Startpagina > Opleidingen > Pedicure (Branchediploma)

Pedicure (Branchediploma)

Pedicuremotor

Interesse in een pedicure opleiding? Bij IVS Opleidingen loopt het goed!

Voeten zijn van vitaal belang voor ons dagelijkse leven. Of we nu op het werk, thuis of op een sportveld zijn, onze voeten zijn altijd in beweging en staan onder druk. Werk jij graag met mensen? En lijkt het jou leuk om er alles aan te doen om de gezondheid van de voet in optimale vorm te houden? Dan is een pedicure opleiding de juiste keuze voor jou! Volg jouw opleiding bij IVS Opleidingen en behaal het landelijk erkende Branchediploma Pedicure. 

De afgelopen jaren hebben ruim 1000 studenten de pedicure opleiding gevolgd en afgerond. Een groot deel van deze studenten komt nog steeds regelmatig bij ons terug voor na- en bijscholing. We beschikken bovendien over een vast team aan deskundige docenten die de nieuwste ontwikkelingen in het vak bijhouden en met je delen tijdens onze pedicure opleiding.

Waarom een pedicure opleiding volgen?

Pedicure is een beroep dat niet alleen veel voldoening geeft, maar ook een groeiende vraag kent in de gezondheids- en wellnessindustrie. Een pedicure doet alles om de gezondheid van de voet in optimale vorm te houden. Onze opleiding biedt onder andere uitgebreide kennis van de anatomie van de voet, verschillende behandelingstechnieken en leert jou hoe je een eigen praktijk kunt runnen.  

Wil jij een waardevolle bijdrage leveren aan het welzijn van anderen, mensen helpen hun voeten in topconditie te houden en eventuele problemen kunnen oplossen? Zet dan de volgende stap en schrijf je in! Vergroot jouw kennis en vaardigheden en ga na afronding van de opleiding parttime of fulltime aan de slag als pedicure. Zonder grote investeringen kan jij een eigen praktijk starten of jouw werkzaamheden combineren met een andere verzorging zoals schoonheidsspecialist of (sport)masseur.

Waarom een opleiding volgen bij IVS Opleidingen

Dat is duidelijk! Via IVS Opleidingen haal jij een door de branche erkend pedicure diploma en kan jij met een gerust hart de markt betreden. Tevens bieden wij:

 • Voldoende lesuren: Een degelijke pedicure opleiding is essentieel voor het goed kunnen uitoefenen van het beroep. Met extra lesuren bouw je meer expertise en ervaring op en heb je straks een voorsprong op de concurrentie.
 • Ervaren en deskundige docenten: Onze docenten zijn ervaren professionals in hun vakgebied en delen graag hun expertise en vaardigheden met onze studenten.
 • Praktijkgerichte opleidingen: Onze opleiding is gericht op praktische vaardigheden en toepassingen in het echte leven. We geloven dat dit de beste manier is om onze studenten voor te bereiden op een succesvolle carrière na het volgen van de opleiding.
 • Kleine klassen: We houden onze klassen bewust klein om persoonlijke aandacht en begeleiding te bieden aan onze studenten. Zo krijgen ze de ondersteuning die ze nodig hebben om hun doelen te bereiken.
 • Flexibiliteit: In verband met de steeds drukker wordende maatschappij bieden wij flexibele planningen aan, zodat we kunnen voldoen aan de individuele behoeften van onze studenten.
 • Erkende opleidingen: Onze pedicure opleiding is erkend door Brancheorganisatie ProVoet. Als je het branche diploma hebt behaald kan jij je registreren in het KRP als professioneel beoefenaar van het vakgebied.

Kortom, bij IVS Opleidingen krijg je de kennis, vaardigheden en ondersteuning die je nodig hebt om een succesvolle carrière te starten in de door jou gekozen sector.

Voetmodel

Wat leer je bij een pedicure opleiding

Jij leert tijdens de opleiding hoe je als pedicure de huid van de voet verzorgt, advies kan geven over goed schoeisel en veel aan de voet voorkomende pijnklachten kan behandelen. Denk hierbij aan pijnlijke eeltplekken, likdoorns en ingegroeide nagels. Ook het knippen, vijlen en polijsten van nagels komt aan bod, net zoals het uitvoeren van een schoen- en voetonderzoek om de oorzaak van voetproblemen te kunnen achterhalen.

Onze pedicure opleiding voldoet aan de kwaliteitscriteria van ProVoet en daarmee aan alle wettelijke eisen voor het branchediploma pedicure. Dit diploma staat gelijk aan het mbo-niveau 3 diploma pedicure en is ingeschaald op NLQF niveau 3.

Het  is een praktijkgerichte opleiding, waarbij je tegelijkertijd veel theoretische kennis opdoet. De opleiding bestaat uit ongeveer 100 praktijkuren en 60 uur theorieles, verdeeld over een periode van 9 maanden.

De praktijkvakken

De praktijkvakken zijn een belangrijk, zo niet het belangrijkste onderdeel van de pedicure opleiding. Je leert vaardigheden die nodig zijn om als professionele pedicure aan de slag te kunnen gaan, zoals:

 • Nagel- en huidbehandeling
 • Massage
 • Schoen- en voetonderzoek
 • Instrumenten- en materiaalkennis

Door deze praktijkvakken te volgen, kan jij na de opleiding direct aan de slag en de geleerde vaardigheden toepassen in de praktijk. Je bent in staat om voetproblemen te herkennen en te behandelen en om klanten te voorzien van advies over hoe zij hun voeten het beste kunnen verzorgen.

De theorievakken

Naast de praktijkvakken zijn er ook diverse theorievakken die aan bod komen tijdens de opleiding. Deze vakken zijn bedoeld om pedicures een brede basiskennis te geven en ze voor te bereiden op de complexe taken en verantwoordelijkheden behorende bij het beroep pedicure.

De theorie bestaat uit de volgende vakken:

 • Anatomie en fysiologie
 • Pathologie
 • Hygiëne
 • Ondernemersvaardigheden
 • Communicatie
 • Theorie van de praktijk en casusgerichte toetsing

Anatomie en fysiologie

Dit vak gaat over de bouw en werking van het menselijk lichaam, inclusief de voeten. Tijdens de opleiding wordt er onder meer aandacht besteed aan de botten, spieren, gewrichten en zenuwen in de voeten. Een goede kennis van anatomie en fysiologie is belangrijk voor een pedicure om de juiste diagnose te kunnen stellen bij voetproblemen.

Pathologie

Dit vak gaat over de ziekteleer en de verschillende aandoeningen die zich kunnen voordoen aan de voeten. Hierbij kan gedacht worden aan bijvoorbeeld schimmelinfecties, wratten, eeltvorming en kloven. Tijdens de opleiding leer je hoe deze aandoeningen ontstaan en hoe ze behandeld kunnen worden.

Hygiëne

Dit vak gaat over het belang van hygiëne in de pedicurepraktijk en het voorkomen van infecties. Hierbij wordt aandacht besteed aan de juiste werkwijze bij het desinfecteren van instrumenten en het schoonmaken van de werkruimte. Vanaf de eerste les van de opleiding leer je hier al rekening mee te houden.

Ondernemersvaardigheden en communicatie

Ondernemersvaardigheden zijn een belangrijk onderdeel van de pedicure opleiding. Het gaat hierbij om het aanleren van vaardigheden die nodig zijn om succesvol een eigen praktijk of bedrijf te kunnen starten.

Enkele voorbeelden van ondernemersvaardigheden die aan bod zijn:

 • Marketing en communicatie
 • Financieel management
 • Juridische aspecten
 • Klantgerichtheid

Met deze ondernemersvaardigheden kan je na de opleiding als werknemer aan de slag, maar ook als zelfstandig ondernemer. Het stelt je in staat om een eigen praktijk op te zetten en deze tot een succes te maken.

Snuffelstage tijdens de opleiding

Een snuffelstage is een korte stageperiode waarbij je als student de mogelijkheid krijgt om een kijkje te nemen in de praktijk en om ervaring op te doen. Bij de pedicure opleiding is het verplicht om een snuffelstage te lopen van 10 uur.

Een snuffelstage is erg waardevol voor studenten. Tijdens een snuffelstage kan jij zelf ervaren hoe het is om als pedicure aan de slag te gaan en krijg je een beter beeld van de dagelijkse werkzaamheden. Ook kom je in contact met mensen uit het vak en kan je waardevolle contacten leggen.

Een snuffelstage kan bij verschillende instellingen plaatsvinden, bijvoorbeeld bij een pedicurepraktijk, schoonheidssalon of een gezondheidscentrum. Tijdens je opleiding kunnen wij je altijd adviseren over welke mogelijkheden er zijn voor een snuffelstage en wat de eisen zijn om hieraan deel te nemen.

Wat is het niveau van de pedicure opleiding?

De pedicure opleiding is een opleiding op mbo-niveau 3 (NLQF-3). Dit betekent dat je wordt opgeleid tot zelfstandig werkende pedicure. De opleiding is gericht op het verwerven van kennis en vaardigheden op het gebied van voetverzorging, het behandelen van voetproblemen en het geven van advies over voetverzorging.

De brancheopleiding is een erkende opleiding die wordt afgesloten met een examen. Na het behalen van het diploma kan je direct aan de slag als professionele pedicure, maar het is ook mogelijk om door te studeren naar een hoger niveau of om te specialiseren in bepaalde gebieden binnen de voetverzorging. Veruit de meeste studenten kiezen ervoor om door te leren voor medisch pedicure opleiding op mbo-niveau 4 (NLQF-4).

Lesondersteuning tijdens de opleiding

De opleiding pedicure is in een redelijk kort tijdsbestek te volgen. Dit betekent dat je in een hoog tempo veel verschillende praktische en theoretische vaardigheden gaat aanleren. Uiteraard ondersteunt IVS Opleidingen jou tijdens de pedicure opleiding. Zo kunnen studenten altijd vrij oefenen op school en worden de theorielessen van de opleiding ondersteund met verschillende online mogelijkheden.

Daarnaast is het advies om tijdens de pedicure opleiding ook een oefengroepje met medestudenten te maken, zodat je op en met elkaar kunt oefenen.

Meer informatie

Heb je behoefte aan meer informatie over onze pedicure opleiding? Klik op brochure en neem alvast een ‘kijkje in de keuken’. In de brochure lees je hoe wij onze opleiding pedicure opbouwen en hoe wij lesgeven. Wil je dit in de praktijk ervaren? Dat kan! Klik op inlooples en maak vrijblijvend een afspraak om een les van de opleiding pedicure bij te wonen. Heb je na het lezen van de informatie over de pedicure opleiding nog vragen of wil je graag iemand spreken? Neem geheel vrijblijvend contact op voor een persoonlijk advies. Wij adviseren jou eerlijk, zodat jij weet of de opleiding pedicure voor jou geschikt is en wat mogelijke drempels kunnen zijn. Een weloverwogen beslissing is belangrijk en wij helpen jou daar graag bij! Je kunt ons telefonisch bereiken via 078-6144934 of mailen.

Opleiding tot pedicure en medisch pedicure

Om medisch pedicure te worden, is het noodzakelijk om eerst de pedicure opleiding te volgen. Met een branchediploma pedicure kan jij al aan de slag als pedicure. Echter kiezen veel studenten ervoor om na de opleiding pedicure door te stromen naar de opleiding medisch pedicure op mbo-niveau 4. Met deze opleiding kan je namelijk in aanmerking komen voor zorgvergoedingen en mag je medische handelingen verrichten waarvoor je bent opgeleid.

Wil jij na jouw opleiding pedicure de opleiding tot medisch pedicure volgen, kijk dan op onze medisch pedicure pagina voor meer informatie over dit vervolg. Het behalen van dit branchediploma biedt nieuwe mogelijkheden en kan jouw carrière als pedicure naar een hoger niveau tillen. Wij helpen je graag op weg om deze ambitie te verwezenlijken!

De docenten van de pedicure opleiding

De pedicure opleiding van IVS Opleidingen wordt verzorgd door ervaren mensen, die allemaal actief zijn in het werkveld. Bij IVS Opleidingen werken deskundige docenten met uitgebreide praktijkervaring die garant staan voor hoogwaardig onderwijs. Zij beschikken over de juiste kwalificaties en vaardigheden om jou op te leiden tot een professionele voetverzorger.

Onze docenten zijn betrokken en staan altijd klaar om jou te ondersteunen en te begeleiden tijdens de opleiding. Ze zijn gepassioneerd en delen graag hun expertise en ervaring met jou. Daarnaast hebben ze oog voor persoonlijke aandacht en helpen ze jou om het beste uit jezelf te halen.

Bij IVS Opleidingen vinden we het belangrijk dat onze docenten altijd up-to-date zijn met de laatste ontwikkelingen en trends binnen hun vakgebied. Daarom investeren wij voortdurend in bijscholing en trainingen. Zo kunnen we jou verzekeren van een pedicure opleiding die altijd actueel is en voldoet aan de hoogste kwaliteitsnormen.

Kies jij voor IVS Opleidingen, dan kan jij rekenen op professionele, betrokken en deskundige docenten die jou helpen om je passie te ontwikkelen en jouw doelen te bereiken.

De pedicure opleiding van IVS Opleidingen is door ProVoet erkend!

ProVoet

ProVoet

IVS Opleidingen is een door ProVoet erkend opleidingsinstituut. Alleen door ProVoet erkende opleidingsinstituten kunnen opleiden voor het landelijk erkende Brancehdiploma Pedicure en Medisch Pedicure.

Scholen zonder deze erkenning leiden op voor het schooldiploma (medisch)pedicure. Alleen met een branchediploma kunt u lid worden van ProVoet en alleen dan kunt u in aanmerking komen voor een registratie in het KRP (KwaliteitsRegister Pedicures).

Haalt u via IVS Opleidingen uw diploma dan bent u verzekerd van een door de branche erkend diploma en kunt u met een gerust hart de markt betreden.

Waarom is ProVoet belangrijk voor mijn pedicure opleiding?

ProVoet is dé brancheorganisatie voor pedicures en medisch pedicures in Nederland. ProVoet behartigt de belangen van haar leden op nationaal en internationaal niveau, biedt ondersteuning en stimuleert kwaliteitsverbetering in de voetverzorgingsbranche. ProVoet heeft daarnaast een belangrijke rol in het onderhouden van contacten met andere organisaties in de zorg en cosmetische industrie.

ProVoet-leden hebben het recht om het ProVoet-logo te gebruiken als kwaliteitskenmerk voor hun praktijk of een salon. Hiermee laat je zien dat jij voldoet aan de strenge kwaliteitseisen van de brancheorganisatie.

ProVoet is een belangrijke organisatie voor pedicures en medisch pedicures in Nederland die zich inzet voor de professionalisering en kwaliteit van de voetverzorgingsbranche.

Behaal het erkende branchediploma pedicure

Het examen van de opleiding

De pedicure opleiding wordt met verschillende examens afgesloten. Het examen is de ultieme test om te laten zien dat jij de kennis en vaardigheden bezit om als professionele pedicure te werken. Het examen omvat de volgende theoretische en praktische onderdelen:

Theorie

 • Anatomie & Fysiologie
 • Pathologie
 • Theorie van de praktijk & casusgerichte toetsing

Praktijk

 • Behandelplan, behandeling voet, nagels en huid
 • Ondernemersvaardigheden/porfolio-assessment

Waar moet ik examen doen?

Het TCI (Toets Centrum Intereducatief) is een ministerieel erkende exameninstelling en beoordeelt of je de kennis en vaardigheden bezit om als vakkundige pedicure aan de slag te gaan. Door het behalen van het TCI-examen, laat jij zien dat je beschikt over de nodige kwalificaties en kun je het beroep als pedicure uitoefenen op een professioneel niveau.

Vrijstellingen

Een vrijstelling dient zo spoedig mogelijk na de start van de opleiding aangevraagd te worden bij TCI, uiterlijk 3 maanden na aanvang. Bewijsstukken voor vrijstellingen mogen niet ouder zijn dan 5 jaar. Voor vrijstelling voor het examenonderdeel ondernemersvaardigheden geldt dat het diploma niet ouder dan 10 jaar mag zijn.

Eenmaal afgegeven vrijstellingen zijn niet onbeperkt geldig. Als je stopt met de pedicure opleiding, vervalt de verleende vrijstelling, ofwel na verloop van 5 jaar als de opleiding niet wordt afgerond.

Bedenk ook dat aan het aanvragen van vrijstellingen kosten verbonden zijn.

Maatwerk opleiding pedicure

Puzzelstukjes

In ons tegenwoordig drukke leven is het soms lastig om een pedicure opleiding in te plannen. Bij IVS Opleidingen proberen we hier zo goed mogelijk op in te springen door verschillende locaties, dagdelen, startmomenten en varianten aan te bieden. Zo is het voor bijna iedereen mogelijk om een pedicure opleiding te volgen!

Reguliere opleiding

De reguliere opleiding is de standaard variant van de opleiding tot pedicure en duurt 9 lesmaanden. Deze variant wordt op onze leslocatie in Dordrecht aangeboden. Deze opleiding start elk jaar in september/oktober. Je hebt dan 1 dag in de week les op de door jou uitgekozen lesdag. Bij de reguliere variant dien je rekening te houden met ongeveer 165 contacturen. 

Deze variant start elk jaar in januari en september.

Avond opleiding met zelfstudie theorie

Ben jij erg druk en is het voor jou lastig om elke week een hele dag naar school te komen? Dan is onze opleiding met zelfstudie theorie misschien wel geschikt voor jou. Hier heb je wel enigszins theoretische voorkennis en een goede dosis zelfdiscipline voor nodig. Je volgt dan op een avond de praktijklessen en dient de theorie zelfstandig te bestuderen met coaching van de docent. Houd er rekening mee dat er wel examen gedaan moet worden in alle theorievakken!

Deze variant start elk jaar in januari en september.

Wat zijn de kosten van een pedicure opleiding?

Om de opleiding pedicure te volgen zijn er diverse kosten waar je rekening mee moet houden. Hieronder hebben we de belangrijkste kosten voor de pedicure opleiding voor je op een rijtje gezet.

Kosten van de Voetverzorging Opleiding
Betaling in 1 Termijn
Onderwijsbijdrage
€ 2691,00
Lesmateriaal
€ 695,00
Totaal € 3386,00
Betaling in 9 TermijnenPopulair
Eerste termijn
€ 856,00
Resterende termijnen
8 x € 350,00
Totaal € 3656,00
Betaling in 1 Termijn
Onderwijsbijdrage
€ 2100,00
Lesmap
€ 695,00
Totaal € 2795,00
Betaling in 9 TermijnenPopulair
Eerste termijn
€ 818,00
Resterende termijnen
8 x € 275,00
Totaal € 3018,00

Kosten van het lesmateriaal

Als pedicure werk je met specifieke instrumenten, boeken en studiemateriaal. Deze benodigdheden maken deel uit van het verplichte lesmateriaal. Zo kan jij je goed voorbereiden op alle examens.

Het materiaalpakket omvat alles wat je nodig hebt om de opleiding pedicure te volgen. Naast het verplichte lesmateriaal zijn er ook optionele materialen beschikbaar, zoals een voetskelet, blauwdrukraam, voetmeter, schoenmeter, ultrasoon, alcoholbak, voetenbak flexibel en pedicure motor. Al deze materialen zijn uiteraard aanwezig bij IVS Opleidingen en heb je niet extra nodig voor het halen van de opleiding.

Houd er rekening mee dat je tijdens praktijklessen en het examen verplicht bent om witte vakkleding te dragen.

Onderwijsbijdrage van de opleiding pedicure

De onderwijsbijdrage voor de pedicure opleiding kan gespreid betaald worden en begint bij € 2.100,-. Houd ook rekening met eventuele reiskosten en examenkosten. Als je vragen hebt over de kosten of over andere aspecten van de pedicure opleiding, kun je contact opnemen via telefoon of mailen.

Wat kost het examen voor de opleiding pedicure?

De examenkosten van de pedicure opleiding worden ieder jaar opnieuw vastgesteld door de examenstichting TCI te Schoonrewoerd. Het examengeld voor het schooljaar 2023-2024 (september - augustus) bedraagt € 663,- (herexamens zijn niet bij de prijs inbegrepen).

Meer informatie over de examens vind je op tci-examens.nl

Startdata pedicure opleiding

Inschrijfmogelijkheden Voetverzorging Opleiding
Locatie Lestijden Aanvang
Dordrecht
Di: 9:30 - 15:00 uurK
24-09-2024
Dordrecht
Wo: 19:00 - 22:00 uurZ
02-10-2024
Dordrecht
Do: 9:30 - 15:00 uurK
03-10-2024
Rotterdam
Wo: 9:30 - 15:00 uurK
02-10-2024
Rotterdam
Wo: 19:00 - 22:00 uurZ
02-10-2024

K  Klassikaal  Z  Zelfstudie met coaching 

Ben jij geïnteresseerd in het volgen van onze pedicure opleiding, dan bieden wij verschillende startdata aan. De reguliere opleiding start in oktober en duurt 9 maanden. De versnelde opleiding start in februari en duurt 5 maanden. Hierdoor kun je de opleiding volgen op tijden die het beste passen bij jouw planning en levensstijl.

Wij begrijpen dat het vinden van de tijd om een opleiding te volgen soms moeilijk kan zijn. Daarom bieden wij zowel dag- als avondopleidingen pedicure aan, zo kan je kiezen wat het beste bij jou past. Onze startdata zijn zorgvuldig gepland, zodat je de opleiding kunt volgen op tijden die voor jou het meest geschikt zijn.

Aarzel niet en schrijf je vandaag in voor onze pedicure opleiding! Als je op meerdere dagen beschikbaar bent, kun je dit vermelden op het inschrijfformulier. Eventuele voorkeuren kun je aangeven in het 'berichtveld' op het inschrijfformulier. Zo kunnen wij jou op de best mogelijke manier van dienst zijn en jouw opleiding tot een succes maken!

€ 2500 euro minder betalen voor een opleiding pedicure?

Scholingsfonds Rotterdam010 en de pedicure opleiding

Het Scholingsfonds Rotterdam is een platform dat bedoeld is voor Rotterdammers die zichzelf nog verder willen ontwikkelen en hun kansen op werk op de lange termijn willen vergroten. Woon jij in de gemeente Rotterdam en wil jij je omscholen, herscholen of bijscholen? Dan kom je waarschijnlijk in aanmerking voor een scholingsvoucher.

Met een scholingsvoucher kun je tot een maximumbedrag van € 2.500,-  jouw scholing voor de opleiding pedicure betalen.

De belangrijkste voorwaarden zijn:

 • Je woont in de gemeente Rotterdam.
 • Je bent 18 jaar of ouder.
 • Het Leerwerkloket Rijnmond heeft je een positief scholingsadvies gegeven.

Hoe vraag je de scholingsvoucher aan?

Wil je de pedicure opleiding volgen en in aanmerking komen voor een scholingsvoucher van het Scholingsfonds Rotterdam? Volg dan deze stappen:

 • Ga naar de opleidingscatalogus van de scholingsvoucher op scholingsvoucher010.
 • Kies de pedicure opleiding die je wilt volgen en klik op 'aanvragen'.
 • Binnen 3 dagen neemt het leerwerkloket contact met je op om de aanvraag te bespreken.
 • Als de pedicure opleiding niet in de catalogus staat, neem dan contact op met ons voor meer informatie.

Let op: Om in aanmerking te komen voor de scholingsvoucher voor de pedicure opleiding, heb je een positief scholingsadvies nodig van het leerwerkloket Rijnmond. Een scholingsadviseur beoordeelt jouw aanvraag op basis van verschillende voorwaarden uit de subsidieregeling, zoals je opleidingsniveau, taalbeheersing en kans op werk.

Meer informatie over het Scholingsfonds Rotterdam en de scholingsvoucher vind je op scholingsvoucher010.nl.

Lees hieronder de veelgestelde vragen over een opleiding bij IVS Opleidingen.

 Wat als ik niet bij een contactmoment aanwezig kan zijn?

Geen zorgen als je een contactmoment moet missen. Gelukkig zijn er verschillende mogelijkheden om dit op te vangen. De pedicure opleiding heeft namelijk drie verschillende startdata en tijden, waardoor je de gemiste les kunt inhalen op een ander moment. Mocht dit niet lukken, bespreek dit dan met je docent(en) om te kijken of extra begeleiding nodig is. Meestal is het missen van één of twee contactmomenten geen probleem en is er geen extra les nodig.

 Met welke studiebelasting moet ik rekening houden?

Het aantal studie-uren dat je nodig hebt kan per student verschillen. Over het algemeen heb je ongeveer net zoveel uren nodig voor thuisstudie als voor contacturen. Hierbij moet je rekening houden met vakantie- en feestdagen. Gemiddeld genomen komt dit neer op ongeveer 6 uur thuisstudie per week, plus eventuele reistijd. Om ervoor te zorgen dat je de benodigde uren daadwerkelijk maakt, raden we aan om naast de vaste lesdag ook een vast studiemoment te plannen. Maak hierover afspraken met je omgeving en zorg dat je elke week op een vast moment ongestoord aan jouw pedicure opleiding kunt werken.

 Wat is de groepsgrootte?

Bij de pedicure opleiding streven wij naar kleine groepen, zodat er veel ruimte is voor persoonlijke begeleiding en vragen. Gemiddeld bestaat een pedicure klas uit ongeveer 10 studenten. Voor een praktijkgroep is er altijd één docent per maximaal 10 studenten aanwezig.

 Kan ik een vergoeding krijgen of subsidie aanvragen voor het volgen van een pedicure opleiding?

Ja, dat is mogelijk! IVS Opleidingen heeft meerdere kwaliteitskeurmerken, waaronder registratie bij ProVoet en het NRTO-keurmerk. Dankzij deze keurmerken werken wij samen met verschillende organisaties die het mogelijk maken om jouw pedicure opleiding geheel of gedeeltelijk te vergoeden.

IVS Opleidingen heeft bijvoorbeeld een samenwerkingsovereenkomst met het UWV en het Rotterdamse scholingsfonds. Informeer bij de betreffende instanties of bij ons naar de mogelijkheden en voorwaarden voor vergoeding of subsidie.

 Wat is het verschil tussen een branchediploma pedicure en een mbo-diploma pedicure?

Een branchediploma pedicure wordt uitgereikt door de brancheorganisatie ProVoet. Dit diploma is gericht op de praktijk van het vakgebied en voldoet aan de eisen die door de brancheorganisatie zijn gesteld. Het diploma is bedoeld om pedicures te helpen zich te onderscheiden van niet-gecertificeerde voetverzorgers. Het branchediploma pedicure is vooral gericht op het beheersen van de vaardigheden die nodig zijn voor het beroep van pedicure.

Een mbo-diploma pedicure wordt uitgereikt door een mbo-instelling na het volgen van een erkende mbo-opleiding. Dit diploma richt zich op een bredere educatie, inclusief theorie en praktijk, en dekt een breed scala aan onderwerpen, waaronder ook taal en rekenen.

Kortom, het verschil tussen een branchediploma pedicure en een mbo-diploma pedicure ligt voornamelijk in de focus van de opleiding. Het branchediploma richt zich vooral op de praktijk van het vakgebied. Met de opleiding pedicure bij IVS Opleidingen haal jij het branchediploma pedicure en concentreer jij je volledig op het pedicure vak, zonder je druk te maken over nog meer extra lesstof zoals taal en rekenen.

 Op welk niveau wordt de pedicure opleiding aangeboden?

De pedicure opleiding wordt aangeboden op vergelijkbaar niveau met mbo-niveau 3. Er is geen specifieke voorkennis of vooropleiding vereist om deel te nemen aan de opleiding. Het is wel belangrijk dat je als pedicure in opleiding over de nodige zelfdiscipline, tijd en doorzettingsvermogen beschikt. De opleiding bestaat uit ongeveer 160 contacturen en je moet rekening houden met ongeveer hetzelfde aantal uren voor zelfstudie.

 Waar biedt IVS Opleidingen de lessen aan van de pedicure opleiding?

We bieden de pedicure opleiding aan op verschillende dagen en dagdelen, zoals dinsdag, woensdag of donderdag. De lestijden variëren per dagdeel. Voor een up-to-date overzicht voor het schooljaar 2023-2024 raden we je aan om de startdata te raadplegen. Hier vind je snel en gemakkelijk informatie over de startdatum en lestijden van de pedicure opleiding die jij wilt volgen.

 Wat kost een pedicure opleiding?

De kosten voor een pedicure opleiding variëren, afhankelijk van de duur en intensiteit van het programma. Naast de onderwijsbijdrage dien je ook rekening te houden met de kosten voor lesmateriaal en examens.

Bij IVS Opleidingen bedragen de kosten voor de reguliere pedicure opleiding:

 • Onderwijsbijdrage: € 2.691,-
 • Lesmateriaal: € 695,-

Als je de opleiding wilt afsluiten met een landelijk erkend branchediploma, dan dien je ook rekening te houden met examenkosten. Voor het schooljaar 2023-2024 zijn de kosten voor het examen vastgesteld op € 663,-.

Let op: Herexamens zijn niet bij de prijs inbegrepen.

Meer informatie over het landelijk erkende examen van de pedicure opleiding en de kosten vind je op tci-examens.nl

Opleidingen

Overzichtspagina

Leefstijlcoach

Manuele Lymfetherapie

Massage

Massagetherapie

Medisch Pedicure

Pedicure (Branchediploma)

Sportmassage

Sporttherapie

Vitaliteitscoach

Wellness massage

Alle Opleidingen

Na- en Bijscholing

Inschrijfformulier

Cursussen

Overzichtspagina

Bindweefselmassage

Dry Needling

Ergocoach

Manuele Lymfedrainage: Basis

Massage

Pijn, Stress, Bewegen en Bindweefsel

Slaaptherapie

Alle Cursussen

Inschrijfformulier

Workshops

Overzichtspagina

Bamboemassage

Buikmassage

Cuppingmassage

Handmassage

Hotstone Massage

Indian Head Massage: Ruglig

Lomi Lomi: Totaal

Voet- en Onderbeenmassage

Zwangerschapsmassage

Alle Workshops

Passe-partout

Inschrijfformulier

E-learning

Overzichtspagina

Anatomie

De Kracht van Social Media

Fysiologie

Alle E-learning

Activiteiten

Overzichtspagina

BMS-oefensessies

Aanmelden als Model

Veilingen

Veilingvoorwaarden

Account

Aanmelden

Inloggen

Over Ons

Startpagina

IVS Opleidingen

Leslocaties

Contact

Blog

Vacaturebank

Docenten

Nieuwsbrieven

Annuleringsverzekering

Doorstudeerpremie

Veelgestelde Vragen

Lokaalverhuur

Formulieren en Bestanden

Privacyverklaring