Startpagina > Opleidingen > Opleiding Wellnessmassage

Opleiding Wellnessmassage

De opleiding wellnessmassage duurt 9 maanden en wordt verzorgd op onze locatie in Dordrecht. Na de opleiding ben je bevoegd wellnessmasseur: je hebt het erkende diploma Wellnessmassage (MBO-4 niveau). Na het gevolgd hebben van deze opleiding bent u in staat om clienten een ontspannende, maar ook een vitaliserende massagebehandeling te geven. Ook de manier van masseren uit de sportmassage komt aan bod. Een complete opleiding dus.

IVS Opleidingen beschikt als enige opleiding in Nederland over 35 jaar ervaring in het opleiden van masseurs. Inmiddels hebben we al meer dan 5.000 mensen opgeleid tot bekwame masseurs. Met onze ervaren docenten, mix van theorie en praktijk en persoonlijke aandacht weet je zeker dat je na afronding van de opleiding alle kneepjes van het vak beheerst.

Werken als wellnessmasseur

Na de opleiding Wellnessmassage ben jij de specialist op het gebied van een ontspannende en aangename wellnessmassage. Deze opleiding onderscheidt zich van een reguliere (sport)massage opleiding door haar gespecialiseerde karakter.

Zo zijn interessante extra behandelspecialisaties belangrijke onderdelen van het lesprogramma. Deze vaardigheden maken dat een wellnessmasseur tegenwoordig een belangrijke plaats inneemt in een eigen praktijk, in sauna’s en in beautyfarms. Maar ook op cruise-schepen zijn er steeds vaker wellnessmasseurs aanwezig om gasten te verwennen en verzorgen.

Inhoud opleiding Wellnessmassage

Wellnessmassage is een éénjarige dagopleiding en bestaat uit een theoretisch ochtendprogramma, gevolgd door een praktisch middagprogramma waarin u de kunst van de wellnessmassage, inclusief specialisaties, wordt bijgebracht. De opleiding bestaat uit ongeveer 200 contacturen.

Theoretische vakken zijn:

 • Anatomie
 • Toegepast fysiologie
 • Massagetheorie

Praktijk vakken zijn:

Tijdens de praktijklessen leert de student massagetechnieken gericht op het welbevinden, de ontspanning en het zich goed voelen van de cliënt. Deze opleiding onderscheidt zich van een reguliere (sport)massage opleiding door haar gespecialiseerde karakter. Zo zijn, naast de wellness-intentie waarmee wordt gemasseerd, onderstaande interessante extra behandelspecialisaties een belangrijk onderdeel van het lesprogramma:

 • Aromatherapie
 • Bamboemassage
 • Hotstonemassage
 • Kruidenstempelmassage
 • Lichaamspakkingen
 • Handmassage
 • Gelaatmassage
 • Indian head massage
 • Lomi Lomi massage
 • Voet- en onderbeenmassage
 • Cuppingmassage
 • Thaise yoga massage

Als enige in Nederland bieden we het vak 'toegepaste fysiologie' tijdens de opleiding wellnessmassage. Dit vak behandelt niet alleen de werking van het menselijk lichaam, maar verbindt die direct met massagetechnieken. Zo krijg je nog meer inzicht in de effecten van bepaalde massagetechnieken op het menselijk lichaam en onderscheid je je straks van andere masseurs.

Naast de 200 contacturen besteed je nog ongeveer 100 uur aan zelfstudie. Als je daarbij rekening houdt met vakanties en feestdagen, betekent dit dat je zo'n 6 uur per week moet reserveren voor de opleiding, plus eventuele reistijd.

Reiskostenvergoeding

Deze opleiding komt in aanmerking voor een reiskostenvergoeding tot € 200,00.

Zelfstudie uitgezonderd. Niet te combineren met doorstudeerpremie of vroegboekkorting.

De opleiding tot wellnessmasseur is een heel leuke opleiding, die in een redelijk kort tijdsbestek te volgen is. Om teleurstellingen te voorkomen is het goed om te weten, dat het geen eenvoudige opleiding is. Om het diploma Wellnessmassage te kunnen behalen, is het nodig om intensief met de stof bezig te zijn.

IVS Opleidingen doet er alles aan om je tijdens de opleiding te ondersteunen. Zo organiseren we huiswerkbegeleidingsuren en oefenochtenden, waar iedere student gebruik van kan maken. Ook stimuleren we het maken van oefen- en studiegroepjes zodat je op elkaar kunt oefenen en samen de stof door kunt nemen.

Timmy Scheepbouwer

Bodegraven, Dordrecht, Eindhoven, Roosendaal, Tilburg

Kwalificaties

Fontys Sporthogeschool, toegepaste psychologie, sportmassage.

Ervaring

Ik ben in het bezit van een eerste graad lesgeefbevoegdheid en werkzaam als theorie en praktijk docent bij IVS Opleidingen.

Sinds 2014 ben ik docent sportmassage bij IVS opleidingen. Ik ben geïnteresseerd in nieuwe ontwikkelingen en probeer deze dan ook tijdens mijn lessen te gebruiken. Ik werk graag met filmpjes en/of apps om bepaalde theorie te verduidelijken.

Marijke Hermans

Dordrecht

Kwalificaties

Meer informatie volgt.

Ervaring

Meer informatie volgt.

Kathleen Kay

Dordrecht

Kwalificaties

Meer informatie volgt.

Ervaring

Meer informatie volgt.

Ad Scheepbouwer

Antwerpen, Bodegraven, Breda, Dordrecht, Eindhoven, Tilburg

Kwalificaties

Academie voor Lichamelijke Opvoeding, sportmassage, diverse specialisaties.

Ervaring

Ad is de eigenaar IVS Opleidingen en heeft 35 jaar ervaring als 1e graads docent. Naast het verzorgen van de praktijklessen sportmassage heeft hij diverse bestuursfuncties vervuld bij o.a. het NGS, de NESPG en momenteel opleider examinatoren ESPO.

Ik heb 12 jaar lang als docent lichamelijke opvoeding gewerkt voor de gemeente Ridderkerk en ben daarnaast een eigen opleidingsinstituut begonnen. In verband met te drukke werkzaamheden heb ik mijn baan als docent lichamelijke opvoeding opgegeven om mij volledig op IVS Opleidingen te kunnen richten.

Waarom IVS Opleidingen?

Wellnessmassage is een fantastisch vak waar we de afgelopen jaren al honderden gespecialiseerde wellnessmassuers met succes in hebben opgeleid. Een groot deel van hen komt nog steeds regelmatig bij ons terug voor bij- en nascholing. We beschikken over een vast team aan deskundige docenten die de nieuwste ontwikkelingen in de wellnessmassage bijhouden en met je delen tijdens de opleiding.

Het slagingspercentage van onze cursisten bij het landelijk examen is met 94% aanzienlijk hoger dan het landelijk gemiddelde (66%).

We zijn misschien niet de goedkoopste opleiding. We kiezen er namelijk bewust voor om alleen docenten met veel praktijkervaring in te zetten en in relatief kleine lesgroepen te werken. Zo is er veel ruimte voor persoonlijke vragen en begeleiding. Bovendien beschikken we over leslocaties die we optimaal kunnen inrichten met de beste praktijkmaterialen. Zo garanderen we een kwaliteitsopleiding met tevreden cursisten. Kijk gerust eens op de onafhankelijke website Trustpilot naar de beoordelingen van onze cursisten en vergelijk ze met de beoordelingen van andere opleidingsinstituten.

Docenten

Onze docenten beschikken over jarenlange ervaring in het vak en als docent. Alle docenten zijn uiteraard ook zelf masseur en tevens vaak getraind als examinator. U zult begrijpen dat deze mensen nauw bij de wellnessbranche betrokken zijn. Zij zien het als hún taak u deskundig op te leiden, zodat u dit mooie beroep kunt uitoefenen.

Praktische informatie over de opleiding wellnessmassage

De opleiding Wellnessmassage is een dagopleiding op MBO-4 niveau en beslaat 9 lesmaanden.

Vooropleiding en adviesgesprek

In principe kan iedereen aan de opleiding deelnemen. Een specifieke vooropleiding is niet vereist, maar het volgende is wel wenselijk:

 • Voldoende leervermogen om de theorie te kunnen verwerken
 • Motivatie
 • Doorzettingsvermogen
 • Voldoende ruimte in de agenda (ongeveer 6 uur per week)

Twijfelt u of de opleiding geschikt is? Neem dan geheel vrijblijvend contact op voor een persoonlijk advies. We zullen u eerlijk adviseren over uw geschiktheid en mogelijke drempels, zodat u een weloverwogen besluit kunt nemen.

Lesmaterialen

De speciaal voor deze opleiding samengestelde, uitgebreide lesmap bevat alle benodigde informatie, zodat u zich op een gedegen manier kunt voorbereiden op het examen. Naast de lesmap ontvangt u een materialenpakket (handdoeken, massageolie, ed.) waarmee u direct aan de slag kunt.  

Het bedrag voor de lesmap en het lesmateriaal betaalt u voor aanvang van de opleiding, tegelijk met het cursusgeld.

Het dragen van hygiënische kleding met korte mouwen is verplicht tijdens de praktijklessen.

Als u na het lezen van bovenstaande nog vragen heeft of u wilt graag een keer een les bijwonen, maak dan even een afspraak met onze administratie of schrijf u in via deze website voor één van onze inloopdagen.

Nieuwsgierig? Bezoek een inloopdag!

Tijdens een inloopdag kunt u als observator aanwezig zijn tijdens een theorie- en/of praktijkles.

Kosten en vergoedingen

De kosten van de opleiding wellnessmassage en de betaalopties hebben wij onderstaand voor u uiteengezet. Daarnaast moet u rekening houden met examengeld en eventuele reiskosten.

IVS Opleidingen biedt u de mogelijkheid om het cursusgeld gespreid te betalen. Bovendien bieden we u als enige in Nederland een vergoeding aan voor eventuele reiskosten indien de afstand tussen uw huis en opleidingslocatie meer dan 35 kilometer enkele reis bedraagt. Deze reiskostenvergoeding bedraagt € 0,15 per kilometer met een maximum van € 200,00 per jaar.

Examen en diploma

Het examen wellnessmassage wordt afgenomen door de Examen Stichting Perimedisch Opleidingen (ESPO). De ESPO gaat de theorie-examens vanaf 2016 digitaal aanbieden wat voor u als cursist veel gemak meebrengt.

U mag aan het examen deelnemen als u minimaal 16 jaar oud bent en in het bezit bent van een geldig certificaat reanimatie/AED met vitale functies. Dit certificaat kunt u ook bij ons op school, tijdens de opleiding wellnessmassage halen. U vindt op deze website meer informatie over het certificaat reanimatie/AED.

Het examen van de opleiding bestaat uit enkele theoretische examens en uit een praktijkexamen. De theorie-examens toetsen de kennis van anatomie, fysiologie en massage. Het praktijkexamen bestaat uit het onderdeel wellnessmassage. Alle praktijkexamens worden op een centrale locatie in Nederland afgenomen.

Inschrijfmogelijkheden
LocatieLestijdenSluitingAanvang
DordrechtVrijdag: 9:30 - 16:00 uur 20-09-201904-10-2019

Kosten van de opleiding Wellnessmassage

Onderwijsbijdrage€ 1797,00
Lesmateriaal€ 179,00
Betaalopties1 x € 180,00 na inschrijving + 1 x € 1796,00
1 x € 230,00 na inschrijving + 8 x € 230,00

Studiekosten en de Belastingdienst

Komt u of uw werkgever in aanmerking voor teruggave van de studiekosten voor deze opleiding? Klik op de links voor meer informatie: particulieren, bedrijven.

Recensies voor de opleiding Wellnessmassage

Onderstaand vindt u één of meer recensies die door oud-studenten van deze opleiding zijn achtergelaten op recensiewebsite Trustpilot.

Complete en uitstekende opleiding Wellness masseur

Met een team van gedreven, enthousiaste en kundige docenten biedt IVS Opleidingen een complete opleiding tot wellness masseur. Na een jaar van interessante en vooral ook leuke praktijk- en theorielessen, beschik je over gedegen kennis en vele technieken voor het zelfstandig geven van ontspannende, vitaliserende of herstelbevorderende massages. Belangrijk daarbij is de theoretische kennis over het lichaam en functioneren van het lichaam (anatomie en fysiologie), maar ook informatie over het opzetten van je eigen praktijk komt aan bod. Een complete opleiding die ik iedereen die interesse heeft in masseren van harte kan aanbevelen.

Reiskostenvergoeding

Deze opleiding komt in aanmerking voor een reiskostenvergoeding tot € 200,00.

Zelfstudie uitgezonderd. Niet te combineren met doorstudeerpremie of vroegboekkorting.

Nieuwsgierig? Bezoek een inloopdag!

Tijdens een inloopdag kunt u als observator aanwezig zijn tijdens een theorie- en/of praktijkles.

Opleiding Wellnessmassage
559
 

Algemeen

Startpagina

Annuleringsverzekering

Docenten

Erkenningen

Formulieren en Bestanden

Lokaalverhuur

Maak kennis met IVS

Privacyverklaring

Reiskostenvergoeding

Veelgestelde Vragen

Contact

Adresgegevens

Contactformulier

Formulieren en Bestanden

Inloopdagen

Parkeren

Blog

Blogartikelen

Nieuwsbrieven

Studenten

Aanmelden

Blackboard

Doorstudeerpremie

Linkprogramma

Inloggen

Vacaturebank

Opleidingen

Overzicht

• Manuele Lymfetherapie

• Medisch Pedicure

• Massage

• Massagetherapie

• Oosterse Massagetherapie

• Pedicure

• Schoonheidsspecialist

• Sportmassage

• Sporttherapie

• Vitaliteitscoach

• Wellnessmassage

Inschrijfformulier

Na- en Bijscholing

Overzicht

• Cursussen

• Workshops

Inschrijfformulier

Passe-partout

Activiteiten

Activiteitenoverzicht

BMS-oefensessies

Modellen

Veilingen

Veilingoverzicht

Veilingvoorwaarden

Account

Aanmelden

Linkprogramma

Inloggen

Onze website gebruikt cookies

Door middel van cookies kunnen we onder meer uw instellingen/voorkeuren onthouden en u een gepersonaliseerde ervaring aanbieden. Daarnaast zijn cookies essentieel voor de functionaliteit van bepaalde onderdelen van de website.