Startpagina > Blog > Blogartikel

Het dagboek van Bianca

Gepubliceerd op 19 januari 2016.

Student

Studenten dagboek

Om aanstaande studenten een inzicht te geven in hoe onze studenten de opleidingen ervaren, hebben wij gevraagd of huidige studenten een stukje willen schrijven over bijvoorbeeld hun motivatie of ervaringen met betrekking tot de opleiding. Wij bundelen deze ervaringen in onze nieuwe rubriek 'studenten dagboek'

Dit menselijk lichaam is ook wat ik heb, ongelooflijk wat zitten wij toch mooi in elkaar

Het massagevirus

Tien jaar geleden leerde ik voor het eerst van mijn leven masseren, in vier maanden tijd leerde ik de kneepjes van het vak klassieke massage. Het was puur hobbymatig bedoelt en ik had verder geen intentie om mijn beroep hiervan te maken. Onverwachts ging ik een jaar later voor drie jaar op Aruba wonen. Mijn toenmalige partner had een plaatsing via Defensie en ik gaf mijn kantoorbaan op en ging blindelings met hem mee. Ondanks de ’paradise life’ ging het niets doen me toch tegenstaan en ik besloot een praktijkje aan huis te beginnen en voordat ik het mezelf realiseerde had ik een succesvolle klantenkring met gespannen mariniersvrouwen én overbelaste mariniers op mijn tafel liggen. Alles wat onder mijn handen gebeurde kwam tot rust en kreeg het een gevoel van ontlading. Ik werd besmet met het ‘massagevirus’. Ik had er nog een leuk freelance baantje bij en genoot van het werken bij één van de mooiste resorts die Aruba rijk is.

Strandmassage

Mijn tropische geluk kon niet op. Een paar Amerikaanse klanten vroegen speciaal naar mij als ze weer op het eiland waren en ik werd rijkelijk beloont met complimenten en flinke fooien. Na drie jaar keerde ik weer terug naar Nederland en nam het serieuze leven weer de overhand. Ik kreeg een goede kantoorbaan en dacht dat ik wel in de avonduren wat kon gaan masseren. Maar masseren kun je er niet even naast doen , het verdient loyaliteit van de gever zodat de ontvanger zich helemaal kan ontspannen. En dat laatste kon ik helaas niet bieden, er gebeurde te veel in mijn leven waardoor het masseren op een zeer laag pitje stond. Wat jaren én het nodige verdriet verder kwam ik weer tot mezelf en vroeg ik mezelf wat zou me nu toch weer energie gaan geven. Het antwoord werd gegeven door mijn lieve nieuwe partner die mij altijd zag opbloeien en stralen als ik weer gemasseerd had.

Ik zag altijd tegen de studie sportmassage op, maar ik had nu wel weer eens zin in een lichamelijke en geestelijke uitdaging. In dezelfde emotie schreef ik mezelf in voor de opleiding en kon niet wachten totdat ik eindelijk mocht beginnen. En nu schrijf ik deze blog drie maanden in de opleiding sportmassage. Het hoofdstuk anatomie is net achter de rug en ik heb respect voor het menselijk lichaam gekregen. Dit menselijk lichaam is ook wat ik heb, ongelooflijk wat zitten wij toch mooi in elkaar. Het masseren, het leren, de leren tapen, het is niet voor te stellen dat ik zoveel mag leren. Dankbaar en tegelijkertijd enorm gespannen kijk ik uit naar de examens. Maar één ding is mij zeker duidelijk geworden, ik ben nu ruim tien jaar ouder, het massagevirus is weer op komen zetten in mijn lijf en leden. Ik ontvang veel energie van de opleiding en kom weer helemaal tot mezelf. Yes, ik mag weer masseren!

Wil jij ook je ervaringen graag delen? Wij nodigen je van harte uit om hierover te schrijven.

Foto

Bianca van Vogelpoel

Bianca volgt de reguliere opleiding sportmassage in Tilburg van september 2015 tot juni 2016.

 

Opleidingen

Overzichtspagina

Leefstijlcoach

Manuele Lymfetherapie

Massage

Massagetherapie

Medisch Pedicure

Pedicure

Sportmassage

Sporttherapie

Wellness massage

Alle Opleidingen

Na- en Bijscholing

Inschrijfformulier

Cursussen

Overzichtspagina

Dry Needling

Ergocoach

Manuele Lymfedrainage: Basis

Massage

Pijn, Stress, Bewegen en Bindweefsel

Slaaptherapie

Alle Cursussen

Inschrijfformulier

Workshops

Overzichtspagina

Bamboemassage

Buikmassage

Cuppingmassage lichaam

Handmassage

Hotstone Massage

Indian Head Massage: Ruglig

Kruiden stempelmassage

Lomi Lomi: Totaal

Voet- en Onderbeenmassage

Zwangerschapsmassage

Alle Workshops

Passe-partout

Inschrijfformulier

E-learning

Overzichtspagina

Anatomie

De Kracht van Social Media

Fysiologie

Reuma in beeld: verschillende vormen

Vormen van diabetes

Alle E-learning

Activiteiten

Overzichtspagina

BMS-oefensessies

Aanmelden als Model

Veilingen

Veilingvoorwaarden

Account

Aanmelden

Inloggen

Over Ons

Startpagina

IVS Opleidingen

Leslocaties

Contact

Blog

Vacaturebank

Docenten

Nieuwsbrieven

Annuleringsverzekering

Doorstudeerpremie

Veelgestelde Vragen

Lokaalverhuur

Formulieren en Bestanden

Privacyverklaring