Startpagina > Na- en Bijscholing > Workshops > Zwangerschapsmassage

Workshop Zwangerschapsmassage

Zwangerschapsmassage

Cursus zwangerschapsmassage volgen? Dan zit je goed bij IVS Opleidingen!

Welkom bij de cursus zwangerschapsmassage! Deze cursus is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in het bieden van ondersteuning en comfort aan zwangere vrouwen. Tijdens de cursus zwangerschapsmassage leer jij hoe je zwangere vrouwen kunt helpen om te ontspannen en zich comfortabel te voelen tijdens deze bijzondere fase in hun leven.

Je leert alles over de anatomie van het zwangere lichaam, de veranderingen die optreden tijdens de zwangerschap en hoe je hier rekening mee kunt houden tijdens de massage. We bespreken de verschillende massagetechnieken die geschikt zijn voor zwangere vrouwen en ook contra-indicaties en veiligheidsrichtlijnen komen aan bod. 

De cursus zwangerschapsmassage is ontworpen om te voldoen aan de eisen van de hedendaagse zwangerschapsmassagepraktijk en is geschikt voor zowel beginners als ervaren masseurs die hun kennis en vaardigheden willen uitbreiden. Ons ervaren en deskundige team van docenten zal je begeleiden bij elke stap van de cursus, advies geven en je voorzien van waardevolle feedback.

Klaar voor een nieuwe uitdaging en wil jij jouw massagevaardigheden uitbreiden? Schrijf je dan vandaag nog in voor onze leuke cursus zwangerschapsmassage!

Waarom een zwangerschapsmassage aanbieden?

De zwangerschapsmassage is bedoeld om een zwangere vrouw te laten ontspannen. Zwangerschap brengt vaak veel veranderingen en onrust met zich mee. Tijdens een zwangerschapsmassage kan de vrouw even tijd voor zichzelf en haar baby nemen. De massagetijd is er om te ontspannen en te genieten van de massage. De massage vermindert zwangerschapsklachten zoals rugpijn, hoofdpijn, kramp in de kuiten, vermoeide benen, verminderde bloedcirculatie en vocht vasthouden. Daarnaast helpt de massage de zwangere vrouw weer geestelijk en lichamelijk in balans te komen. Tijdens het masseren wordt er in het lichaam oxytocine aangemaakt, ook wel bekend als het geluks- of knuffelhormoon. De zwangere vrouw geeft dit hormoon ook door aan haar ongeboren baby in haar buik, waardoor ze allebei profiteren van deze massage.

Waarom een cursus zwangerschapsmassage volgen bij IVS Opleidingen?

IVS Opleidingen is een NRTO-erkende opleider en wordt door middel van jaarlijkse audits gecontroleerd op kwaliteit. Jij wil toch ook een cursus zwangerschapsmassage volgen bij een erkende opleider? Bij IVS Opleidingen ben jij aan het juiste adres! 

IVS Opleidingen biedt al 43 jaar verschillende massage opleidingen aan. Inmiddels hebben we al meer dan 5.000 masseurs afgeleverd.

Deze cursus zwangerschapsmassage is ideaal voor de masseur die deze zwangerschapsmassage graag wil aanbieden in zijn of haar praktijk. De cursus zwangerschapsmassage wordt aangeboden op MBO-niveau en is erkend door de ESPO met 6 accreditatie punten.

Wat leer je bij de cursus zwangerschapsmassage van IVS Opleidingen?

Een zwangerschapsmassage is een ontspannende massage voor vrouwen die zwanger zijn. De massagegrepen zijn niet diep en hebben puur een ontspannend karakter. Tijdens deze cursus leer jij de verschillende massagetechnieken op verantwoorde wijze toe te passen.

De zwangere vrouw krijgt tijdens de zwangerschap te maken met verschillende fysieke ontwikkelingen, ongemakken en mentale veranderingen onder invloed van de hormonen. Tijdens de cursus zwangerschapsmassage behandelen we deze verschillende onderwerpen en leren wij jou hoe je een volledige zwangerschapsmassage kunt geven in zij- en rugligging. Daarnaast komen tijdens de cursus zwangerschapsmassage ook de indicaties en contra-indicaties van een zwangerschapsmassage aan bod.

De cursus zwangerschapsmassage is een praktijkgerichte cursus, waarbij je tegelijkertijd veel theoretische kennis opdoet. De cursus duurt 6 uur, waarvan het grootste gedeelte uit praktijkvaardigheden bestaat.

De theorie van de cursus zwangerschapsmassage

De cursus zwangerschapsmassage bestaat voor het grootste gedeelte uit praktijkles. Er wordt echter ook aandacht besteed aan de theorie. Je dient immers op een verantwoorde wijze een zwangerschapsmassage te kunnen geven. 

Tijdens de cursus zwangerschapsmassage komen de volgende onderdelen theoretisch aan bod:

 • Fysiologische en anatomische veranderingen tijdens de zwangerschap
 • Pathologische veranderingen tijdens de zwangerschap
 • Veranderingen tijdens de drie trimesters van de zwangerschap
 • Laag risico zwangerschappen
 • Hoog risico zwangerschappen
 • Contra-indicaties voor het geven van een zwangerschapsmassage
 • Veelvoorkomende zwangerschapskwalen

De praktijk van de cursus zwangerschapsmassage

De cursus zwangerschapsmassage is hoofdzakelijk een praktische cursus. Nadat we de theorie behandeld hebben ga je tijdens de zwangerschapsmassage cursus dus snel de praktijk in! Tijdens de praktijk maak je kennis met verschillende massagetechnieken behorende bij de zwangerschapsmassage.

In de cursus zwangerschapsmassage komen de volgende onderdelen praktisch aan bod:

 • Effleureren en petriseren bij zwangerschap
 • Massage voorbereidingen/aandachtspunten
 • Geschikte uitgangshoudingen voor het geven van een zwangerschapsmassage
 • Geschikte massageolie voor een zwangerschapsmassage

Jade palmsteen en zwangerschapsmassage

Jade is een edelsteen die al duizenden jaren wordt gebruikt voor therapeutische doeleinden. Het wordt vaak gebruikt in de traditionele Chinese geneeskunde vanwege de vermeende genezende eigenschappen en de veronderstelde vermogen om energieblokkades op te heffen.

De groene jade met het oog op zwangerschapsmassage:

 • Mentaal: bevordert de positieve energie en beschermt tegen negatieve invloeden.
 • Emotioneel: maakt rustig en kalm en geeft energie om door te gaan.
 • Fysiek: stimuleert de werking van de baarmoeder, beschermt moeder en kind tijdens de zwangerschap en zorgt voor een voorspoedige bevalling.
 • Spiritueel: werkt in op alle chakra's, met name de basischakra, de hartchakra en de zonnevlechtchakra.  

Bij zwangerschapsmassage kan jade een geschikt materiaal zijn omdat het een natuurlijk koelend effect heeft en het lichaam kan helpen afkoelen. Zwangere vrouwen kunnen het vaak warm hebben en soms last hebben van opvliegers, jade kan helpen om de lichaamstemperatuur te reguleren en zwellingen te verminderen.

Ook kan de jade steen verwarmd worden en tijdens de massage gebruikt worden om mee te masseren. De jade heeft een glad oppervlak en kan gemakkelijk over de huid glijden, waardoor het een perfecte aanvulling is op de technieken van de masseur. Het kan gebruikt worden om druk uit te oefenen op bepaalde gebieden van het lichaam en zo spanning te verminderen. Het kan ook helpen bij het verlichten van pijnlijke gewrichten en spieren die vaak optreden tijdens de zwangerschap. 

Sluit de cursus zwangerschapsmassage af met een erkend certificaat!

De cursus zwangerschapsmassage wordt verzorgd door docenten die actief zijn in het werkveld. Zij hebben zowel veel theoretische kennis als praktische ervaring op het gebied van zwangerschapsmassages. Door ons sterke docententeam is het altijd mogelijk om tijdens de cursus zwangerschapsmassage vragen te stellen met betrekking tot zwangerschapsmassage en/of andere massagedisciplines.

Na succesvolle afronding van de cursus zwangerschapsmassage ontvang je het certificaat zwangerschapsmasseur. Wanneer je in bezit bent van dit certificaat is het mogelijk om de zwangerschapsmassage mee te verzekeren bij o.a. Balens-Verzekeringen.

Kosten van de cursus zwangerschapsmassage

De kosten voor de cursus zwangerschapsmassage hebben wij hieronder voor je uiteengezet. Tijdens de cursus maken we gebruik van een zwangerschapskussen. Dit ligkussen dien je zelf aan te schaffen en/of mee te brengen. Het is optioneel om dit kussen bij IVS Opleidingen te bestellen.

Inbegrepen:

 • Reader zwangerschapsmassage
 • Groene jade handsteen
 • Massageolie
 • Certificaat

Optioneel:

 • Zwangerschapskussen (€ 45,-)

Let op: Als je bij IVS Opleidingen een zwangerschapskussen wilt bestellen, schrijf je dan op tijd in! Want op=op.


Kosten van de Workshop Zwangerschapsmassage
Betaling in 1 Termijn
Onderwijsbijdrage
€ 190,00
Lesmateriaal
€ 25,00
Totaal € 215,00

Wanneer start de cursus zwangerschapsmassage?

Wil jij jouw massagevaardigheden uitbreiden? Ben je geïnteresseerd in zwangerschap en wil jij leren hoe je zwangere vrouwen kan ondersteunen in deze bijzondere fase van hun leven? Dan is onze cursus zwangerschapsmassage echt iets voor jou!

En we hebben goed nieuws! De cursus zwangerschapsmassage gaat binnenkort van start. Je kunt kiezen uit verschillende startdata, afhankelijk van wat het beste bij jou past.

We begrijpen dat het vinden van de tijd om een cursus te volgen soms moeilijk kan zijn. Om deze reden bieden wij zowel dag- als avondcursussen aan. Zo kan je de cursus volgen op tijden die voor jou het beste aansluiten bij jouw planning. 

Dus waar wacht je nog op? Schrijf je vandaag nog in voor onze cursus zwangerschapsmassage en leer hoe je zwangere vrouwen kunt helpen zich comfortabel en ontspannen te voelen tijdens deze bijzondere periode in hun leven. Wij kijken ernaar uit om je te verwelkomen op onze cursus!

Staat er geen geschikt startmoment voor jou tussen? Neem dan gerust contact met ons op, we up-daten onze startdata regelmatig!

Inschrijfmogelijkheden Workshop Zwangerschapsmassage
Locatie Lestijden Aanvang
Dordrecht
Wo: 9:30 - 17:00 uurK
09-10-2024

K  Klassikaal 

Opleidingen

Overzichtspagina

Leefstijlcoach

Manuele Lymfetherapie

Massage

Massagetherapie

Medisch Pedicure

Pedicure

Sportmassage

Sporttherapie

Wellness massage

Alle Opleidingen

Na- en Bijscholing

Inschrijfformulier

Cursussen

Overzichtspagina

Dry Needling

Ergocoach

Manuele Lymfedrainage: Basis

Massage

Pijn, Stress, Bewegen en Bindweefsel

Slaaptherapie

Alle Cursussen

Inschrijfformulier

Workshops

Overzichtspagina

Bamboemassage

Buikmassage

Cuppingmassage lichaam

Handmassage

Hotstone Massage

Indian Head Massage: Ruglig

Kruiden stempelmassage

Lomi Lomi: Totaal

Voet- en Onderbeenmassage

Zwangerschapsmassage

Alle Workshops

Passe-partout

Inschrijfformulier

E-learning

Overzichtspagina

Anatomie

De Kracht van Social Media

Fysiologie

Reuma in beeld: verschillende vormen

Vormen van diabetes

Alle E-learning

Activiteiten

Overzichtspagina

BMS-oefensessies

Aanmelden als Model

Veilingen

Veilingvoorwaarden

Account

Aanmelden

Inloggen

Over Ons

Startpagina

IVS Opleidingen

Leslocaties

Contact

Blog

Vacaturebank

Docenten

Nieuwsbrieven

Annuleringsverzekering

Doorstudeerpremie

Veelgestelde Vragen

Lokaalverhuur

Formulieren en Bestanden

Privacyverklaring