de aanvraag te bespreken.
  4. Als de massagetherapie opleiding niet in de catalogus staat, neem dan contact op met ons voor meer informatie.

Houd er rekening mee dat je een positief scholingsadvies van het Leerwerkloket Rijnmond nodig hebt om in aanmerking te komen voor de scholingsvoucher. Een scholingsadviseur zal jouw aanvraag beoordelen op verschillende voorwaarden uit de subsidieregeling, zoals je opleidingsniveau, taalbeheersing en kans op werk.

Voor meer informatie over het Scholingsfonds Rotterdam en de scholingsvoucher voor de massagetherapie opleiding, ga naar scholingsvoucher010.nl.

Veelgestelde vragen

Ben je geïnteresseerd in het volgen van onze opleiding massagetherapie, maar zit je nog met een aantal vragen? Geen probleem! Wij begrijpen dat het maken van een goede keuze voor een vervolgopleiding een belangrijke stap is. Daarom hebben wij de meestgestelde vragen en antwoorden over de opleiding massagetherapie op deze pagina voor jou onder elkaar gezet. Zo kun je gemakkelijk en snel een antwoord vinden op jouw vraag en weet je waar je aan toe bent.

Staat jouw vraag er niet bij? Dan kun je uiteraard contact met ons opnemen via 078-6144934 of e-mail.

Veelgestelde vragen over de opleiding massagetherapie

 Wat als ik een contactmoment van de opleiding massagetherapie moet missen?

Als massagetherapie-student is het belangrijk om alle contactmomenten bij te wonen om het maximale uit de opleiding te halen. Maar soms kan het gebeuren dat je om welke reden dan ook een contactmoment moet missen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je door omstandigheden ziek bent, of dat je onverwacht iets anders op de planning hebt staan. Geen paniek, er zijn verschillende mogelijkheden om dit op te vangen.

In de meeste gevallen is het missen van één of twee contactmomenten geen groot probleem en kun je de gemiste informatie zelfstandig bijwerken. Maar als je merkt dat je toch wat extra hulp nodig hebt, schroom dan niet om dit met je docent(en) te bespreken. Zij staan voor je klaar om je te helpen en te begeleiden tijdens jouw opleiding tot massagetherapeut.


 Wanneer kan ik instromen in de opleiding massagetherapie?

Overweeg jij om in te stromen in de opleiding massagetherapie? Houd er dan rekening mee dat instromen halverwege het jaar lastig kan zijn. De modules zijn namelijk als een rode draad verweven door de opleiding heen.

Elk jaar in september/oktober is het mogelijkheid om in te stromen als jij een massage opleiding hebt gevolgd en een diploma hebt behaald. Als je recent een massage opleiding hebt gevolgd en nog geen diploma hebt (vanwege bijvoorbeeld een herexamen), dan is het wel mogelijk om alvast te starten met de opleiding massagetherapie.

Mocht je interesse hebben in specifieke modules, dan is het mogelijk om deze los te volgen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor lymfetherapie, ergotherapie, slaaptherapie, communicatie en coaching of pijn, stress en bewegen.

Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken en te ontdekken welke optie het beste bij jou past.


 Wat is de studiebelasting van de massagetherapie opleiding?

De studiebelasting van de opleiding massagetherapie bij IVS Opleidingen kan per student verschillen. Over het algemeen kun je uitgaan van ongeveer 6 tot 8 uur thuisstudie per week, naast de contacturen die je hebt op de opleiding. Dit kan uiteraard variëren afhankelijk van je eigen leertempo en de module waar jij op dat moment mee bezig bent.

Om ervoor te zorgen dat je de benodigde uren daadwerkelijk maakt, is het belangrijk om een goede planning te maken. Naast de vaste lesdag kun je het beste een vast studiemoment inplannen, waarbij je ongestoord aan jouw opleiding massagetherapie kunt werken. Maak hierover afspraken met je omgeving en zorg dat je hier niet van afwijkt. Door regelmatig te studeren en de lesstof goed bij te houden, kun je voorkomen dat je op het einde van de opleiding ineens veel tijd moet investeren om alles bij te spijkeren.

 Is het mogelijk subsidie of een vergoeding aan te vragen voor de massagetherapie opleiding?

IVS Opleidingen werkt samen met verschillende organisaties die subsidies en vergoedingen bieden voor de opleiding massagetherapie. Zo hebben we onder andere een samenwerkingsovereenkomst met het UWV. Het is altijd verstandig om te onderzoeken welke subsidies en vergoedingen voor jou beschikbaar zijn en hoe je deze kunt aanvragen.

 Wat is de omvang van een klas in de opleiding massagetherapie?

Wij streven ernaar om relatief kleine groepen te vormen bij de massagetherapie opleiding. Op deze manier is er voldoende ruimte voor persoonlijke vragen en begeleiding. De gemiddelde massagetherapie klas bestaat uit ongeveer 15 studenten. Een praktijkgroep binnen de massagetherapie opleiding is nooit groter dan 20 studenten per docent.

 Kan ik tijdens de massagetherapie opleiding extra oefenen?

Tijdens de opleiding massagetherapie moedigen we het vormen van oefengroepjes aan. Dit geeft je de mogelijkheid om met medestudenten te oefenen en van elkaar te leren. Bovendien stellen we onze schoollokalen altijd beschikbaar voor studenten om te gebruiken. Het is wel belangrijk om vooraf te controleren of de ruimte beschikbaar is en of er iemand aanwezig is.

 Wat kost een opleiding massagetherapie?

Bij ons dien je natuurlijk collegegeld te betalen, we noemen dit bij de opleiding massagetherapie de onderwijsbijdrage. Naast deze bijdrage heb je ook lesmateriaal nodig, wat in totaal neerkomt op € 2.575,-

  • Onderwijsbijdrage: € 2.395,-
  • Lesmateriaal: € 180,-

Wil je ook een landelijk erkend diploma halen voor de massagetherapie opleiding, dan moet je ook de kosten voor het examen in gedachten houden. Voor het schooljaar 2023-2024 zijn deze kosten vastgesteld op € 165,- voor het praktijkexamen. Het is belangrijk om te weten dat herexamens niet zijn inbegrepen in de prijs.

Meer informatie over het landelijk erkende examen voor de opleiding massagetherapie en de kosten kun je vinden op de website www.espo-examens.nl.

 Waar kan ik de opleiding massagetherapie volgen?

De massagetherapie opleiding vindt plaats in Dordrecht op donderdagen, tenzij het vakantie- of feestdagen zijn. Er zijn slechts 4 lessen die om organisatorische redenen op zaterdag van 09.00 tot 12.00 uur worden aangeboden. De donderdaglessen beginnen om 10.00 uur en eindigen om 15.00 uur. Je hebt dan nog genoeg tijd om te relaxen, te oefenen of te studeren na afloop.

Als je meer gedetailleerde informatie wilt hebben over het schooljaar 2023-2024, kun je het beste de startdata van de opleiding raadplegen. Zo vind je snel en gemakkelijk alle informatie over de startdata en lestijden.


Opleidingen

Overzichtspagina

Leefstijlcoach

Manuele Lymfetherapie

Massage

Massagetherapie

Medisch Pedicure

Pedicure

Sportmassage

Sporttherapie

Wellness massage

Alle Opleidingen

Na- en Bijscholing

Inschrijfformulier

Cursussen

Overzichtspagina

Dry Needling

Ergocoach

Manuele Lymfedrainage: Basis

Massage

Pijn, Stress, Bewegen en Bindweefsel

Slaaptherapie

Alle Cursussen

Inschrijfformulier

Workshops

Overzichtspagina

Bamboemassage

Buikmassage

Cuppingmassage lichaam

Handmassage

Hotstone Massage

Indian Head Massage: Ruglig

Kruiden stempelmassage

Lomi Lomi: Totaal

Voet- en Onderbeenmassage

Zwangerschapsmassage

Alle Workshops

Passe-partout

Inschrijfformulier

E-learning

Overzichtspagina

Anatomie

De Kracht van Social Media

Fysiologie

Reuma in beeld: verschillende vormen

Vormen van diabetes

Alle E-learning

Activiteiten

Overzichtspagina

BMS-oefensessies

Aanmelden als Model

Veilingen

Veilingvoorwaarden

Account

Aanmelden

Inloggen

Over Ons

Startpagina

IVS Opleidingen

Leslocaties

Contact

Blog

Vacaturebank

Docenten

Nieuwsbrieven

Annuleringsverzekering

Doorstudeerpremie

Veelgestelde Vragen

Lokaalverhuur

Formulieren en Bestanden

Privacyverklaring