Startpagina > Opleidingen > Opleiding > Health Manager (life style coach)

Health Manager (life style coach)

Health Manager (3)

De opleiding tot Health Manager, ook wel life style coach genoemd, duurt 9 maanden en wordt op onze hoofdlocatie in Dordrecht aangeboden. Na de opleiding ben je bevoegd manager/coach in de gezondheidzorg: je hebt het erkende diploma Health Manager op HBO niveau. Je kunt dan een eigen praktijk starten of werken in het bedrijfsleven, binnen een (para)medisch team of samenwerken met de ARBO dienst of de verantwoordelijke voor het ziekteverzuim binnen het bedrijfsleven. IVS Opleidingen beschikt als enige opleider in Nederland over 36 jaar ervaring in de perimedische gezondheidszorg. Met onze ervaren docenten, mix van theorie en praktijk en persoonlijke aandacht weet je zeker dat je na afronding van de opleiding alle kneepjes van het vak beheerst.

Werken als Health Manager!

“Mens sana in corpore sano” ofwel “een gezonde geest in een gezond lichaam”.

Na het volgen van de opleiding Health Manager bent u in staat deze term te onderbouwen en begrijpt u als geen ander dat een gezond lichaam en een gezonde geest van essentieel belang zijn voor een verbeterde productiviteit en minder ziekteverzuim op de werkvloer. Bedrijven verliezen jaarlijks miljoenen aan zieke (ontevreden) werknemers en individueel laat men ook veel liggen op dit gebied. Als Health Manager bent u in staat om op verantwoorde wijze (gedrag)veranderingen tot stand te brengen op het gebied van voeding, beweging en arbeid & gezondheid aan zowel cliënten als bedrijven. Zo kunt u één op één cliënten coachen in uw eigen praktijk, maar ook als zelfstandige adviezen geven aan bedrijven en veranderingen op de werkvloer implementeren op het gebied van vitaliteit

Waarom IVS Opleidingen?

Health Manager is een fantastisch vak waar we de afgelopen jaren al de nodige know how voor opgedaan hebben om u deskundig te kunnen opleiden. We beschikken over een vast team aan deskundige docenten die de nieuwste ontwikkelingen bijhouden en deze met je delen tijdens de opleiding. We kiezen er bewust voor om alleen docenten met veel ervaring in te zetten en in relatief kleine lesgroepen te werken. Zo is er veel ruimte voor persoonlijke vragen en begeleiding. Bovendien beschikken we over leslocaties die we optimaal kunnen inrichten met de beste praktijkmaterialen. Zo garanderen we een kwaliteitsopleiding met tevreden studenten. Kijk gerust eens op de onafhankelijke website Trustpilot naar de beoordelingen van onze cursisten en vergelijk ze met de beoordelingen van andere opleidingsinstituten

Marieke van Kuppeveld

Dordrecht

Kwalificaties

HBO Sports & Wellness (leefstijl- en gedragsdeskundige), sportmassage, lymfetherapie, massage bij kanker en gewichtsconsulent.

Ervaring

Naast haar werkzaamheden voor IVS Opleidingen runt Marieke een eigen massagepraktijk, zit ze in de organisatie van Triathlon Cuijk en is ze werkzaam bij een sportschool.

De modules

Module 1: Coachen, gericht op gedragsverandering

Coachen is een vorm van persoonlijke begeleiding die niet meer weg te denken is uit ons leven, waarin voortdurende ontwikkeling centraal staat. Binnen deze module maakt u kennis met motivitional interviewing (MI). Deze coachmethode is ontwikkeld om mensen voor te bereiden op positieve (gedrag)veranderingen en daarnaast ook wetenschappelijk onderbouwd. MI kan binnen alle werkvelden worden toegepast, zowel handig voor mensen met een eigen praktijk als voor de gezondheidszorg en het bedrijfsleven. U leert als coach de directieve coachtechniek aan met behulp van ORBS techniek (openvragen stellen, reflectief luisteren, bevestigen, samenvatten) om ambivalentie van uw coach op te lossen en weerstand tegen te gaan. Daarnaast gaat u aan de slag met verschillende gedragsveranderingsmodellen die uw coachtechniek zullen bekrachtigen.

Reiskostenvergoeding

Deze opleiding komt in aanmerking voor een reiskostenvergoeding tot € 200,00.

Zelfstudie uitgezonderd. Niet te combineren met doorstudeerpremie of vroegboekkorting.

Module 2: Voeding

Chia zaadjes, bijenpollen en acai bessen, de bekende superfoods. Uiteraard gezonde voeding, maar weet u ook dat dit grotendeels een marketingtruc is? Zo is in Amerika onze eigen oer-Hollandse boerenkool een superfood!

Tijdens deze module leert u kritisch kijken naar verschillende voedingsvraagstukken. Zijn de voedselhypes zoals superfoods en het broodvrije dieet wel echt zo gezond als we denken? Welk effect heeft voeding op bewegen en onze gemoedstoestand? En hoe staat het met onze huidige voedselindustrie? Naast deze vraagstukken behandelen we de fysiologie en anatomie van het maag- en darmstelsel, zo bekijken we het effect van voeding vanuit verschillende invalshoeken.

Module 3: Arbeid en Gezondheid

Ruim zeven miljoen Nederlanders brengen de meeste tijd op hun werk door. Sedentair gedrag is een veel voorkomend probleem en gaat vaak gepaard met chronische aandoeningen. Dit gedrag is zowel een ‘bedreiging’ voor onze gezondheid maar ook zeker voor onze maatschappij, door een sterk toenemend ziekteverzuim. Binnen deze module leert u de vitaliteit op de werkvloer aan te pakken door onder andere het ontwikkelen van gezondheid-en bewegingsinterventies en het voorkomen en bestrijden van (werk)stress. Bewegen is namelijk niet alleen goed voor je lichaam maar ook voor je brein. Daarnaast zal onder begeleiding van ergotherapeuten de trends en ontwikkelingen op het gebied van dynamisch werken behandeld worden.

Module 4: Vitale organisaties

Hoe zet je een vitaliteitsbeleid op binnen een organisatie en hoe krijg je het management mee? Tijdens deze module leert u werkgevers van bedrijven te inspireren/overtuigen om vitale organisaties te creëren en te behouden. Hoe groter de betrokkenheid en motivatie van management en medewerkers, hoe groter en duurzamer hun inzet is. Daarom leert u binnen deze module ook welke invloed betrokkenheid en motivatie van het management hebben, op zowel de werknemers als de organisatie. Tenslotte worden verschillende leiderschapsstijlen onder de loep genomen en gekeken welke invloed een leiderschapsstijl binnen een organisatie heeft.

Lesverdeling

De modules zullen verdeeld worden over 9 les maanden. Er is niet iedere week les. Reguliere vakanties en feestdagen zullen vrij geroosterd worden.

Exacte lesrooster zal in de zomermaanden gemaakt worden.

Kosten en vergoedingen

De kosten van de opleiding Health manager en de betaalopties hebben wij onderstaand voor u uiteengezet. Daarnaast moet u rekening houden met examengeld en eventuele reiskosten. IVS Opleidingen biedt u de mogelijkheid om het cursusgeld gespreid te betalen. Bovendien bieden we u, als enige in Nederland, een vergoeding aan voor eventuele reiskosten indien de afstand tussen uw huis en opleidingslocatie meer dan 35 kilometer enkele reis bedraagt. Deze reiskostenvergoeding bedraagt € 0,15 per kilometer met een maximum van € 200,00 per jaar.

Onze eerste volgende informatieavond met demonstratie lessen is op 12 september a.s. vanaf 19.15 uur op onze locatie in Dordrecht.

Inschrijfmogelijkheden
Locatie Lestijden Sluiting Aanvang Duur
Dordrecht Zaterdag: 10:00 - 14:00 uur 16-09-2017 30-09-2017 9 lesmaanden

Kosten van de opleiding Health Manager (life style coach)

Onderwijsbijdrage € 2095,00
Lesmateriaal € 100,00
Betaalopties 1x € 310,00 na inschrijving, restant: 1x € 1885,00
1x € 310,00 na inschrijving, restant: 5x € 388,00

Studiekosten en de Belastingdienst

Komt u of uw werkgever in aanmerking voor teruggave van de studiekosten voor deze opleiding? Klik op de links voor meer informatie: particulieren, bedrijven.

Competentiegericht onderwijs

Health Manager is een competentiegerichte opleiding.

Accreditaties

  • De opleiding Health Manager (life style coach) is geaccrediteerd door de BATC.
  • De opleiding Health Manager (life style coach) is geaccrediteerd door de BMS.
  • De opleiding Health Manager (life style coach) is erkend door het CRKBO.
  • De opleiding Health Manager (life style coach) is geaccrediteerd door de ESPO.
 

Algemeen

Startpagina

Annuleringsverzekering

Docenten

Erkenningen

Formulieren en Bestanden

Lokaalverhuur

Maak kennis met IVS

Reiskostenvergoeding

Veelgestelde Vragen

Contact

Adresgegevens

Contactformulier

Formulieren en Bestanden

Inloopdagen

Parkeren

Blog

Blogartikelen

Nieuwsbrieven

Studenten

Aanmelden

Blackboard

Doorstudeerpremie

Linkprogramma

Inloggen

Vacaturebank

Opleidingen

Opleidingen

- Advanced Sport Advisor

- Health Manager

- Manuele Lymfetherapie

- Medisch Pedicure

- Massage

- Massagetherapie

- Oosterse Massagetherapie

- Pedicure

- Schoonheidsspecialist

- Sportmassage

- Sporttherapie

- Wellnessmassage

Na- en Bijscholing

- Cursussen

- Workshops

Inschrijfformulier

Passe-partout

Activiteiten

Activiteitenoverzicht

BMS-oefensessies

Veilingen

Veilingoverzicht

Veilingvoorwaarden

Account

Aanmelden

Linkprogramma

Inloggen