Startpagina > Opleidingen > Opleiding > Massagetherapie (nieuwe stijl)

Massagetherapie (nieuwe stijl)

Opleiding Massagetherapie (nieuwe stijl)
5 5 15
Triggerpoint-therapie

De opleiding Massagetherapie is ideaal voor sportmasseurs en wellnessmasseurs die hun kennis en vaardigheden willen verbreden om hun cliënten nog beter te kunnen begeleiden en behandelen. IVS Opleidingen biedt u een brede, holistische opleiding op hbo-niveau die landelijk erkend en geaccrediteerd is. De opleiding duurt één jaar met wekelijkse lesdagen m.u.v. de reguliere vakantie- en feestdagen, op donderdag in Dordrecht (van 10.00 tot 15.30 uur).

Werken als massagetherapeut

Een bevoegd massagetherapeut beschikt over verschillende onderzoekmethodes en behandelvormen in combinatie met medische kennis en gebruikt die om mensen met uiteenlopende wervelkolom gerelateerde (pijn)klachten te behandelen. Veel van onze afgestudeerden werken in een eigen of gecombineerde praktijk, waarin ze niet alleen mensen behandelen met klachten aan het bewegingsapparaat, maar ook met klachten als hoofdpijn, stress, burn-out en slapeloosheid. Dat maakt het beroep enorm gevarieerd en geeft u ook allerlei mogelijkheden om u te specialiseren.

Waarom IVS Opleidingen?

IVS Opleidingen kiest er bewust voor om alleen ervaren docenten in te zetten en in relatief kleine lesgroepen te werken. Zo is er veel ruimte voor persoonlijke vragen en begeleiding. Bovendien beschikken we over eigen leslocaties waardoor we deze optimaal kunnen inrichten met de beste praktijkmaterialen. We investeren voortdurend in inhoudelijke vernieuwing van onze opleidingen en lopen daar in voorop. Deze inspanningen zijn zichtbaar in onze slagingspercentages, want die zijn relatief hoog. Zo behaalde in 2014, 87% van onze studenten en in 2015 zelfs 100 % het landelijk erkende ESPO diploma Massagetherapie. Kijk gerust eens op de onafhankelijke website Trustpilot naar de beoordelingen van onze cursisten en vergelijk ze met de beoordelingen van andere opleidingsinstituten.

Inhoud van de opleiding Massagetherapie

Tijdens deze éénjarige opleiding krijgt u een uitgebreid kennisfundament en leert u veel uiteenlopende onderzoek- en behandeltechnieken. IVS Opleidingen hanteert tijdens de opleiding het Westers Materiemodel. Dit medisch model gaat er van uit dat elke klacht een gevolg is van een mechanische verstoring in een systeem, in dit geval het menselijk lichaam. Volgens dit model is een cliënt genezen als de verstoring is opgeheven. Tegelijkertijd geeft het model aan dat lichaam en geest een geheel zijn. Dat komt tot uiting in de holistische aanpak van klachten. Massagetherapie is een praktijkgerichte opleiding, met een gedegen theoretische basis. Anatomie, Fysiologie, Pathologie en Pathofysiologie zijn belangrijke vakken binnen de opleiding.

Kortingsoverzicht

Deze opleiding komt in aanmerking voor:

Nog 92 dagen:

€ 100,00

Vroegboekkorting!

Zelfstudie uitgezonderd. Combineren van kortingen is niet mogelijk.

Een greep uit de belangrijkste onderwerpen:

 • Het conceptueel kader van de massagetherapeut
 • Het bindweefsel van het menselijk lichaam
 • De belangrijkste systemen van het menselijk lichaam
 • De relatie tussen stress, pijn en bewegen
 • De invloed van stress op het houding-/bewegingsapparaat
 • De substantiële dimensie van stress (stressrespons), pijn en bewegen
 • Bindweefsel- en orgaanspecifieke veranderingen in de huid, spieren en gewrichten
 • Manuele lymfedrainage
 • Mentale aspecten bij letsels
 • Triggerpoints
 • Ontspanningstherapie volgens de methode van Dixhoorn
 • Communicatie en coaching
 • Het doen van onderzoek en behandelen (patronen en profielen)
 • Klinisch redeneren: op basis van casuïstiek leert u behandelkeuzes maken

Modules

Al bovenstaande onderwerpen worden verdeeld over onderstaande modules die ook los te volgen zijn.

Tussen al deze modules door loopt (en is niet los te volgen) een groot blok van ongeveer 70 contacturen van lumbale- en cervicale wervelkolom gerelateerde pijnklachten. Diverse vaardigheden en onderzoeken zullen hier aan bod komen. Dit wordt afgesloten met een blok casuïstiek en examentraining.

Onze docenten

Onze docenten beschikken over jarenlange ervaring in het vak en als docent. Hoofddocent is Jan Hermans, die in zijn lange carrière als fysiotherapeut en manueel therapeut veel (top)sporters heeft begeleid en bij uiteenlopende clubs heeft gewerkt (o.a. Feyenoord en PEC Zwolle). Jan is tevens docent Manuele Therapie aan de Hogeschool Rotterdam en het Institut für Angewandte Manuelle Therapie in Duitsland.

Klik op onderstaand docentenoverzicht voor meer informatie over onze andere leerkrachten.

Maurice Harder

Dordrecht, Tilburg

Kwalificaties

Fysiotherapie, master manueeltherapie, master sportfysiotherapie.

Ervaring

Naast zijn werkzaamheden voor IVS Opleidingen is Maurice werkzaam bij T.I.M. Fysiotherapie in Bergschenhoek. Verder is hij docent fysio- en manueeltherapie aan de Hogeschool Rotterdam en lid van de Raad van Advies Sport en Massagetherapie van de ESPO. Maurice is in het verleden werkzaam geweest voor diverse amateur voetbalverenigingen.

Jan Hermans

Dordrecht, Tilburg

Kwalificaties

Fysiotherapie, master manueeltherapie

Ervaring

Naast zijn werkzaamheden voor IVS Opleidingen is Jan o.a. werkzaam bij T.I.M. Fysiotherapie in Bergschenhoek en voetbalvereniging Neptunus uit Schiebroek. Verder is hij docent manueeltherapie aan de Hogeschool Rotterdam en gastdocent aan het 'Institut für Manuelle Therapie' in Duitsland. Jan is de uitvinder van de XCO-trainer, technisch directeur van Tube Trainer BV en lid van de Raad van Advies Sport en Massagetherapie van de ESPO. In het verleden is Jan als fysio- en manueeltherapeut actief geweest bij diverse sportverenigingen en voor diverse (top)sporters waaronder honkbalvereniging Neptunus uit Rotterdam, voetbalvereniging DCV uit Krimpen a/d IJssel, voetbalvereniging BVV uit Barendrecht, voetbalvereniging XerxesDZB uit Rotterdam, hockeyclub HCR uit Rotterdam, Feyenoord (amateurs en BVO), Sparta (BVO) en PEC Zwolle (BVO).

Marijke Hermans

Dordrecht

Kwalificaties

Meer informatie volgt.

Ervaring

Meer informatie volgt.

Praktische informatie over de opleiding Massagetherapie

De opleiding Massagetherapie is een erkende, éénjarige opleiding op HBO-niveau die gedurende een dag per week in Dordrecht wordt aangeboden. De lesdag is donderdag van 10.00 tot 15.30 uur.

Voor de eerste module: Pijn, stress, bewegen met bindweefselmassage worden de lessen op zaterdagochtend aangeboden. De lestijden hiervan zijn van 09.00 tot 12.00 uur. Vijf bijeenkomsten aanvang 30 september 2017. De vakanties worden vrij geroosterd.

Alle overige lessen zijn hele dagen met als lesdag donderdag.

Competentiegericht onderwijs

Massagetherapie is een competentiegerichte opleiding.

Vooropleiding en adviesgesprek

Deelnemen aan de opleiding is mogelijk als u beschikt over een vooropleiding (sport)massage, wellnessmassage of over een gelijkwaardige opleiding op minimaal mbo-niveau 4 waarbij u voldoende kennis hebt opgedaan over anatomie en fysiologie. Twijfelt u of u voldoet aan onze vooropleidingseisen? Neem dan gerust contact met ons op. We kijken in dat geval samen met u of u voldoet aan de vooropleidingseisen of hoe u op termijn aan deze eisen kunt voldoen.

Kosten en vergoedingen

De kosten van de opleiding Massagetherapie hebben wij onderaan deze pagina voor u op een rijtje gezet. Als enige in Nederland biedt IVS Opleidingen u een vergoeding voor eventuele reiskosten indien de afstand tussen uw huis en opleidingslocatie meer dan 35 kilometer enkele reis bedraagt. Deze reiskostenvergoeding bedraagt € 0,15 per kilometer met een maximum van € 200,- per jaar. Onze kortingen zijn niet stapelbaar.

De onderwijsbijdrage kunt u in meerdere termijnen betalen.

Examen

U mag aan het examen deelnemen als u minimaal 16 jaar oud bent en in het bezit bent van een geldig certificaat reanimatie/AED. Dit certificaat kunt u ook bij ons op school tijdens de opleiding sportmassage halen. U vindt op deze website meer informatie over het certificaat reanimatie/AED.

Inschrijfmogelijkheden
Locatie Lestijden Sluiting Aanvang Duur
Dordrecht Donderdag: 10:00 - 15:30 uur 13-09-2018 20-09-2018 1 lesjaar

Kosten van de opleiding Massagetherapie (nieuwe stijl)

Onderwijsbijdrage € 2195,00
Lesmateriaal € 214,00
Betaalopties 1x € 310,00 na inschrijving, restant: 1x € 2099,00
1x € 310,00 na inschrijving, restant: 5x € 431,00
1x € 310,00 na inschrijving, restant: 10x € 221,00

Studiekosten en de Belastingdienst

Komt u of uw werkgever in aanmerking voor teruggave van de studiekosten voor deze opleiding? Klik op de links voor meer informatie: particulieren, bedrijven.

Recensies voor de opleiding Massagetherapie (nieuwe stijl)

Onderstaand vindt u één of meer recensies die door oud-studenten van deze opleiding zijn achtergelaten op recensiewebsite Trustpilot.

Professioneel

Bindweefselmassage is een ingewikkelde materie maar in 6 lessen is ons genoeg en duidelijk informatie verstrekt in theorie en praktijk waardoor ik professioneel kan gaan werken. Heel veel dank IVS en Maurice

 

Algemeen

Startpagina

Annuleringsverzekering

Docenten

Erkenningen

Formulieren en Bestanden

Lokaalverhuur

Maak kennis met IVS

Reiskostenvergoeding

Veelgestelde Vragen

Contact

Adresgegevens

Contactformulier

Formulieren en Bestanden

Inloopdagen

Parkeren

Blog

Blogartikelen

Nieuwsbrieven

Studenten

Aanmelden

Blackboard

Doorstudeerpremie

Linkprogramma

Inloggen

Vacaturebank

Opleidingen

Opleidingen

- Advanced Sport Advisor

- Manuele Lymfetherapie

- Medisch Pedicure

- Massage

- Massagetherapie

- Oosterse Massagetherapie

- Pedicure

- Schoonheidsspecialist

- Sportmassage

- Sporttherapie

- Vitaliteitscoach

- Wellnessmassage

Na- en Bijscholing

- Cursussen

- Workshops

Inschrijfformulier

Passe-partout

Activiteiten

Activiteitenoverzicht

BMS-oefensessies

Veilingen

Veilingoverzicht

Veilingvoorwaarden

Account

Aanmelden

Linkprogramma

Inloggen